Da li sam ja tipican predstavnik skorpije, ili je to generalno u ljudima?

N.Prospekt

Zainteresovan član
Poruka
253
Iako nisam neki pobornik astrologije, tj. nisam nešto uveren u nju, već mislim da postoji previše šarlatana koji govore uopštene stvari koje mogu da važe za bilo koji astrološki znak, počinjem da nabrajam svoje osobine čisto da vidim koliko se poklapam sa realnom slikom škorpije kao astrološkog znaka. Elem:

1. Umem da budem veoma ljubomoran i posesivan, a da to suzbijam u sebi i vešto krijem, čak i da se potpuno hladnokrvno pravim da nije tako kada jeste (za sada pokušavam da popravim tu svoju osobinu.

2. Nezasit sam po pitanju emocija, koliko god mi neko govorio da me voli, ja ću i dalje tražiti neki vid potvrde da me vole, moglo bi se bolje reći da nemam pouzdanja u ljubav drugih prema meni, pre negoli što hoću potvrdu jer se osećam inferiorno.

3. Pa kad smo već kod seksa, a i svi smo mi pomalo i opsednuti njime zar ne? o sebi mogu da kažem da: sa kojom god sam devojkom bio u vezi, došlo do seksa ili ne, sve su mi rekle (a bez ijednog mog pitanja) da se dobro ljubim, i da sam strastven ljubavnik, sve obrnu očima - ako razumete na šta mislim :zstidljivko: . Ne razumem kako ali tokom poljubca kao i tokom seksa osećam da mi struji celo telo, kao da žmarci protiču kroz mene i da dobijam nadljusku snagu, osetim povišen krvni pritisak i temperaturu tela da počinjem da drhtim, al to sve samo kada dodje do romanse i erotike...Mada imam delimično u sebi nešto pomalo sadističko, ali ne toliko da bih drugu stranu obezvredio i ponizio, već neke finese koje mi takodje daju snagu, i obično je to prema suprotnom polu.

4. Obožavam mračne i mistične stvari, nekako me stvari koje deluju previše svetlo i lepršavo naprosto odbijaju.

5. Uvek imam osećaj da hoću da se takmičim i nadmećem sa drugima, a u korenu toga ne znam da li je inferiornost ili samo želja za takmičenjem. Vodi me pomalo potajna želja za slavom.

6. Jako sam pravdoljubiv i pošten. Ako ti dugujem dinar, vratiću ti dinar pa makar cedio suvu drenovinu po crnogorskim vrletima. A ako vidim da se negde čini nepravda, toliko besnim da probijam strah i ako je neko mnogo snažniji i jači od mene uprkos strahu ću se baciti na njega, samo da bih se izborio za pravdu.

7. Veoma sam lojalan, devojci, porodici, poslu, sebi. Kada sam sa nekim u vezi, dosta vremena provedem posvećujući se toj osobi i vezi, uvidjam svoje i tudje mane (mada malo više tudje) i umem da budem nekada tvrdoglav. Ali ali, čim se slegne priznam grešku. Ako zadam reč, toliko se trudim da je održim, makar to išlo na moju potpunu štetu i samodestrukciju. Ukoliko ne održim reč, a i to se desi, ume dugo vremena da me grize savest. Za porodicu i prijatelje koji su mi dragi, iskreno kažem da mogu da umrem.

8. Mrzim lenjost, i to mi je jedna od najdestruktivnijih osobina kod ljudi. Pun sam energije, koja, nekako osećam dolazi putem seksa. Verovali ili ne, nakon seksa nemam ni malo energije, dok recimo ako nemam seks po 15ak i više, do mesec-dva dana, kao da sam povezan sa termoelektranom, mogu da spavam 5-6 sati maksimalno i da budem odmoran. Jako volim svoju nezavisnost od drugih ljudi, i ne volim da mi se govori šta da radim i na koji način da radim. Naravno, primim konstruktivne kritike, ali kada bi me terao da udjem i radim u rafineriji u kojoj si mehanizovan objekat, pre bih sebi pucao u glavu.

9. Veoma sam analitičan i volim red i disciplinu kada dodje do poslovnih odnosa. Ne trpim traljavo odradjene poslove, i kao što i sa moje strane dam maksimalno sve od sebe, očekujem i od druge strane da se isto tako pokaže.

10. Ne volim da se otvaram prema drugima, tj. ne volim da pokazujem svoje emocije, samo sa onima sa kojima sam u dubokom i prisnom odnosu. Osećam se da sam ranjiv i da kad se otvorim, obično neko to iskoristi protiv mene.

