Da li pokazujete emocije ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Те особе уопште и не слушају шта им говориш, приметила сам. Верглају оно што су намислиле а теби остаје само да се поздравиш и одеш.

Или да их шокираш тоталном искреношћу. И то радим понекад.

Ja kratko učestvujem u "razgovoru" ukoliko sam dobre volje, više radi posmatranja. A ako ne, onda brzo shvate da moraju da nađu zahvalniju publiku.

Ja kratko učestvujem u "razgovoru" ukoliko sam dobre volje, više radi posmatranja. A ako ne, onda brzo shvate da moraju da nađu zahvalniju publiku.

Па да. Немам више стрпљења за свакојаке. Ни за комшије из лифта понеке. Правим се луда и ћутим, никога више не забављам.

Pojma nemam. Uopste se ne trudim da sakrijem bilo koju emociju, sem ako bi reakcija bila krajnje neprimerena. Medjutim, desavalo mi se da mi pojedini ljudi kazu da izgledam kao da mnogo toga "pakujem u fioku" a neki drugi da mi se sve vidi na licu.
Izgleda da dozivljaj drugih o nama cesto bude obojen njihovim stavovima, pa tako i njihov dozivljaj nase emotivnosti.

Uspelo mi je da napravim zelatin sa visnjama :vatromet: :vatromet: :vatromet: .

U odusevljenju sam izljubila nekog jer me je obuzela nevidjena euforicna sreca.

Moram da ga jedem,spremam i odusevila sam se sto je uspelo.
..........

Kada mi je donet Silmarilion od Tolkina bila sam u ekstazi,najlepsi dan mog zivota bukvalno - toliko sam cekala to,zelela da procitam,osecala sam se kao da imam milijardu evra.Vrhunska sreca,to razumeju samo ljubitelji knjiga kad nadju sta su trazili.Drzim knjigu kao da ce nestati,ne verujem da se to zaista desava,jednostavno fantastican osecaj.
..............

Nova knjiga Terija Praceta Akrepski odred sreca,sreca,raaaaaadost bukvalno fantazija.
Nisam mogla da verujem.Pratila sam pricu oko prevoda,te hoce,te nece,nisam mogla da docekam.
................

Sada cekam prevod nove knjige o Hariju Poteru i bicu presrecna kada ga urade.
..........................................

Sa druge strane sam pod velikim stresovima zbog stvari u zivotu a trudim se da to prodje sto bolje,ne pokazujem i ne dam na sebe.

Vi kako funkcionisete po tom pitanju?

Ja se radujem tako da se vidi, mada se trudim da ne delujem neprimereno (od radosti skakućem samo po kući), kad sam tužna, tužna sam, mada retko plačem i nikad pred nekim, a kad sam ljuta ili besna fizionomija mi se promeni... i govorim najtiše tiho što je prvi znak za uzbunu. To sam što sam, moja osećanja su deo mene i nemam potrebu da ih skrivam, mada mi se čini da ih sa godinama sve bolje kanališem :)

Šta znam, nekom dođe prirodno da pokazuje emocije, nekom ne. I najbolje je kad je tako, kad ništa nije usiljeno.
Neko može da doživi emotivni lom, prekretnicu koja mu okrene život naglavačke, ali da pred ljudima bude sasvim smiren, sabran, vedar i uz to i prirodan. Ali to kod njih ide iz iskrenih poriva, bez namere da se ostavlja utisak, kanališu emociju privremeno bez naročitog napora. Vole ljude, vole da su među ljudima, nije im teško da na trenutak isključe neki prekidač u sebi zarad razgovora koji nikog ne opterećuje.
Kao što ima i onih koji bi to isto da postignu, samo nemaju te iskrenosti u nastupu, pa deluju izveštačeno. Zapravo razlika je u motivu.

Meni se sve čita na licu, umem da budem i afektivna. Volela bih više da mogu drugačije, da uobličim malo afektivnost, jer bih imala u nekim situacijama više kontrole nad istom, a i delovala više cool kad je to potrebno :cool:, ali tako je kako je. Kad bih se trudila samo bih upala u ovu drugu kategoriju koja mi deluje kao teško robovanje utisku koji želiš da ostaviš.
Tešim se, istina oslobađa... :)

Ne bacam bisere pred svinje.
Nije ni moja sreca ni moja tuga za svakoga.imam dovoljno godina da ne idem ulicom smaram poznanike sa tuznom facom.zato bliski ljudi dobijaju i vise nego sto mogu da podnesu :lol:
Sto se tice emocija u musko zenskim odnosima tu mi se desava da mi treba puno vremena da skapiram sta zapravo osecam.zato po malo delujem rezervisano.deluje mi jako glupo kad mi neki muskarac posle tri nedelje pocne pricu o ljubavi i kako ovako nesto nikad nije doziveo....

Ima nas koji se lako zanosimo.sto od vrbopuca,sto od vina,niskog pritiska....a ljubav...za to je potrebno vreme....
Lako je biti zanesen,opcinjen,ali da li je to samo to....?

Saglasna.

Neko ce reci mozda da smo kukavice, da smo nepoverljive,... Ali zista... kako ozbiljno shvatiti nekoga ko pada kao pokosen posle kratkog vremena? Ili nema iskustvo, ne zna sta zeli pa mu je sve to novo i deluje nestvarno. Ili se zasitio zene kod kuce, u tebi vidi vedru osobu i rasterecenje (ali to je samo dok te ne upozna :lol: ). Ili se previse predao drugim stvarima pa sada grabi da nadoknadi propusteno i tripuje da te posle 3 dana i 5 poljubaca voli :lol: Jos one bljuvotine "Nikada se nikome neces svideti kao meni" :roll: Ma nemoj, a sta mi fali pa da se ne svidim? :lol: ili "Ja ti mogu sve priziti" :roll: TI znas sta meni treba! :roll:

Zanesenost, strast, zaljubljenost... to je jedno, ali ljubav...od tog osecaja ocekujem vise.

Ja se radujem tako da se vidi, mada se trudim da ne delujem neprimereno (od radosti skakućem samo po kući), kad sam tužna, tužna sam, mada retko plačem i nikad pred nekim, a kad sam ljuta ili besna fizionomija mi se promeni... i govorim najtiše tiho što je prvi znak za uzbunu. To sam što sam, moja osećanja su deo mene i nemam potrebu da ih skrivam, mada mi se čini da ih sa godinama sve bolje kanališem :)

Ovo i ja. Ushicenje ne mogu da sakrijem. Kada me neko obraduje, tacno vidi reakciju i zahvalnost.
Ali kada se radi o necemu za sta sam se trudila, za sta je trebalo vreme da se ostvari...budem umorna i samo osetim olaksanje, ne i radost.

Nego, sto nam se Ripli prolepsala..
smilie_girl_027.gif

:ogledalo:

Back