Da li povremeno uzimate lekove za nesanicu-hipnotike?

Saša Belopoljanski

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
437
Da li vam pomaže nešto za spavanje,tipa Nitrazepam,Zolpidem,Midazolam ili neki anksiolitik Bensedin,Ksalol,Lorazepam,Bromazepam....?Doktor mi je prepisao lek za nesanicu Stilnoks,ali ne pomaže ništa,jednom ili dvaput je pomogao,zaspao sam u roku od 20 minuta.Probao pre toga na biljnoj bazi persen,valerijana,matičnjak,nana,relaxerbe,tensilen,dormiri,tek od njih ni S od sna.Dođem s'posla,džoging,malo do teretane i opet ništa.
Šta je vama pomoglo,i da li imate problema sa nesanicom :)

ne uzimam
bolje je casa dve dobrog vina nego bilo koji lek za nesanicu :)
Ja uvece ne smem da pijem vino jer od spavanja onda nema nista.
Alkohol ( a i vino je jel alkohol) nikako nije preporucljiv za ljude koji imaju problema sa nesanicom.

Ja uzimam tu i tamo neku vrstu bensedina jer mi se desi da se probudim ( uglavnom oko 2-3 ujutru) i da vise ne mogu da zaspim.
Biti neispavan nesto je najmucnije sto coveka moze da zadesi.

Alkohol ( a i vino je jel alkohol) nikako nije preporucljiv za ljude koji imaju problema sa nesanicom.

Ja uzimam tu i tamo neku vrstu bensedina jer mi se desi da se probudim ( uglavnom oko 2-3 ujutru) i da vise ne mogu da zaspim.
Slazem se.To sve zavisi od osobe do osobe.Ja ne pijem alkohol i kada se desi da popijem casu dve vina ..ono me odamh uspava :)

Tačno tako za vino.Bolje je toplo mleko,ali meni je to pomoglo pre 100 godina.
Dr.mi je juče prepisao Nipam,oborio me za pola sata,i spavao neprekidno do 6 pola 7 ujutru.Naravno,uvek sam za prirodne preparate,ali šta kad ne pomažu :(
Samo kad se setim po 3 sata sklopljenih očiju,užas.

Poslednja izmena:
Najbolji lekovi za lecenje nesanice su lopata, kramp, sjekira...i slicni. :) Nisam primetio da coveka muci nesanica ako se dobro fizicki naradio!

Gutanje lekova je samo privremeno resenje. Potrazi uzrok tvoje nesanice jer uglavnom su to stres, nervoza, neresini problemi koje coveka podsvesno muce, a takodje jedan od uzroka moze biti i nedovoljna fizicka aktivnost.

Najbolji lekovi za lecenje nesanice su lopata, kramp, sjekira...i slicni. :) Nisam primetio da coveka muci nesanica ako se dobro fizicki naradio!

Gutanje lekova je samo privremeno resenje. Potrazi uzrok tvoje nesanice jer uglavnom su to stres, nervoza, neresini problemi koje coveka podsvesno muce, a takodje jedan od uzroka moze biti i nedovoljna fizicka aktivnost.
Da, sjekira uvek resi i najzesci problem.

- - - - - - - - - -

Znaci da pijes, samo ne u vecim kolicinama i na redovnoj osnovi.
Ma ta jede i meso, narocito uz rujno vinoz:D

Druže,radio sam preko 12 sati teške poslove po Nemačkoj,ni S od sna.Privremeno rešenje to jeste,samo maskira problem.

tabletice njet!
pijem divnu domacu cajnu mesavinu protiv nervoze, nesanice i anksiozne depresije.
caj stvarno `radi`, kao i svi cajevi iz njihove palete, a i svi su klinicki ispitani....retko gde ih ima, u Bg samo jedna apoteka na Vidikovcu, kosta 518d, ili se narucuje od proizvodjaca iz Despotovca (imaju protiv sijabetesa, protiv uvecane prostate, protiv bolesti bubrega i besike i bakterija u mokraci, protiv zenskih bolesti,protiv cira na zelucu i dvanaestopalacnom crevu, protiv nocnog mokrenja kod dece, za olaksavanje problema kod astme i disajnih puteva)

Druže,radio sam preko 12 sati teške poslove po Nemačkoj,ni S od sna.Privremeno rešenje to jeste,samo maskira problem.

...ovo sam dozivela i znam o cemu pricas, oni koji nisu imali veliki problem sa nesanicom ne mogu da shvate, da umor tu nista ne popravlja....desavalo mi se da se umorim
kao pas, i da celu noc gledam u plafon od sna ti traga....

...pijem sanval ili stilnox i odlicno mi je resio problem, konacno spavam....

Upravo tako, još od premora i napetosti kad šibne kortizol u nebesa, bude još gore.
Pokušavala sam sa nekim lekovima, bromazepam kog treba popiti malo pred polazak u krevet inače nema nikakvu svrhu u uspavljivanju, ali mi je ujutru bilo teško da dođem sebi. Ksalol me ošamutio skroz, probala samo jednom. Relax sam pila kad sam ostavljala cigare i kad sam ujedala.
Sada bih se javila lekaru, pa da rešavam koren problema, ne manifestacije, bez odugovlačenja i čekanja da se sve samo reši. I lekove uz nadzor, pa ako ne prija menjaj, opet uz nadzor.

Poslednja izmena:
Nema to veze, šta je neki lek formalno. Osim, nekih antidepresiva, koji "podižu" raspoloženje, skoro svi drugi lekovi, ošamućuju i uspavljuju. Samo je pitanje koliko jako

Ni je ne bolujem od šizofrenije, ali slabiji lekovi ne deluju tj deluju slabo. Kod psihičkih smetnji sve te formalne podele su smešne. Svako ko je ispobao lekove iz tih podrgrupa, zna koliko je to u praksi neozbiljno

Back