Da li pijete multivitamne? Koji preporucujete? :)

iskljucivo svezu surutku od nekuvanog mleka (2 litra 50 dinara!)
ne pamtim kada sam bila prehladjena,a KS mi kao u devojke od 20 god (steta sto i telo nije tog poredjenja :lol: )
voce na placu ne prskam vec 6-tu godinu...radja svake druge...odgajaju mi matori svinju i pilice,tako da samo junetinu kupujem ponekad u radnji...
priroda i samo priroda.

ne pijem jer zdravom coveku nisu potrebni
ko se zdravo hrani voce, povrce i raznovrsno njemu nisu potrebni
i znaju da skode vise no sto pomaze

e ako si ti bolestan bio mozda imas manjka vitamina tebi mozda koriste
samo bez krvne slike ne znas sta i koji vitamin ti fali uzimati na slepo je nepotrebno

Pa picu ih dok ne potrosim kutiju znaci 30 dana! Krvna mi je bila super kad su mi je radili u vrhuncu bolesti tako da pretpostavljam da mi je sada jos bolja ali ipak cu da uzimam vitamine pomocice mi da se bolje oporavim i nadam se da ce mi pomoci u vracanju apetita :)

- - - - - - - - - -

ne pamtim kada sam bila prehladjena,a KS mi kao u devojke od 20 god (steta sto i telo nije tog poredjenja :lol: )
voce na placu ne prskam vec 6-tu godinu...radja svake druge...odgajaju mi matori svinju i pilice,tako da samo junetinu kupujem ponekad u radnji...
priroda i samo priroda.

Svaka cast! To je divan zivot! :)
Sta je surutka? Recite mi molim vas vise o tome :D

Pa picu ih dok ne potrosim kutiju znaci 30 dana! Krvna mi je bila super kad su mi je radili u vrhuncu bolesti tako da pretpostavljam da mi je sada jos bolja ali ipak cu da uzimam vitamine pomocice mi da se bolje oporavim i nadam se da ce mi pomoci u vracanju apetita :)

- - - - - - - - - -
Svaka cast! To je divan zivot! :)
Sta je surutka? Recite mi molim vas vise o tome :D

pa dobro rece ako mislis da ces brze da se oporavis pij al ne valja na duge staze
greba lepo rece, zdravo se hraniti i samo prirodno

priroda i samo priroda.
Surutka ili sirutka tecnost je u kojoj "pliva" sir;) Znaci nema veze sa kuvanim ili nekuvanim mlekom.

Ja licno to ne bih mogla da pijem da me ubijes. Piju ljudi koji su bilesni od jetre jer regenireshe jetru, stvara imunitet, ali
kazem, ja ne bih mogla da pijem.

Surutka, koja nastaje kao jedan od niza proizvoda od mleka, ne sadrži puno kalorija, a pritom je veoma bogata vitaminima, proteinima, natrijumom, fosforom, kalijumom, kobaltom, cinkom, manganom, gvožđem, fosforom, aminokiselinama i još brojnim važnim sastojcima zbog kojih je neizmerno zdrava i korisna za ljudski organizam.

Samo nabrojani sastojci iz surutke, neminovno utiču na očuvanje zdravstvenog balansa unutar ljudskog organizma. Uz to, dokazano je da surutka doprinosi pročišćavanju jetre, ukoliko je jetra bila trajno optetrećena preradom unešenih jakih lekova ili sličnih supstanci u organizam. Surutka u ovom slučaju utiče i omogućava obnavljanje i izlečenje ćelija jetre i sprečava njeno propadanje ili nastanak ciroze kao trajnog oštećenja usled konzumiranja pomenutih lekova ili drugih supstanci kao što je recimo alkohol.

Takođe, surutka, utiče pozitivno i na rad pluća, i preporučuje se da je konzumiraju osobe koje imaju problema sa bronhitisom ili osobe koje su u periodu oporavka od upale pluća ili drugih plućnih bolesti.

Surutka istovremeno pojačava imunitet i doprinosi poboljšanju ishrane kod osoba koje imaju problema sa malom težinom. Kod takvih osoba, surutka obezbeđuje određeni unos na početku teksta nabrojanih materija, a pritom nije neprijatnog ukusa i ne spada u grupu namirnica koje osobe sa manjkom apetita odbijaju da konzumiraju jer su teške za varenje ili zahtevaju vreme da bi se pojele i na taj način unele u organizam.

Surutku je potrebno da piju i osobe kojima nedostaje bilo koji od navedenih minerala, proteina ili vitamina iz sastava surutke.

Jedina mana kod uzimanja surutke, može nastati kao posledica prekomernog uzimanja surutke, usled čega može doći do stomačnih problema, odnosno pojave retke stolice.

ne pijem jer zdravom coveku nisu potrebni
ko se zdravo hrani voce, povrce i raznovrsno njemu nisu potrebni
i znaju da skode vise no sto pomaze

e ako si ti bolestan bio mozda imas manjka vitamina tebi mozda koriste
samo bez krvne slike ne znas sta i koji vitamin ti fali uzimati na slepo je nepotrebno

Воће и поврће у Србији су пуни пестицида..

Vidim vi ovde mahom zagovarate ne uzimanje suplemenata, ali niste u pravu. Najbolje da probate neki, pa da vidite hocete li se osecati i bolje ili isto kao pre. Ako je isto onda se vi zaista adekvatno hranite. Licno smatram da je ako nemate licnog kuvara i nutricionistu koji ce vam tacno odrediti sta i kako da jedete najbolje da uzmete te suplemente i olaksate sebi zivot.

