Da li sa porodicom jedete u restoranima ?

Nisam nešto preterano gadljiva mada bubašvabe baš ne volim.
Dok ne znam kako se sprema i ne vidim ništa u hrani meni je ok. Baš retko idem, bila sam sa druge strane i sve bi bilo super čisto.

Ako nešto treba da vam bude sumnjivo to je escajg.
On se najgore održava, najteže pere, najviše se valja po podu. Ne mogu konobari to dovoljno da ispoliraju...

Ako se tripujete na nehigijenu, idite u posećene restorane (hotelske, velike, poznate, ne nužno i skupe ali - skuplje). Oni imaju opremu, ako ljudi ne peru - oprema pere.
Iz istog razloga kad kupujem hranu radije idem u maksi nego u lokalnu mesaru (ako već ne poznajem seljaka koji udara pečat i koji je pouzdan), opet pre maksi nego kajmak na pijaci i sl. msm ne maksi ali neki od lanaca..... jasno mi je da je kvalitet potpuna nula ali su dovoljno razvili sistem da teško da sme da im se podvuče kakav grozan parazit, za razliku od matijevića i sl. jednostavno su preveliki da bi dozvolili sebi da ne prate standarde. Jedino je povrće i voće bolje na pijaci, donese seljak šta je u sezoni pa valjda ima manje voska i ostalih premaza.

a ja pre kupujem u privatnoj mesari (ne matijevic naravno) nego u maksiju
tetka mi je nekada radila u racunovodstvu u centropromu
i znala je sta se radi sa povrcem, mesom i mlecnim proizvodima na meru kojima istice rok
za meso kaze da ga nekoliko puta zamrzavaju i odmrzavaju u svezoj formi i tako prodaju
kad vec vise nema gde i kad krene da mirise na - baci ga! onda ga bace na gril..tako su prodavali pecene pilice koji su pre toga bili samo za kontejner
i zaradjivali vise nego da su ga prodali u svezem stanju
nema otpisa, nema gubitka - samo profit!
sa sirevima isto..oni koji su u vakum pakovanju sa kompletnom deklaracijom na etiketi, istekao rok - ok, otpakuj i prodaj u runfuzi - ako se tako zove onaj koji prodaju na meru
sir i kajmak samo kod proizvodjaca
opecem se nekoliko puta dok ne naidjem na nekog ko ima proizvod ciji ukus mi odgovara, a ko se potvrdi i sa higijenom i to je to

a ja pre kupujem u privatnoj mesari (ne matijevic naravno) nego u maksiju
tetka mi je nekada radila u racunovodstvu u centropromu
i znala je sta se radi sa povrcem, mesom i mlecnim proizvodima na meru kojima istice rok
za meso kaze da ga nekoliko puta zamrzavaju i odmrzavaju u svezoj formi i tako prodaju
kad vec vise nema gde i kad krene da mirise na - baci ga! onda ga bace na gril..tako su prodavali pecene pilice koji su pre toga bili samo za kontejner
i zaradjivali vise nego da su ga prodali u svezem stanju
nema otpisa, nema gubitka - samo profit!
sa sirevima isto..oni koji su u vakum pakovanju sa kompletnom deklaracijom na etiketi, istekao rok - ok, otpakuj i prodaj u runfuzi - ako se tako zove onaj koji prodaju na meru
sir i kajmak samo kod proizvodjaca
opecem se nekoliko puta dok ne naidjem na nekog ko ima proizvod ciji ukus mi odgovara, a ko se potvrdi i sa higijenom i to je to

Znam i moj ćale radio isto, sve ista priča.
Al' zato mleveno se prethodno odabere u komadu, pečeno i prženo u životu?! :sad2: uopšte ta roba na merenje je diskutabilna, a po mirisu ipak prepoznam koliko je staro (idea ima fantastično ustajalo meso braonkaste boje :bljak: ) al' tamo se malo promenila priča jer od marketa do marketa ne zavisi da li će i koliko robe da ode, konkretno ljudi na liniji su totalno nezainteresovani za to kome će kakvo smeće da uvaljaju, njima ni iz džepa ni u džep, dok je privatniku baš stalo da ti uvalja onaj bajati komad da se ne baci.

Na kraju sve se svodi na isto, ako nađeš nekog od poverenja - super, al' ako si u novom kraju moraš se osloniti na nepostojeće srbadijske zakone :/

Back