11. Volim ljude, ali ih i ne volim. Tačnije osećam ambivalenciju prema ljudima. Jedno vreme su mi potrebni, potreban mi je blizak odnos sa ljudima, sa porodicom, kada mi obaveze dodju preko glave ili kada se osećam usamljeno. Medjutim, kada pored svih jedno vreme napunim baterije, potrebna mi je samoća, prava pravcata samoća u kojoj uživam sam u sebi, gledam, čitam, meditiram, razmišljam... Inače, na prvi pogled devojkama sam privlačan ali drugim ljudima (muškarcima) sam odbojan, ali kada me upoznaju, sa svima sam kul z:lol:

Koliko se poklapam sa astrološkim znakom, i koliko se astroloških znakova sami prepoznaju u ovome?

Poslednja izmena:
Heh, a mislio sam da dosta ovoga važi i za ostale astrološke znakove.

naravno da važi
ali je škorpionski upakovano
uostalom preciznu astrološku matricu određuje kombinacija svih planeta, položaji, uglovi koje zauzimaju i još mnogo, mnogo parametara
i svaki čovek je univerzum za sebe
mnogi znaci i najuopštenije dele neke osobine- ljubomoru na primer
ili strasnost
ili ekstrovertnost ili introvertnost itd....

1. Da

2. Ne

3. I da i ne

4. Da

5. Da

6. Da

7. Da

8. Veliko ne

9. Ne

10. Veliko da

11. I da i ne

Pre no što doneseš zaključak da si supermen, moraš znati par stvari o astrologiji kako bi imao jasnu sliku.

1. Svaka osoba je u astrologiji unikatna. Ne postoje dve iste osobe u astrologiji.
2. Generalna slika o znacima Zodijaka se vezuje isključivo za Sunčevu poziciju u znaku. Kada se kaže za neki znak da je dobar ili loš u nečemu, to se odnosi na poziciju Sunca i višegodišnja zapažanja mnogih ljudi i astrologa. Na primer faktor ''ljubomora'' jeste izraženiji kod osoba u znaku Škorpije, ali će biti takođe izraženiji i kod osoba sa podznakom Škorpije, odnosno sa jednom ili više planeta u znaku Škorpije. To ne znači da je ljubomora ekskluzivna Škorpijama, no skloni su joj s obzirom da su Vodeni znak. Najljubomorniji znak Zodijaka je Rak i to isključivo ako je neko blizu ljudi koje Rak voli, a pogotovo dečko ili devojka, muž-žena.
3. Prvih deset stepeni znaka su tipični predstavnici znaka. Sledećih deset stepeni su staloženiji. Poslednjih deset stepeni već uveliko naginju k' sledećem znaku.
4. U astrologiji ti imaš svih dvanaest znakova u sebi ali na različitim sferama tvoje individualnosti. Te sfere nazivamo ''Polja'' ili ''Kuće''. Svaka kuća ima svoj prirodni znak, svaka planeta takođe. Stvari su daleko komplikovanije od puke pozicije Sunca.
5. Časopise gledaj samo kao uvod u astrologiju, ali ne i definiciju. Do definicije moraš doći na svoju ruku i odlučiti kako tebi odgovara.

Ako imaš bilo koja pitanja, slobodno postavi u jednoj od tema i sigurno će ti neko odgovoriti već.

Poslednja izmena:
Hvala Vam na odgovorima. Mada ne smatram sebe supermenom jer se dosta osecam ranjivim i dosta stvari upucene meni shvatam licno pre negoli kao dobru kritiku, ne pokazujem javno i direktno.

Elem od cega zavise stepeni, da li od datuma i sata rodjenja ili od neceg drugog? Na koji nacin mogu da odredim kada se koji deo individualnosti nalazi u kojoj kuci, i sta on ustvari predstavlja tj. kakve karakteristike pokazuje kada se nadje u odredjenoj kuci ili polju?

Elem od cega zavise stepeni, da li od datuma i sata rodjenja ili od neceg drugog?
Ako misliš na stepene na kojima se nalaze planete, to se izračunava pomoću datuma, sata i mesta rođenja tj. izračunavanjem natalne karte,

Na koji nacin mogu da odredim kada se koji deo individualnosti nalazi u kojoj kuci, i sta on ustvari predstavlja tj. kakve karakteristike pokazuje kada se nadje u odredjenoj kuci ili polju?
Ako misliš na objašnjenja (zaista mi nije najjasnije na šta tačno misliš), to su osnove astrologije i ima ih u svakom početničkom udžbeniku (ili tekstovima na netu :) ), a gde je koja kuća, u kom znaku kod tebe lično se vidi u tvojoj natalnoj karti.

