Da li odelo čini osobu ili je samo ulepšava?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Свакако. Не знам тачно у процентима колико, али од свих чула, чуло вида је највише у употреби. Тако да, изглед је важан и лако може обманути некога. Узми богатог човека и намести га да изгледа као клошар. Имаћеш рђаво мишљење о њему.

Измеђуосталог, појавите се ви на интервју онако како се ви облачите са друштвом.. Одевање је јако битно јер оставља јаку импресију на појединца.

Čini li odelo čoveka, ili ga samo ulepšava? Koliko garderoba može ''kamuflirati'' nekog kao osobu i da li to može?
Može li otmena i markirana garderoba ili suprotno, da zavara - po ugledu na izreku da izgled često zna da vara ?
Kada je covek pokvaren,ne moze ga nista zivo ciniti covekom,ali odelo moze da ga ulepsa.Ima i onih koji ne znaju da se obuku.

Čini li odelo čoveka, ili ga samo ulepšava? Koliko garderoba može ''kamuflirati'' nekog kao osobu i da li to može?
Može li otmena i markirana garderoba ili suprotno, da zavara - po ugledu na izreku da izgled često zna da vara ?
Naravno da ne cini,inace bi se ljudi radjali u odijelima.😀
Cini samo spoljasnji prikaz osobe i moze da zavara,sve dok covjek ne progovori.
Moze da govori o ukusu i stilu osobe.

Za neke je garderoba prvenstveno funkcionalna stvar, a za neke druge ima mnogo veći ili čak nikakav značaj.
Poznajem ljude koji nose samo određene brendove i jednim pogledom na nekoga mogu da procene koliko na njemu sve košta, pa im to služi kao neki vodič kroz život i društvo neko vreme ili čak zauvek,
a poznajem i one koji mogu i te kako da priušte sebi visoku modu, pa se opet svuda pojavljuju u jednostavnim i svedenim toaletama koje ničim ne pokazuju bilo kakve pretenzije ka dokazivanju u tom smislu.

Kad god sam kupovala odevni predmet za nekoga, prvo sam zamišljala sliku i to koliko će to lepo izgledati na njima,
pa onda koliko i da li pristaje uz njihove ličnosti.
Dakle, želela sam da im taj komad odeće lepo stoji, ali sam ipak motala po glavi da li bi ga stvarno i nosili. Ukoliko zaključim da ne bi, potražila bih nešto što više odgovara tome ko su.

Dakle, definitivno da tu ima dosta povezivanja odeće sa ličnostima, a onda i toga da ih ona ''čini''.

Да изгледа често зна да вара више везујем за наступ, искрену или лажну љубазност... више него појаву.
Одело може изразити карактер али не мора. Па тако имаш заиста креативне људе који су и на улици другачији и оне театралне који то желе бити али суштински нису. Имаш људе који се труде да буду атрактивни и воле да скрећу пажњу на себе и тако камуфлирају неки комплекс и оне који скрећу пажњу са себе, труде се да су што неприметнији и штите се од околине. Има оних који целу плату дају на неки комад одеће а буђелар празан и оне који носе старе ствари, возе неупадљива кола... а имају птичије млеко.
Свиђа ми се када се неко ниси онако како живи, не мислим на материјално него на начин живота. Ако си уредан на улици очекујем и чисту кућу. А често није тако.

Ja na garderobu gledam kao na expresiju
Uopste je ne posmatram kao kamuflazu
Bas naprotiv
Mislim da neki deo licnosti tu iskace

Cak i ako je kamuflaza kako kazes, opet je i to deo karaktera, jer zelja da se sakrije, da nosi masku, govori mnogo o toj osobi

pa na svadbi svatovi nose lepu garderobu jer oce lepo i svecano da izgledaju a svi se medjusobno poznaju il ce se upoznati. Znaci, u ovaj slucaj, svatovi ne nose lepu i bogatu garderobu da bi prikrili svoj mizerni socijalni status.
Sa druge strane imamo gastarbajtersku bagru koja je za vreme letnjih odmora po seoskim zabitima u Srbiji, elita...........prema skupim i otmenim automobilima, prema crnom odelu, beloj kosulji , kravati, lakovanim cipelama, bogatim napojnicama kojima caste kelnere po seoskim kafanama ....................dok je , tamo preko grane ta gastarbajterska bagra dno-dna, najtezi socijalni problemi, koji prose ili se bave najmizernijim poslovima da bi preziveli.
Odelo jeste stvar ukusa i stila ali za mnoge je i oaza u koju se skrivaju da bi bar za trenutak oprticki bili ono sto zele da su.

Mislim da to više zavisi od onog ko gleda nego onog ko je gledan. Ko ima životnog iskustva, doživeo, video, upoznao razne ljude drugačije procenjuje nego neko ko se mota po svom komšiluku i kuća-pos’o.

FLJmVHoWYAQhzg3

"Када волите некога, волите га онаквог какав јесте, а не какав бисте желели да буде."
Лев Толстој

Back