Da li pravo prvenstva prolaza oslobađa krivice za namerno izazivanje nesreće?

Na primeru jedne nesreće ćeš zaključiti : Dečak i devojčica na mopedu iz sporedne ulice seku glavnu ( dečko je vozio i nije se zaustavljao ) i u trenutku izlaska na glavni put, udara ih džip pri brzini od 80-90 km/h. Sve se to naravno dešava u naseljenim mestu ispred moje kuće. Cura je poginula na mestu, dečko je preživeo ali je van svih funkcija ( kao da u invalidskim kolicim gurate košarkašku loptu ili ciglu ili stare patike... ). I ko je kriv ? Naravno, ovo dvoje što nisu pazili ( posle sam saznao da su se i ranije igrali kamikaza i presecali glavni put iz sporednih ulica ne kočeći.... )

Na primeru jedne nesreće ćeš zaključiti : Dečak i devojčica na mopedu iz sporedne ulice seku glavnu ( dečko je vozio i nije se zaustavljao ) i u trenutku izlaska na glavni put, udara ih džip pri brzini od 80-90 km/h. Sve se to naravno dešava u naseljenim mestu ispred moje kuće. Cura je poginula na mestu, dečko je preživeo ali je van svih funkcija ( kao da u invalidskim kolicim gurate košarkašku loptu ili ciglu ili stare patike... ). I ko je kriv ? Naravno, ovo dvoje što nisu pazili ( posle sam saznao da su se i ranije igrali kamikaza i presecali glavni put iz sporednih ulica ne kočeći.... )

Nisu nosili ni kacige pretpostavljam? Krivi su prvo roditelji, a onda svi ostali.

Nisu nosili ni kacige pretpostavljam? Krivi su prvo roditelji, a onda svi ostali.

Ma kakva kaciga kad te zune džipčina po sred srede...Nisu toliko roditelji koliko neodgovorna saobraćajna policija koja dolazi samo na uvidjaje i blage sudske kazne. Svakim danom tom mojom ulicom koja ima preko 2 km pravca i širokog puta ili motoraši ili budaletine u automobilima jurcaju 100 + i ako je u sred naseljenog mesta i to saobraćajna zna ali ne bode ni 1 %

po starom zakunu moguce je da je vozac koji je krsio ogranicenje bude kriv, ali treba da se dokaze prekoarecnje koje ne dozvoljava regaovanje isparkivaca, po novom naopako, ali ipak na sudu ako se dokaze, - vestak i td da nije mogao da vidi i reaguje od brzine kojom se priblizavao, kriv je vozac koji krsi brzinu, potreban trag kocenja, bez toga nista. Aktivirati samo privatne vestake, koji ce da dokaze silinu udarca!
pitanje je pravne prirode, u ovoj drzavi sve je obostrano moguce! ako se obrati advokatu neka tarzi garancije za ishod slucaja, inace dzabe ce godima uzimati pare!

Back