Da li redovno placate vrtic?

nacafaca

Zainteresovan član
Poruka
375
Da li redovno placate vrtic ili nekada prekoscite neku uplatnicu?Do sada sam redovno placala ali mi je ovaj mesec bas frka i kada sam to spomenula komsinici ona kaze pa ja vec dugujem 2 rate :whistling: a ja ostade u cudu jer nisam znala da je to moguce....

моји су ишли у забавиште у оквиру школе
то се није плаћало
нама је то одговарало јер је бесплатно, а и близу куће је, ближе него вртић

а знам људе који једноставно, боле их уво да плаћају
мени то толико било чудно, да ми није јасно како нису избацили дете из вртића
добро, разумем ја да се касни једна рата
ал ови су каснили---нечете веровати 6 рата
:roll:

Kasnimo jednu ratu, konstantno. U startu smo preskočili mesec i sada redovno plaćamo, ali uvek jednu ratu zaostatka. I uvek visimo na stubu srama ( oglasna tabla ispred ulaza u grupu ), ali pošto vidim da od 25 dece u grupi, 22 roditelja vise na tom istom stubu - mene i nije sramota :)

...nekada bih rado preskocila...ali kod nas, ako nije placeno do 25-og u mesecu, automatski zovu tetu i kazu im da ne prime to i to dete jer je ispisano...ne ostavljaju NIKAKVU mogucnost... sto me dovodi do besa...:evil:
Tako me jednom na posao zvala teta da mi kaze da od sutra nece smeti da primi moje dete u vrtic, navodno nismo izmirili obaveze... (zeni bilo uzasno neprijatno)...ja odmah sa posla kuci po uplatnice, i kod njih, kao furija besna...i, kaze ona meni: u cemu je problem? :eek: Pa, otkud znam, vis te mene zvali da mi je dete izbaceno iz vrtica!!!!!!AAAA....dam joj ja sve uplatnice, a ona kaze...do nas je...a reko: ko ce meni sad da nadoknadi dan na poslu i koga od vas ja da izbacim, jer ne ostavljate ljudima nikakvu ,ogucnost...

Eee, pa gde je ljude obavestiti telefonom, proveriti svoje podatke???!!! Nazoves me ko covek i kazes: Gospodjo ako ne platite vrtic do sutra, dete vam vise nece moci ici...a ne odmah izbaciti...a nemaju ni pojma...M A J M U N I!

Kod nas privatni 8000, a toliko otprilike i državni ako se vodiš kao nezaposlen. Ovde grad ne dotira troškove kao u NS. Još ima ono, 80 din manje ako dete ne dođe jedan dan, a uslovi neuporedivi. I nema ganjanja za plaćanje, nekako mislim da nikom nije teško da plati na vreme kad već imaju toliku pažnju i tako dobre uslove (ima i podno grejanje). U stvari, mislim da svi plaćaju na vreme jer je broj mesta u vrtiću ograničen na 15 pa nije lako upasti u ekipu, a neplaćanje bi dovelo možda do izbacivanja, ne znam, ne vredi rizikovati.

Nisam ja Solunu nego u BG (u Solunu je vrtic bio besplatan).Da sada sam se setila te oglasne table ili stuba srama a koliko se secam pun je stalno.Iskren nisam uopste zadovoljna ni vrticim ni vaspitacicima i od pocetka se pitam za sta ja to dajem 8700 din!

Kod nas je juče bio roditeljski u vrtiću povodom deda mraza i paketića. Vlasnica pitala da li nam je puno 500 dinara da svako dete dobije po knjigu od izdavača mono i manjana jer oni imaju knjige za svaku godinu kod tako male dece. I, ako se slažemo još 100 dinara za neki manč melou i čokoladnog deda mraza. I, predložila je da neko od tata bude deda mraz jer nam onaj što ide po vrtićima traži 150 din po detetu, a njoj se to čini skupo.
A predstavu će snimiti na generalnoj probi zato što zna da deca neće ništa da rade pred roditeljima i deda mrazom, pa će svima dati snimak. Eto TO je tretman koji ja očekujem od vrtića. Pre mnogo godina sin je išao u državni vrtić i apsolutno razumem čega ima tamo i šta sve može da zasmeta. A dovoljno je samo malo ljudskosti i uviđajnosti pa da svi budu zadovoljni.

placam redovno (3 700 din. mesecno, drzavni vrtic). kod nas se mora platiti do 10. u mesecu za taj mesec. 11. se nadjemo na "stubu srama", a do 15. nas obaveste telefonom da od ponedeljka dete ne dovodimo ako ne izmirimo dugovanja. mogu se nakupiti 2-3 rate za vreme letnjeg raspusta, ali i to je rizik da dete bude izbaceno.

500 din za paketic i slikanje sa deda mrazom... tako je dogovoreno na roditeljskom. vaspitacice dobrovoljno prave neku predstavu za decu - besplatno :eek:

i mi smo u NS;i takodje ako se ne izmiri račun na vreme,vaspitačica ne sme da primi dete,i ne može da se kasni sa uplatum,jer se dete automatski ispisuje izvrtića...svakog 23. u mesecu vrtić mora biti plaćen...a mi isto plaćamo 500 dinara za paketić+jedna grupna slika sa bradatim dekom+jedna samostalna sa Deda Mrazom,i vaspitačice takodje prave prdestavu za decu i to free,to je tako svake godine...

Kod nas privatni 8000, a toliko otprilike i državni ako se vodiš kao nezaposlen. Ovde grad ne dotira troškove kao u NS. Još ima ono, 80 din manje ako dete ne dođe jedan dan, a uslovi neuporedivi. I nema ganjanja za plaćanje, nekako mislim da nikom nije teško da plati na vreme kad već imaju toliku pažnju i tako dobre uslove (ima i podno grejanje). U stvari, mislim da svi plaćaju na vreme jer je broj mesta u vrtiću ograničen na 15 pa nije lako upasti u ekipu, a neplaćanje bi dovelo možda do izbacivanja, ne znam, ne vredi rizikovati.

ovde 19000 meni najblizi:dash:
deci nezaposlenih roditelja i onih sto rade neprijavljeni je ovde zabranjen pristup u drzavni vrtic,osim ako nemaju vezu
sto se tice placanja u privatnom u principu do 10-og u mesecu je neki rok

па ваљда примају ако има места
кажу наводно да предност имају деца чија оба родитеља раде, с тим да је њима најјефтиније
па деца чији је један родитељ запослен-- њима је мало скупље

Back