da li se molite prije spavanja ?

Vera je intima, o veri se ne razglaba, nosi se u srcu, zivi se (tako su me ucili)...nije mi cilj da se podsmevam, samo me tvoj post podseti na ovaj link, e ovom sam se smejala... :lol:

Vera je samo stvar uverenja nema nikakve veze sa dobrotom niti sa onome sto se "nosi u srcu". Ako ovaj covek veruje da ce odredjenim ritualima da umilostivi boga da mu pomogne, onda je to negova vera. Evo slikao sam jedan komentar doticne osobe na Jutjubu,
capture-2.jpg

gle obrisa mi post :eek:

- - - - - - - - - -

a znaš šta me zanima
kad se tako moliš za nešto i onda ti ne usliši molbu...molitvu misim...i onda par puta tako se moliš i ništa od uslišavanja...
jel se tada rađa sumnja u Boga, ili krivicu za neuslišenje ipak svaljuješ na sebe ?

Vera je samo stvar uverenja nema nikakve veze sa dobrotom niti sa onome sto se "nosi u srcu". Ako ovaj covek veruje da ce odredjenim ritualima da umilostivi boga da mu pomogne, onda je to negova vera. Evo slikao sam jedan komentar doticne osobe na Jutjubu,
capture-2.jpg

Gresis, vera se nosi u srcu i zivi. Imas odredjena uverenja kao rezultat vaspitanja, karakera, savesti... i tako i zivis. (nebitno koja veroispovest, covek je covek...i vera kao takva, a ne religiozno praktikovanje vere i obicaji, tradicija, crkveni obicaji/tumacenja/obredi i sl.)
Zato je nebitno kako se krstis (ili klanjas ili sta vec), dok god zivis i pustas drige da zive...
Ovaj lik je pacijent. Evo, pogledaj ovaj citat, on kaze sta ce Bog kome uraditi i zasto. A upozorava druge da ne cine zlo?! Da ne sude, a on im sudi?
Ako se vec izjasnjava za vernika, trebalo bi da postuje pravila...
"Ne uzimaj uzalud ime Gospodnje". (ko sebi daje za pravo da bude glasnogovornik/PR Boga?!) gresi se mislima, recima i delima...a njegove reci bogohule, prete...
Podseca me na lude vehabiste, mudzahedine i sl. koji rade "u ime Alaha".

Back