Da li previše ljudi ide na terapiju?

Da li previše ljudi ide na terapiju?

• Da

glasova: 3 17,6%
  • Ne

glasova: 15 88,2%

• Ukupno glasova
    17
Što reči Erih From vole da plaćaju da ih neko sluša, da se o njima priča, to im je važnije često nego da se stvarno reši neki problem
Pa pocesto i jeste problem sto nema ko da ih slusa.
Ljudi su enormno distancirani.
Nisu pre ljudi bili jaci, vec su imali jasno struktuisane i jake zajednice.
Danas toga skoro da nema. A samoca je samo za ljude izuzetno snaznog karaktera.

Psihoterapija je danas postala biznis i treba biti oprezan. Cini mi se da je jedina njena vrednost u vestackom stvaranju bliskog odnosa i sagledavanju stvari i iz drugog ugla.
Za razliku od psihijatrije, koja po meni treba da bude sastavni deo introspekcije i nesto sasvim normalno sto bi svaki covek trebao da uradi. Dobar dan, dodjoh da vidim imate li nesto da dijagnostikujete, isto kao sto se kontrolisu svi drugi organi. Sto bi bilo preventiva a ne cekanje da nesto ekskalira.

Da li previše ljudi ide na terapiju čak zbog manjih kriza? i otkud toliko ljudi koji traže psihoterapeuta?

da li je odlazak kod psihoterapeuta čak postalo šik?

zašto smo postali tako mekani ?

Da li tražimo rešenja od terapeuta i zašto sami ne možemo da pronađemo rešenje za svoj problem?

kakvo je vaše mišljenje o ovome?

Pogledajte prilog 1665915
To je narnormalnija stvar ici na terapiju ili kod psihologa.nema veze sa mekanoscu vec realnoscu i nacinom i tempom zivota.ne razumem ljude koji vredjaju i potcenjuju ljude kojima treba ta vrsta pomoci?ako me boli glava popicu tabletu necu da trpim zato sto kao nije dobro piti kafetin.
To nije shik nego preka potreba za neke ljude.

Ja sam danas bio na celodnevnoj.
Evo statistike:

Prilozi

• IMG_4968.jpeg
    IMG_4968.jpeg
    62,2 KB · Pregleda: 6
Psihoterapija je izvrstan saputnik kapitalizmu, okruženje vas maltretira i izrabljuje na razne načine, društvo je mnogo drugačije nego pre, ali se naravno sav teret svaljuje na pojedinca. Ti si kriv, idi leči se. Zašto bi se menjao loš sistem, kada se može dati privid rešenja pojedincu i prebaciti odgovornost na njega.

Dobar psiholog može pomoći da nadjete odgovore. Ja sam se slučajno družila sa jednom pa mi je pomogla doći do nekih odgovora kao što je na primjer paraliza u snu.
Ko nije imao paralizu sna ne zna šta je strah a i čudo u kom se nadješ da odgonetneš jer je iskustvo previše realno da bi bilo san a opet previše ludo da bi ga prihvatio kao realnost.

Osjetila sam ogromno olakšanje kad mi je dala objašnjenje. Demon koji se pojavi u paralizi sna predstavlja naš trenutno najveći strah. Mozak šalje signale da ga taj problem već guši ili predugo sjedi na prsima i da je vreme razrješenju. Odatle je krenula moja fasciniranost psihologijom.
Jednu večer me zove cura da pomognem njenoj prijateljici jer je vidila duha u hotelu i jako je prestravljena. Pitala sam je jel cura bila u ležećem položaju i jel pokušala da zove pomoć ali glas ne ide i ona je potvrdila. Onda mi je opisala demona. Demon je bio žena, izgrebana u vjenčanici. Pitala sam jel cura udata ili planira vjenčanje na šta je ona odgovorila da se uskoro udaje i sve se samo odmotavalo.
Cura je bila perfekcionista , opteretila se svakim detaljem svadbe da bude savršen a bilo je i strepnje šta udaja nosi.

Naoko haos sa mnogo dileme a opet prosto kad ubaciš psihoanalizu tako da može psihoterapija da ti pomogne i pruži odgovore u dosta ozbiljnih situacija.
E sad, pošto ja nemam diplomu mnogi me zovu vješticom i meni to laska 😉
Vjerovatno bi me prije par stotina godina spalili na lomači. 🤣

Osjetila sam ogromno olakšanje kad mi je dala objašnjenje. Demon koji se pojavi u paralizi sna predstavlja naš trenutno najveći strah.
Poenta u paralizi sna je da je normalan proces sna iz nekog razloga poremecen, piloti i stjuardese imaju u proseku cesce slucajeve paralize sna zbog “dzet laga” i poremecenog ritma sna, takodje stres i sve drugo sto utice negativno na san moze uzrokovati paralizu sna- normalno je dok spavamo da je organizam paralisan ( manje- vise) da se ne povredimo dok sanjamo, no ponekad se desava da donekle budemo i svesni u tom stanju i cak mozemo istovremeno i da sanjamo, u slucaju da ne znamo sta se desava ovo moze biti poprilicno strasno i traumaticno iskustvo.

Poenta u paralizi sna je da je normalan proces sna iz nekog razloga poremecen, piloti i stjuardese imaju u proseku cesce slucajeve paralize sna zbog “dzet laga” i poremecenog ritma sna, takodje stres i sve drugo sto utice negativno na san moze uzrokovati paralizu sna- normalno je dok spavamo da je organizam paralisan ( manje- vise) da se ne povredimo dok sanjamo, no ponekad se desava da donekle budemo i svesni u tom stanju i cak mozemo istovremeno i da sanjamo, u slucaju da ne znamo sta se desava ovo moze biti poprilicno strasno i traumaticno iskustvo.
Kad kažeš piloti..nedavno mi je jedan kamiondžija ispričao svoju paralizu sna. Pravi horor film. On vozi sa ženom ali su i to poremećeni uslovi za dobar san i puno neizvjesnosti i stresa u putu.

Znam da često u filmovima prikazuju neke tamo bogate maze na psihoterapijama ali ima ljudi koji traže odgovore i pomoć za ozbiljne stvari.
Znam mladu mamu koja ima problem sa bebom i posljedice tj trajno stanje oštećenja mozga će tek znati kad djete napuni 4-5 godina. Treba naći način kako mentalno izgurati nekoliko godina a da ne poludiš od brige i da te ne slomi.

Ljudi treba da idu i traže pomoć ako mogu priuštiti.
Svakom je njegova muka najveća a i ko smo mi da sudimo i onima čiji nam problem naoko zvuči tako malim.

Da li previše ljudi ide na terapiju čak zbog manjih kriza? i otkud toliko ljudi koji traže psihoterapeuta?

Da li tražimo rešenja od terapeuta i zašto sami ne možemo da pronađemo rešenje za svoj problem?

Не знам за Швабензи али у Србистану је то премали број.

Ja sam bolestan,poremecen..Pa svako ima probleme,svako ima neke izazove i prepreke koje mu zivot namece..Samo je potrebno nalaziti resenja u odredjenim krizama koje nam se cine kao kraj sveta, a ustvari su prosta i jednostavna..To kaze neko ko ga citav zivot prati izolovanost,socijalna distqnca,podsmevanje,potcenjivanje..Niko ne dobije krst od Gospoda koji ne moze poneti.

Back