- Poruka
- 7.009
tacno brateDrugo vreme bilo. Pitanje je kako bi se oni ponašali danas u našem vremenu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tacno brateDrugo vreme bilo. Pitanje je kako bi se oni ponašali danas u našem vremenu.
Mislim da premalo ljudi ide. Zato imamo nagla pucanja,ubistva,samoubistva. Nismo premekani nego okamenjeni, zaleđeni,kante za svakakvo mentalno đubre, i kad se te kante ne prazne,dođe do erupcije ili do implozije.Da li previše ljudi ide na terapiju čak zbog manjih kriza?
Pa pocesto i jeste problem sto nema ko da ih slusa.Što reči Erih From vole da plaćaju da ih neko sluša, da se o njima priča, to im je važnije često nego da se stvarno reši neki problem
To je narnormalnija stvar ici na terapiju ili kod psihologa.nema veze sa mekanoscu vec realnoscu i nacinom i tempom zivota.ne razumem ljude koji vredjaju i potcenjuju ljude kojima treba ta vrsta pomoci?ako me boli glava popicu tabletu necu da trpim zato sto kao nije dobro piti kafetin.Da li previše ljudi ide na terapiju čak zbog manjih kriza? i otkud toliko ljudi koji traže psihoterapeuta?
da li je odlazak kod psihoterapeuta čak postalo šik?
zašto smo postali tako mekani ?
Da li tražimo rešenja od terapeuta i zašto sami ne možemo da pronađemo rešenje za svoj problem?
kakvo je vaše mišljenje o ovome?
Pogledajte prilog 1665915
E sad, pošto ja nemam diplomu mnogi me zovu vješticom i meni to laska
Poenta u paralizi sna je da je normalan proces sna iz nekog razloga poremecen, piloti i stjuardese imaju u proseku cesce slucajeve paralize sna zbog “dzet laga” i poremecenog ritma sna, takodje stres i sve drugo sto utice negativno na san moze uzrokovati paralizu sna- normalno je dok spavamo da je organizam paralisan ( manje- vise) da se ne povredimo dok sanjamo, no ponekad se desava da donekle budemo i svesni u tom stanju i cak mozemo istovremeno i da sanjamo, u slucaju da ne znamo sta se desava ovo moze biti poprilicno strasno i traumaticno iskustvo.Osjetila sam ogromno olakšanje kad mi je dala objašnjenje. Demon koji se pojavi u paralizi sna predstavlja naš trenutno najveći strah.
Volim i da podjelim s vama neka zanimljiva iskustva da bi mogli pomoći drugim ljudima.Nisi veštica. Dobro poznaješ psihologiju, jer te psihologija zanima.
Kad kažeš piloti..nedavno mi je jedan kamiondžija ispričao svoju paralizu sna. Pravi horor film. On vozi sa ženom ali su i to poremećeni uslovi za dobar san i puno neizvjesnosti i stresa u putu.Poenta u paralizi sna je da je normalan proces sna iz nekog razloga poremecen, piloti i stjuardese imaju u proseku cesce slucajeve paralize sna zbog “dzet laga” i poremecenog ritma sna, takodje stres i sve drugo sto utice negativno na san moze uzrokovati paralizu sna- normalno je dok spavamo da je organizam paralisan ( manje- vise) da se ne povredimo dok sanjamo, no ponekad se desava da donekle budemo i svesni u tom stanju i cak mozemo istovremeno i da sanjamo, u slucaju da ne znamo sta se desava ovo moze biti poprilicno strasno i traumaticno iskustvo.
Terapeut ne daje rešenje već savete. Rešenje sami pronalazimo.Da li tražimo rešenja od terapeuta i zašto sami ne možemo da pronađemo rešenje za svoj problem?
ovo je vrlo interesantno........kao da vise sami ne mislimo ne razmisljamoTerapeut ne daje rešenje već savete. Rešenje sami pronalazimo.
Prvi korak je što smo uopšte svesni da bi trebali nešto da menjamo. Ne ide uvek lako.
Najteži su oni koji ne priznaju problem.
Razmišljamo. Ali u stanju u kakvom smo, ne možemo da budemo objektivni.ovo je vrlo interesantno........kao da vise sami ne mislimo ne razmisljamo
Da li previše ljudi ide na terapiju čak zbog manjih kriza? i otkud toliko ljudi koji traže psihoterapeuta?
Da li tražimo rešenja od terapeuta i zašto sami ne možemo da pronađemo rešenje za svoj problem?
Ja sam bolestan,poremecen..Pa svako ima probleme,svako ima neke izazove i prepreke koje mu zivot namece..Samo je potrebno nalaziti resenja u odredjenim krizama koje nam se cine kao kraj sveta, a ustvari su prosta i jednostavna..To kaze neko ko ga citav zivot prati izolovanost,socijalna distqnca,podsmevanje,potcenjivanje..Niko ne dobije krst od Gospoda koji ne moze poneti.Da li previše ljudi ide na terapiju čak zbog manjih kriza? i otkud toliko ljudi koji traže psihoterapeuta?
Jeli to razlog dugog čekanja na terapiju, barem preko zdravstvenog?