Da li se forsira starije ili mladje dete u porodici ?

Moju sestru su ozbiljnije shvatali jer je starija.
Mene su vise mazili jer sam mladja.

Cula sam da srednje dete najcesce ne dobija dovoljno paznje-jer je u sredini ^^

Средње дете обично најбоље прође у животу баш зато што није у центру пажње.

Најстарије је обично набеђени филозоф који се не сналази у друштву а најмлађе остане беба до тридесете.

Da li se forsira starije ili mladje dete u porodici ? Kao prvo dete je prvenac to je kao wow,on mora da ima sve, a ovaj mladji nasledjuje njegove patike,odela,knjige...ili se mladjem posvecuje paznja...? Ako ima troje braca,onaj sto je u sredini je ''nagrabusio'' ?:think:

Не сматрам да је наслеђивање гардеробе од старијег брата / сестре форсирање старијег детета.
Наслеђује ствраи које су очуване,зар не...и то док су малђи, док деца заправо не стигу да поцепају.

Е сад, има свега..негде се баш фаворизују старија,негде млађа, али мислим да већина родитеља се труди да се максимално посвети свој деци подједнако.

Најстарије је обично набеђени филозоф који се не сналази у друштву а најмлађе остане беба до тридесете.

I ovo sam vidjala dosta:

Kada ima vise dece 3-4-5 u porodici... Najmladje prodje najbolje, jer se naucilo na pogreskama starijih.

A sto se tice roditelja - pa mislim da je sasvim logicno da sa 3. detetom,na primer, napravi najmanje gresaka...

-otkrili su vec najbolju uciteljicu.
-upoznati su kad je najbolje vreme se pocne sa treningom kosarke.
- znaju sta se radi kada dete dobije boginje :hahaha:

Lupam sada... ali sasvim ima smisla :aha:

I ovo sam vidjala dosta:

Kada ima vise dece 3-4-5 u porodici... Najmladje prodje najbolje, jer se naucilo na pogreskama starijih.

A sto se tice roditelja - pa mislim da je sasvim logicno da sa 3. detetom,na primer, napravi najmanje gresaka...

-otkrili su vec najbolju uciteljicu.
-upoznati su kad je najbolje vreme se pocne sa treningom kosarke.
- znaju sta se radi kada dete dobije boginje :hahaha:

Lupam sada... ali sasvim ima smisla :aha:
Pa i ne lupas u pravu si.
Samo je kod nas malo drugacija situacija, jer imamo 3 deteta,ali druga dva su blizanci, ako racunam jedan minut razlike ali bukvalno, onda dobijemo i najmladjeg :mrgreen:
Inace sada su i oni stasali pa ih svu trojicu forsiramo podjednako.

Ovo potvrdjujem.
Mladji brat nije ostao beba ali je bolje prosao od mene.

Da li se forsira starije ili mladje dete u porodici ? Kao prvo dete je prvenac to je kao wow,on mora da ima sve, a ovaj mladji nasledjuje njegove patike,odela,knjige...ili se mladjem posvecuje paznja...? Ako ima troje braca,onaj sto je u sredini je ''nagrabusio'' ?:think:

Zavisi od porodice do porodice. Jedno ce uvek biti zakinuto li ce doziveti da je zakinuto, bilo ljubavlju i paznjom, bilo novcem i drugim potrepstinama od strane roditelja.

Meni nije jasna poojava a koju pa skoro stalno vidjam, a to je da odrasli pitaju malu decu koga vise vole, mamu ili tatu?

Svako dobije ono sto mu treba. Uglavnom se dobro razumem sa svojom decom i oni misle da ja citam misli... najozbiljnije. U stvari i citam, ponekad... :)

Forsira se muško uglavnom, i dan danas.
Baš posmatram jedan par ovih dana i ne verujem šta izlazi iz njegovih usta.

Nije duhovito :l
Žena te sluša. I trudna je. Veoma.

Što se teme tiče, ph, kako gde i kako za šta. Mislim da nema pravila osim jednog: skoro svako ko je starije dete će tvrditi da je starijoj deci teže, svako ko je mlađe dete će tvrditi da je mlađoj i tako...

moju stariju sestru su vise timarili a mene su ostavili na miru, za mene idealno kada sada sagledavam ali tada je znalo da mi zasmeta,veoma.....posto je izmedju mojih sinova razlika 14 god ne moze biti reci o poredjenju jer su im potrebe skroz razlicite....gledam da smo u kuci svi isto tretirani, niti smo mi stariji zapostavljeni niti deca....naizmenicno to ide i po potrebi, znam da se rasplinem koliko treba....cinjenica je da sam zeljna mog pubertetlije i da bih volela da mogu vise da mu se posvetim ali on nema za tim potrebu a ja necu da budem previse dosadna :))))....

Back