Da li se na aerodromima vrsi pregled digitalnih dokumenata???

Da. Laptop sam po sebi nije dokument, ali njegove memorijske jedinice i te kako jesu. Zapravo podatci smešteni na njima, u digitalnom obliku. Već odavno se na sudovima,kao dokazni materjal kršenja zakona, koriste sve vrste memorijskih jedinica. Druga je priča što se to na graničnim prelazima ne kontroliše. Kada smo već kod pesama, lepo je svuda naglešeno, da je bilo kakvo "skidanje" sa interneta, ili ma kakvo kopiranje istih, prekršajna radnja. Opet napominjem, stvarnost je nešto drugo, ali zato uvek ostaje prostor da se ovakve rabote sankcionišu.

Interesuje me iz razloga sto na laptopu imam muziku koja je uglavnom piratska, a ne placaju mi se kazne...

pa, ne gledaju ti sadrzaj laptopa...meni su samo kod nas zapisali serijski broj, tip i slicno i to kad je bio "mladji"od godinu dana, posle sve to spada u robu koju nije vredno krijumcariti...nigde na stranim aerodromima mi nisu ni pogledali laptop...

Ne rade ni kod nas to više,niko te ni ne pita.

niko te ne pita, sem ako sam ne prijavis laptop....ja sam ga prijavljivala dok je bio mladji od godinu dana, kao sto rekoh, jer nisam zelela da me eventualno na povratku drndaju da sam ga tamo kupila, posle vise nema potrebe...
secam se samo da se carinik nasmejao kad sam ga prijavljivala kad sam letela na Kipar, rekao je "gospodjo, ne brinite, niko jos sa Kipra laptop nije doneo":lol:

Back