Hvala Vam na odgovorima. Mada ne smatram sebe supermenom jer se dosta osecam ranjivim i dosta stvari upucene meni shvatam licno pre negoli kao dobru kritiku, ne pokazujem javno i direktno.

Elem od cega zavise stepeni, da li od datuma i sata rodjenja ili od neceg drugog? Na koji nacin mogu da odredim kada se koji deo individualnosti nalazi u kojoj kuci, i sta on ustvari predstavlja tj. kakve karakteristike pokazuje kada se nadje u odredjenoj kuci ili polju?

Latituda i longituda u odnosu na trenutak tvog rodjenja (po astrologiji kada udahnes vazduh) u odnosu na efemeride i plasidus. To je natalna karta. Astrolozima sluzi na slican nacin kao i rentgenski snimak ortopedima.

Postoji vise vrsta izrade karata, za specificne potrebe ili trenutke. Osnovna podela je 12 zodijackih znakova, 12 kuca, 4 osnovna elementa za zivot. Nista razdvojeno, iskljucivo spojeno. Ugljenik, voda, vazduh i temperatura kroz milione godina evolucije do tacke gde je moguce predvideti buduca desavanja u skladu pozicija planeta. Zbog cega je to tako, niko sa sigurnoscu ne zna. Šest znakova su Ženski (Pasivni),šest znakova su Muški (aktivni).
Osnova je mikrokosmos i makrokosmos i isti princip se upražnjava na sve, bilo da je cvet, ptica ili nešto deseto što ti može pasti na pamet. Ako začno znaš kada nastaje i ukom trenutku, ti imaš natalnu kartu koja će ti naglasiti koliko je to nešto uspešno ili ne shodno ljudskim shvatanjima i potrebama.

265fae112b58f7ed634ec5c9f6c6c434.jpg

food_astrology_big.jpg

Taj proces se ponavlja od najsitnijih do najkrupnijih delova postojanja (onog koji možemo da opipamo) i predstavlja najveću istinu koju je čovek spoznao i odakle može da potvrdi praktični fatalizam. Imaš astrologe koji se sa tim ne slažu jer vole ''slobodnu volju'', a imaš i astrologe koji su potpuno fatalisti (recimo ja), s tim što se ja ne bavim profesionalno astrologijom već mi eto tako lepo da sve znam z:mrgreen:

Zapravo sam dupla skorpija, a ovoliko pricam o sebi zato sto ne znate ko sam z:p...Ako svaki znak moze da sadrzi karakteristike jos drugih znakova, onda je to previse sveobuhvatno i opsirno. Eto, sad su mnogi naveli djuture znakova koje bih mogao da budem, i cije karakteristike sadrzi moj znak. previse uopsteno da bi se moglo doci do jasnog zakljucka koje karakteristike pripadaju odredjenom znaku...

helena, svidjaju li ti se moje karakteristike? pruzicu ti nezaboravni medeni mesec u veneri...

Poslednja izmena:
nisi, nijedna škorpija ne bi ovoliko pričala o sebi.
Skorpije ne moze svako da "cita" i rezervisane su kad osete da nece biti shvacene na nacin na koji bi zelele. Kao vodeni znak koga intuicija savrseno sluzi, mogu da kazem da se sa Skorpijama idealno slazem. z:)
Inace, ako izuzmem ljubomoru, sa svim navedenim karakteristikama se slazem.

daš ovde datum, godinu, sat i mesto rođenja
i onda ti se na osnovu toga napravi natalna karta iliti astro chart
ili pošalješ na PP nekom raspoloženom astrologu

Ajde hocu, ali na pp i zelim da ostane privatno. Agatha jesi li ti astrolog ili mi preporucujes nekoga drugoga ovde na forumu? N3W ako si raspolozen, mozes i ti, samo naravno da informacije ostanu u tajnosti?

HELENA 33 - z:lol:z:lol:

Poslednja izmena:
Ajde hocu, ali na pp i zelim da ostane privatno. Agatha jesi li ti astrolog ili mi preporucujes nekoga drugoga ovde na forumu? N3W ako si raspolozen, mozes i ti, samo naravno da informacije ostanu u tajnosti?

HELENA 33 - z:lol:z:lol:

ja nisam pravi astrolog, meni je to samo dodatna aktvnost koju sam naučila isključivo zbog sebe - da mogu sama da rastumačim ono što me zanima....
Nadam se da je N3W raspoložen, meni se mnogo dopada kako tumači
Ovde ima STVARNO dobrih astrologa i svaki ima nešto lično, vrlo zanimljivo.....pošto si tako šarmantno nastupio, verujem da će ti izaći u susretz:)

Back