Da li sam ja tipican predstavnik skorpije, ili je to generalno u ljudima?

Pre no što posmatraš te znakove, prvo moraš da vidiš gde su planete. Planete koje su najbliže tački preseka su one koje vladaju tim poljem. To nije uvek slučaj doduše i postoji izuzetaka, ali to je malo komplikovanije jer se uzima dostojanstvo planeta u odnosu na znakove Zodijaka.

Uvek uzimaš sam početak kuće i tu nema menjanja. Planeta može da ''aktivira'' kuću dolazeći ili sa jedne ili sa druge strane i bitnije je gledati poziciju planeta u odnosu na kuće u odnosu na znakove Zodijaka. Kada se tumači, počneš od Ascedenta to jest prve kuće. Pogledaš gde se nalazi planeta Znaka prve kuće (ako je u Ovnu, tražiš Mars, ako je u Biku, tražiš Veneru). Zatim možeš naknadno posmatrati i drugi znak u prvoj kući jer će svakako igrati ulogu u tvom životu. Posmatraš i vladara drugog znaka prve kuće. Bitno je znati da se prednost daje planeti koja je najbliža početku same kuće.

Kao što sam na početku napomenuo, to nije uvek slučaj i mogući su propusti kada je reč o stelijumima u samom znaku i/ili kući, a koji se ''dobro osećaju'' tu. To određuješ prema elementima kojim pripadaju, egzaltacijama, njihovim aspektima sa vladarima prirodnog polja (kuće) ili sa vladarima znaka u kojem je planeta.

Beneficije, kao i malicioznosti, stižu do određene kuće na više načina.

Pored svega toga, trebalo bi i da pratiš tranzite jer kada kažemo Natalni horoskop, u stvari mislimo na ceo život pojedinca. Kada hoćeš da usavršiš znanje za jednu godinu, recimo, radiš takozvani solarni horoskop koji je dobar način da se odrade periodi iz meseca u mesec, odnosno iz nedelje u nedelju na kontu samih tranzita.

ocu hvala! koliko imas profilla, jedna u duhu astrologije, a drugi za kezual chat hahha z:)

kako si me provalio, ybt... ne sviđaš mi se.
možda je greška što procenjujem tako na keca, al moš da dubiš na glavi, ne vredi.
ako baš imaš neku muku mogu da pokušam da pomognem, inače mi nisi zanimljiv za analizu... naročito ne za čat. :p

- - - - - - - - - -

Pre no što posmatraš te znakove, prvo moraš da vidiš gde su planete. Planete koje su najbliže tački preseka su one koje vladaju tim poljem. To nije uvek slučaj doduše i postoji izuzetaka, ali to je malo komplikovanije jer se uzima dostojanstvo planeta u odnosu na znakove Zodijaka.

Uvek uzimaš sam početak kuće i tu nema menjanja. Planeta može da ''aktivira'' kuću dolazeći ili sa jedne ili sa druge strane i bitnije je gledati poziciju planeta u odnosu na kuće u odnosu na znakove Zodijaka. Kada se tumači, počneš od Ascedenta to jest prve kuće. Pogledaš gde se nalazi planeta Znaka prve kuće (ako je u Ovnu, tražiš Mars, ako je u Biku, tražiš Veneru). Zatim možeš naknadno posmatrati i drugi znak u prvoj kući jer će svakako igrati ulogu u tvom životu. Posmatraš i vladara drugog znaka prve kuće. Bitno je znati da se prednost daje planeti koja je najbliža početku same kuće.

Kao što sam na početku napomenuo, to nije uvek slučaj i mogući su propusti kada je reč o stelijumima u samom znaku i/ili kući, a koji se ''dobro osećaju'' tu. To određuješ prema elementima kojim pripadaju, egzaltacijama, njihovim aspektima sa vladarima prirodnog polja (kuće) ili sa vladarima znaka u kojem je planeta.

Beneficije, kao i malicioznosti, stižu do određene kuće na više načina.

Pored svega toga, trebalo bi i da pratiš tranzite jer kada kažemo Natalni horoskop, u stvari mislimo na ceo život pojedinca. Kada hoćeš da usavršiš znanje za jednu godinu, recimo, radiš takozvani solarni horoskop koji je dobar način da se odrade periodi iz meseca u mesec, odnosno iz nedelje u nedelju na kontu samih tranzita.

ne verujem više u pravila tumačenja... ovaj me post podsetio na stelijume sa trigonima ili sextilima, ne sećam se više natala.. žao mi je što ga nisam sačuvala.
ili nije, možda je bolje ne detaljisati ga...
tako da kad vidim te ''lepe'' stelijume pripadne mi muka.

Da i da. S tim što gube na intezitetu.

NPR sa planetom u 12 koja dolazi blizu ASC dan započinješ 12-om kućom, pa tek onda prvom.

Stelijum će imati dispozitora Znaka u kojem se planete pronađu. Dispozitor usmerava planete koje su deo stelijuma ograničavajući njihove prirodne energije usmeravanjem.

To može da ima i dobre, a i loše strane. Ja sam imao sreću da su mi sve planete u Strelcu u trigonu sa Jupiterom u Ovnu. :mrgreen:

Smatram da je bolje imatiplanete bliže jedne drugim kada je reč o stelijumu, recimo 2 stepena. Kada su sve na istom stepenu tu dolazi do kolebanja i drastično se gubi dinamika razvoja. Tada samo jedna planeta komanduje priču, još više no dispozitor. Tu se ide u krajnost, totalnu, fatalnu.

Posmatraj Stelijum kao na tortu. Različiti sastojci, ukusi, intezitet, miris etc etc, ali na kraju dispozitor određuje s kim ćeš da podeliš tortu, u koje svrhe i koliko tačno.

Back