Da li pozajmljivati novac porodici ili prijateljima?

Da li trazite ili dajete pare na zajam prijateljima ili porodici, rodjacima itd...

Citao sam u nekim novinama da ljudi na zapadu ne daju pozajmice nikom, ni ti traze od drugih. Za to im sluzi banka....

Na Balkanu je drugacije...

Da li uzimate pare na zajam ili nekom dajete???

Kakva su vasa iskustva sa istim....
Ретко дајем још ређе узимам. Да бих позајмицу драгим пријатељима и кумовима поклонио..

Da li trazite ili dajete pare na zajam prijateljima ili porodici, rodjacima itd...

Citao sam u nekim novinama da ljudi na zapadu ne daju pozajmice nikom, ni ti traze od drugih. Za to im sluzi banka....

Na Balkanu je drugacije...

Da li uzimate pare na zajam ili nekom dajete???

Kakva su vasa iskustva sa istim....

ја увек позајмљујем. И пријатељима и родбини. Пријатеља наавно , нема на стотине. Само неколико којима позајмице у опште требају. Ал увек кад сам у прилици, поузајмљујем. У ово је убрајам оне који су ме преварили за неком мањем послу. ти који су ме преварили, они су ме преварили. Ниам им позајмио.

Pozajmim prijateljima kada im treba pomoć....pošto su dobri prijatelji,kažem: vratićeš kad možes.....meni su u zivotu u vrlo teskim situacijama (kada se kupovala viza za Nemačku,ili mesto u Studenjaku...) pozajmljivali ljudi od kojih sam najmanje očekivala...a ovi koji su mi rod i znam da imaju.nikada nisu pomogli....uvek kazem: bolje da ja nekome pomognem,nego da trazim...a postoji kosmička pravda pa se sve to nekako vrati....pozajmljujem,ali samo ljudima za koje znam da ako mi ne vrate (jer nemaju) necu se naljutiti...

Back