Da li podmićujete doktore?

smeđooka vodolija

Buduća legenda
Poruka
27.789
Pitanje je jasno. :)
Juče sam išla po ujaka u bolnicu. Primljen je radi odštopavanja vena još u prošlu subotu, hitno. Njedov doktor je rekao da će ga operisati odmah u subotu, eventualno u nedelju. Držao ga je sedam dana i svaki dan mu ponavljao istu priču da bi ga juče otpustio i rekao da se od ponedeljka počne naručivati za taj zahvat. Glavna sestra je rekla ujaku da joj se javi neko od porodice i kad sam pitala šta treba samo mi je objasnila kako se radi taj zahvat i da nije opasno. A to i ujak već zna. Mislim da oni očekuju novac. E sad, treba li im ga dati kad su tako neodgovorni? Kome se žaliti na bahatost doktora? Po njima čovjek može umrijeti dok ne skupi novac.

Juče sam išla po ujaka u bolnicu. Primljen je radi odštopavanja vena još u prošlu subotu, hitno. Njedov doktor je rekao da će ga operisati odmah u subotu, eventualno u nedelju. Držao ga je sedam dana i svaki dan mu ponavljao istu priču da bi ga juče otpustio i rekao da se od ponedeljka počne naručivati za taj zahvat. Glavna sestra je rekla ujaku da joj se javi neko od porodice i kad sam pitala šta treba samo mi je objasnila kako se radi taj zahvat i da nije opasno. A to i ujak već zna. Mislim da oni očekuju novac. E sad, treba li im ga dati kad su tako neodgovorni? Kome se žaliti na bahatost doktora? Po njima čovjek može umrijeti dok ne skupi novac.
Vodi ga u drugu bolnicu, a ove gledaj da navučeš da uzmu pare pa tuži ako ti se cima oko toga. Znam za slučaj gde su devojku na onkologiji zakazali za šest meseci. Do tad se pet puta umire ako imaš nešto. To je jedna od stvari koja me izluđuje u ovoj zemlji... jesi li zdravstveni radnik? Onda radi... Što nisi postao advokat, moler ili nekakav inženjer.... Jok, uzeo si tuđe živote u svoje ruke i sad tražiš pare...

Ja sam se sreo sa doktorom koji nece da operise dok mu ne platis. Platio sam cak i anesteziologa. Nemam zivaca da prijavljujem, da je nekoga briga da se to rijesi rijesilo bi se.

Moj ujak je isao na ugradjivanje baj pasa i 500 evra je zavrsilo posao .
Nisam ja podmicivao jer i ne znam to da radim , ali jeste zet koji je
vidra za te stvari . Taj ne ide ni podici dokumente , a da ne tutne nekom
cokoladu ili 200 grama kafe .Ja sam doselio iz Slavonije i sve to mi je bilo
cudno . Ebote , ovdje kao u Turskoj , ali se moras navici ili pakovati odavde .

jako skakljivo pitanje i nece izaci na dobro..zato uvek vise gledaju clanove porodice i procenjuju da li mogu neku korist izvuci..cast izuzecima naravno..ali veza je neophodna..ja bih snimao kamerom makar razgovor

Pokušala sam uslikati u hodniku listu svih doktora da vidim mogu li potegnuti kakvu vezu jer imam prijatelja hirurga ovde i sestra mi je uspaničeno prišla i pitala šta snimam, ima li kakvih problema :) Nisam uspjela uslikati,mračno u hodniku, ali zapamtila sam par imena.

Moj ujak je isao na ugradjivanje baj pasa i 500 evra je zavrsilo posao .
Nisam ja podmicivao jer i ne znam to da radim , ali jeste zet koji je
vidra za te stvari . Taj ne ide ni podici dokumente , a da ne tutne nekom
cokoladu ili 200 grama kafe .Ja sam doselio iz Slavonije i sve to mi je bilo
cudno . Ebote , ovdje kao u Turskoj , ali se moras navici ili pakovati odavde .
Ne znam ni ja, zato sam otišla iz BL i posao ostao neobavljen.

Ma boli me neka stvar, nisam znao gdje mi je glava jos da se bakcem sa njima. Evo ti pare gubavce i da te vse ne gledam.

E pa to što smo mi kao narod generalno utučeni u zdrav mozak i puštamo svašta je druga priča.... U Francuskoj kasne plate, oni naprave štrajk... kod nas plata nema seku prste, a oni kojih se to ne tiče samo okreću glavu na drugu stranu. Ima genijalan citat za to, ali ne mogu da se setim kako tačno ide. Ali to kad čovek dođe u tu situaciju da mu treba doktor i da je stani- pani niko ni ne misli o tome, samo daj da što pre prođe i da se sve smiri, a za ljude koji su u stanju da iskoriste tu nesreću postoji poseban krug pakla...

Vodi ga u drugu bolnicu, a ove gledaj da navučeš da uzmu pare pa tuži ako ti se cima oko toga. Znam za slučaj gde su devojku na onkologiji zakazali za šest meseci. Do tad se pet puta umire ako imaš nešto. To je jedna od stvari koja me izluđuje u ovoj zemlji... jesi li zdravstveni radnik? Onda radi... Što nisi postao advokat, moler ili nekakav inženjer.... Jok, uzeo si tuđe živote u svoje ruke i sad tražiš pare...

Mora prvo da proveri. Mozda drugi bude trazio vise.
Mada su oni utanacili cene medju sobom...ipak sujeta radi svoje.

Popricaj s nekim dobrim prijateljem koji radi u toj bolnici.

E pa to što smo mi kao narod generalno utučeni u zdrav mozak i puštamo svašta je druga priča.... U Francuskoj kasne plate, oni naprave štrajk... kod nas plata nema seku prste, a oni kojih se to ne tiče samo okreću glavu na drugu stranu. Ima genijalan citat za to, ali ne mogu da se setim kako tačno ide. Ali to kad čovek dođe u tu situaciju da mu treba doktor i da je stani- pani niko ni ne misli o tome, samo daj da što pre prođe i da se sve smiri, a za ljude koji su u stanju da iskoriste tu nesreću postoji poseban krug pakla...

To je istina, kad ti je neko iz porodice u zivotnoj opasnosti a oni te ucjenjuju onda tu nema manevarskog prostora. Stvarno da ti se zgadi na ljudski rod.

Reci im da ako ga ne operišu odmah, da ćeš morati da se obratiš na drugA mestA. (jedno neka bude druga med. ustanova, a druga ministarstvo zdravlja ili policija)

prijavite odmah ljigavce, mamu im bezobraznu

Pokušala sam uslikati u hodniku listu svih doktora da vidim mogu li potegnuti kakvu vezu jer imam prijatelja hirurga ovde i sestra mi je uspaničeno prišla i pitala šta snimam, ima li kakvih problema :) Nisam uspjela uslikati,mračno u hodniku, ali zapamtila sam par imena.

dovedi 2-3 ljudi sa sobom i ponovi zahtev....izvadi telefon kao da snimaš....ali najbolje je prijaviti to gowno

Back