Takodje te price o zdravoj hrani, vocu i povrcu... mislim, ko moze da pojede toliko voca u poznijim godinama taj se sprema za dijabetes, ili koji covek u srednjim godinama moze toliko povrcu da pojede i da ne dobije stomacne tegobe???

gasovi, nadimanje, tesko varenje... uzasi zdrave ishrane

da ne pricamo o nekim auto imunim bolestima koje se sa "zdravom" ishranom mogu zaraditi

Poslednja izmena:
Procitah ovih 15-ak odgovora na temu i smejao bih se da nisam tuzan.Jedino clanica *Ejbisidi* je napisala nesto smisleno a ostali postovi mesavina nadripameti i oholih *misljenja* bez ikakvih argumenata tipa *Nisam pristalica fabričkih multivitamina* (kao da ima *nefabrickih*.Da li vam smeta sto su i hleb ili pivo koje kupite u prodavnici *fabricki* ili cipele?). Ili navodjenje Cedevite kao multivitamina??? Pa ljudi, da li vi umete da citate etiketu tj. sastav odredjenog proizvoda i da vidite da je taj *cuveni* izvor vitamina Cedevita ( i SVI drugi buckurisi tog tipa da neko ne pomisli da je Cedevita gora od ostalih) zapravo jedno 95% obican SECER a da vitamina ima *u tragovima*. Da vam *nacrtam* - ako neki proizvod u 100 grama sadrzi naprimer 95 grama rafinisanog secera i 1 gram smese vitamina i minerala i to u NAJNEKVALITETNIJIM OBLICIMA (jer vitamini i minerali mogu biti i u kvalitetnim i u nekvalitetnim oblicima, npr. magnezijum-aspartat je dobar a magnezijum-oksid prilicno los oblik) uz neizostavne vestacke arome, boje i ostalo djubre nije bas pametno zaludjivati se idejom da cemo pijuci tako nesto doprineti zdravlju sebe i svojih ukucana a posebno dece koja se *kljukaju* time jer je to eto *zdravo* a i *ukusno je*. To je zapravo, da kazem surovo ali istinito, zlocin iz nehata prema deci.Slicno je i sa preporukom za sumece vitamine koje je neko gore *preporucivao* u fazonu *Uzmite ove sumece a nemojte one druge* a *argument* mu je verovatno sto se njemu licno VESTACKI ukus jednih vise svidja od VESTACKOG ukusa onih drugih. A oni su zapravo isto djubre kao i ovi praskasti o kojima sam pisao prethodno - najnekvalitetniji i lose iskoristljivi oblici minerala i vitamina plus arome, farbe i vestacki zasladjivaci jer potrosaci - ovce za sisanje vole *da im bude slatko* dok se truju a kao brinu o svom zdravlju. Zato, pre nego sto nastavite da PUNITE DZEPOVE pohlepnim gazdama firmi koje proizvode takvo djubre mogli biste malo da odvojite svog dragocenog vremena (umesto citanja tabloida ili gledanja glupavih serija ili sedenja u kladionici) i PROCITATE I NAUCITE nesto iz literature o kvalitetu dodataka ishrani (a ima toga i u pisanom obliku a i na internetu) da biste umeli pravilno da izaberete. Verujte, vratice vam se :bye:

Pozdrav svima zanima me koje multivitamine primenjujete i opste vase misljenje o multivitaminima! :)

Ja sam nedavno poceo uzimati multivitamin u tabletama koje se gutaju zove se Centravit i ima 24 vitamina/minerala :)

Oporavljam se od duze bolesti pa mi ovo dobro dodje :) :D

Dakle koje multivitamine pijete? :)
Od vitamina,pijem jedino vitamin c u tabletama.
Ponekad koristim magnezijum i kalcijum
Koristim i pivski kvasac.

Pozdrav! Ja sam se odlučila da kupim sokovnik (kvalitetniji), sa kojim pravim multivitaminske koktele za celu porodicu! Pored voća stavljam i povrće, čak sam uz sokovnik dobila i recepte... :)
Dečica su oduševljena koktelima koje im svaki dan dajem, a i ja sam zadovoljna jer svi unosimo vitamine. Sokovnik koji sam odabrala je od Cowey-a Juice Presso, i zaista iscedi mnogo više nego onaj naš stari klasični sokovnik i veoma je lak za održavanje. Sa starim sokovnikom sam se uvek mučila oko pranja, pa na kraju radije nisam pravila sokove... Sada cedim i cveklu, i spanać dodajem, i sva povrća za koja znam da su puna raznih vitamina, i naravno izmešam sa svežim slatkim voćkama, pa to sve ispadne na kraju ukusno. Eto, to je neki moj predlog za unos vitamina....

Surutka ili sirutka tecnost je u kojoj "pliva" sir;) Znaci nema veze sa kuvanim ili nekuvanim mlekom.

Ja licno to ne bih mogla da pijem da me ubijes. Piju ljudi koji su bilesni od jetre jer regenireshe jetru, stvara imunitet, ali
kazem, ja ne bih mogla da pijem.
nisi upravu.:rtfm:sir se pravi ne samo od varenog vec i od nevarenog mleka (moja teta na planini takav sir pravi,a i zena koja mi donosi surutku)
inace obe `vrste` imaju divan ukus...blag,pitak..ma,divan.vec treci dan menja ukus,i tad ni ja ne mogu da je pijem.pijem je ne zato sto mi je narocito potrebna,vec zato sto je prosto obozavam.

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.285.html:412297-Surutka--Cisti-creva-leci-upale

Back