Da li redovno placate vrtic?

па ваљда примају ако има места
кажу наводно да предност имају деца чија оба родитеља раде, с тим да је њима најјефтиније
па деца чији је један родитељ запослен-- њима је мало скупље

nema nigde mesta za decu neprijavljenih roditelja,to znam iz prve ruke

па ваљда примају ако има места
кажу наводно да предност имају деца чија оба родитеља раде, с тим да је њима најјефтиније
па деца чији је један родитељ запослен-- њима је мало скупље

tacno je da prednost imaju deca ciji su roditelji zaposleni, ali im nije najjeftinije...naprotiv, puna cena ako nema nekog drugog osnova za umanjenje (podstanari, kredit...)
ako je samo jedan roditelj zaposlen, tesko da ce dete upasti u vrtic, osim ako nema debelu vezu...
kod nas vazi dva meseca fore neplacanja i onda ispis iz vrtica "zato sto ima dece koja cekaju na mesto"...

U NS-u je privatni vrtić 12-15.000 dinara, a državni je 2500 dinara, otprilike, nije nikad isto jer umanjuju za obroke onim danima kada dete ne dođe u vrtić.
I sasvim je u redu da budu rigorozni za te male pare, a da ne pričam da pušači npr. mnogo više para troše na cigarete nego što košta državni vrtić.

Tako da u NS-u ko ne dobije državni vrtić, može da sedi kući i plače jer mu se ne isplati da pola plate ostavi vrtiću, a svakako deca ne idu stalno jer su često bolesna, naročito zimi.
Samo što su šanse da u NS-u ne dobijete vrtić minimalne jer veza radi na sve strane, a mali grad pa se svi znaju i svi na kraju upadnu pa mi nije jasno zašto uopšte prave tenzije sa tim listama kad na kraju gotovo sva deca upadnu.
Ima puno dece koja uopšte ne idu u vrtić, ali roditelji plaćaju mesto i to me nervira što dozvoljavaju, ali im sigurno odgovara da dobijaju pare za ništa.

Meni su isto ovde rekli da ako su oba roditelj ane zaposlena od vrtica nema nista ja opet vidim ne zaposlene komsije da vide decu....Ja kada sam upisivala sina bila sam zaposlena a i da nisam rece mi teta u subotickoj dodje mi na isto jer su mi rekli bas ovim recima ako ste spremni da platiti punu cenu mesta naravno ima....

мени само није јасна једна ствар
како о како
у вртић тешко уписати јер нема места, листе чекања ово оно
а школе кукају за ђацима, укидање одељења, укидање школе....

to je zato sto se boravak u vrticu placa,pa je puno malverzacija oko toga
da ne kazem korupcije,smesno zvuci na tom nivou ali jeste
korupcija je kad neko nekom plati ili casti da bi upisao dete
boravak u osnovnoj skoli je besplatan,samim tim nema mesta muvanjima
tu se muva na drugim stavkama

Back