Да ли реп лоше утиче на децу?

Да ли реп утиче лоше на децу?

• Да, утичу поједине песме и групе.

glasova: 15 68,2%
  • Не, деца треба да се угледају на начин живота опеван у таквим песмама.

glasova: 7 31,8%

• Ukupno glasova
    22
  • Anketa je zatvorena .

Major_Pavle_Djurisic

Primećen član
Poruka
619
Прво, да напоменем да знам да није сва реп музика лоша, ја такође имам пар омиљених реп песама, али кад видим о каквим стварима певају данашњи репери, не само српски већ и светски, долазим до закључка да њихове песме подстичу насиље, дрогу, проституцију...

Дакле, узмимо само за пример наше српске репере. Ето, погледајте текстове Прти Бее Гее-а- О чему они заправо певају?
О некаквом животу, који је исупњен дрогирањем, избегавањем школе, рада, једноставно дижу у небеса такав начин живота.

Пошто данашња деца уопште немају увид у музику, првенствено због својих родитеља, прва музика коју слушају на жалост буде Гранд или реп групе попут горе наведених, или Бед Копија итд....

Мишљења сам да таква музика има лош утицај на децу.
Прво, клинци замишљају да су неки криминалци, паре, које иначе добијају све од родитеља, троше на коцкање, цигарете, алкохол, а и већ у раним годинама долазе у контакт са дрогама.
Касније, мисле да је такав начин живота правилан, да они тако доказују своју мушкост, а сви остали су ''дебили'' јер нису као они.

Дакле, да ли сте мишљења да оваква музика лоше утиче на децу, и да је и сама лоша?

Напомена: Не желим коментаре типа ''Не лупетај, Прти Бее Гее је закон'' или коментаре особа које подржавају криминал, наркоманију и проституцију.

al ti idesh u pogreshnom pravcu, krivish muziku za neshto, a to neshto je krivo shto je takva muzika
kada se pogled na stvari bude promenio promenice se i muzika, muzika je direktan odraz drushtva, a ne kontra

Ту се слажем са тобом, није крива директно музика, већ је такав менталитет људи. Али, таква музика подстиче то.

Није само музика, али ово је тема о музици.
Друго, да није то само реп, Гранд подстиче сељачки начин живота...

svaka muzika ima neku svoju ciljnu grupu, dakle grand preferira da ga slusha odredjen drushtveni sloj, naravno da ne cilja na doktore nauka vec na prostog choveka iz naroda chega ima najvishe, zato i ima toliko dobar prolaz na ovom muzichkom trzhishtu
ako razumesh shta hocu da kazhem

Гласао сам за ДА,због овог .
АЛИ,бг синдикат објашњава неке ствари;).

Београдски синдикат има добрих песама, пре свега ''Они су''. Та песма ми је генијална јер је прелепо опевана наша власт.

cek
zasto onda slusati nesto sto ne odobravas?
nego @topic,ne slusam pbg,ali opet stojim,ne moze nekog ko ima cvrsta uverenja i zna granice muzika da odvuce,ali moze biti dodatak celom tom getonarko imidzu.

Ne moze neko dete koje ima izgradjen karakter i normalna razmisljanja da ih promeni zbog muzike.Muzika je samo dodatak koji moze da oslobodi neka skrivena osecanja osobe ili je jos cesce paravan za nedela iste.

Ту се слажем са тобом, није крива директно музика, већ је такав менталитет људи. Али, таква музика подстиче то.

znash kako, to je zapravo samo zhvaka za one koji su dovoljno dokoni da se bave pljuvanjem toga, za svaku stvar na svetu mozhesh da kazhesh da podstiche neshto a ne samo za muzichke zhanrove
mislim, evo ovako, da li cenish da kad bi svuda bio dozvoljen samo bluz i dzhez da bi narod bio neshto drugachiji? ne bi. Muzika je u svemu tome vrlo nebitan faktor.

Sad ozb. post na temu....lupas da nisi ni svestan,ja konkretno slusam dosta domaci rep al' konkretno prti ne gotivim tj. taj nihov sirov zvuk kao i jos neke repere i velika vecina repera kod nas su fakultetski obrazovani i rade razne poslove jer konkretno od repa kod nas ne moze da se zivi....snimaju samo iz ljubavi prema toj vrsti muzike jer zarade za neki zivot nema kod nas.

znash kako, to je zapravo samo zhvaka za one koji su dovoljno dokoni da se bave pljuvanjem toga, za svaku stvar na svetu mozhesh da kazhesh da podstiche neshto a ne samo za muzichke zhanrove
mislim, evo ovako, da li cenish da kad bi svuda bio dozvoljen samo bluz i dzhez da bi narod bio neshto drugachiji? ne bi. Muzika je u svemu tome vrlo nebitan faktor.

o da

a postavljacu teme,sta ti mislis,al da se vratis iz knjige u realnost,kakav bi bio to zivot bez malo anarhije..nek raaade ljudi sa svojim zivotima sta hoce ako to mene ne kaci direktno ili indirektno sta me zabole,**** mi se za nasu omladinu,ako oce da se drogira,pusi pije naci ce taj nacin

Back