ДА ЛИ НЕМЦИ НАС УБИЈАЈУ ЛЕГАЛНО - споразум са НАТО ?

JABUCHILO:
plasim se da je to problem razumevanja srpskog jezika. luch - zrak. luchiti - izzrachivati, naokolo rasprostranjavati, radijalno siriti. talas, grcka rec, srp.slov. 'val'.

materija - objekat. izlucuje - zraci, rasprostranjuje, 'radira'. talase - ne cestice ili bilo koje druge objekte, korpuse vec energiju valovite, talasne prirode.

Postoji srpski jezik,a onda postoji i naucna terminologija. Koja je vrlo precizna, koja je precizna sa razlogom, i koju ti ne poznajes.

Jabucilo (citat): dalje. to sto je izotop 235, tj njegovo 'trosenje', prvi uzrok tome da obogaceni uranijum postaje neupotrebljiv za svrhe dobijanja energije - to i dalje ne znaci da je ova 'smesa' lisena svojstva radioaktivnosti. uopste ne. u realnosti osiromaseni uranijum je samo na 40% manje radioaktivan od prirodnog urana.

Uran je planeta Suncevog sistema. Boze, sa kim ja diskutujem...:lol:

CaLiMeRo:
Postoji srpski jezik,a onda postoji i naucna terminologija. Koja je vrlo precizna, koja je precizna sa razlogom, i koju ti ne poznajes.

razumeo sam te.
izvoli, objasni naucnom terminologijom kako trovanje uranijumom i plutonijumom izaziva rak ukoliko nema veze sa fenomenom radijacije. ja sam probao, eto, nije mi uspelo. jer sam ja kreten, varalica, povrsan covek.
ti znas sve o necemu, ja znam nesto o svemu. i ja nigde nisam pokazao nepostovanje tvog znanja. a ti nisi objasnila na koji nacin taj 'otrov' radi, i kako tacno dovodi do raka. ja jesam. bez cifara i strucnih termina.

J: radi se kako si lepo rekla o razlicitim vrstama polja i razlicitim vrstama zracenja.
ja ovo nisam pomenula... i ne bih, jer je notorna glupost. :lol:

J: primere zracenja koje si navela nigde nisam osporavao kao opasne, mada se naravno ne slazem sa tim da do interakcije sa organskim tkivima ne dolazi uopste, jer se sa ogromnom sigurnoscu moze reci da dinamika i dinamicka harmonija u organskim mikrostrukturama direktno zavisi od celog spektra poznatih i nepoznatih zracenja.
Ti uopste ne kapiras o cemu ti govorim. Ne mozes o zracenju pricati samo tako, uopsteno....jer je to nekorektno, netacno i ne znaci NISTA.
Zato sam ti i navela primere K-40 i voznje avionom...

J: sto se tice veselog spiska savrseno besmislenih i perifernih pitanja za smisao onoga o cemu sam govorio - nemam pojma, ne znam, necu da ti kazem, bas me briga, ne pada mi na pamet, i tako... da ne govorimo o tome da na dva ili cak tri pitanja iz serije ne mozes da odgovoris ni ti ni ja ni svi fizicari i biohemicari iz nase galaksije, siguran sam da si toga svesna...
Sva pitanja koja sam ti postavila su bila krajnje prakticna, a odgovori na njih su azbuka zastite od zracenja i nuklearne fizike. Ako to osporavas,onda si jos veci pacer nego sto sam mislila.:shock:

dalje. to sto je izotop 235, tj njegovo 'trosenje', prvi uzrok tome da obogaceni uranijum postaje neupotrebljiv za svrhe dobijanja energije - to i dalje ne znaci da je ova 'smesa' lisena svojstva radioaktivnosti.
Bravo...:lol:

uopste ne. u realnosti osiromaseni uranijum je samo na 40% manje radioaktivan od prirodnog urana. dakle, ova substancija jeste radioaktivna,
Pominjao si silne jezike koje znas... hm, to izgleda ne ukljucuje pravopis - pise se SUPSTANCIJA.:lol:

CaLiMeRo:
Jabucilo (citat): dalje. to sto je izotop 235, tj njegovo 'trosenje', prvi uzrok tome da obogaceni uranijum postaje neupotrebljiv za svrhe dobijanja energije - to i dalje ne znaci da je ova 'smesa' lisena svojstva radioaktivnosti. uopste ne. u realnosti osiromaseni uranijum je samo na 40% manje radioaktivan od prirodnog urana.

Uran je planeta Suncevog sistema. Boze, sa kim ja diskutujem...:lol:

sa kretenom, ocigledno. koji u jednom, 1023 slucaju upotrebe jedne iste reci zaboravlja da dopise nastavak um. totalni kretenizam, slazem se.

JABUCHILO:
razumeo sam te.
izvoli, objasni naucnom terminologijom kako trovanje uranijumom i plutonijumom izaziva rak ukoliko nema veze sa fenomenom radijacije. ja sam probao, eto, nije mi uspelo. jer sam ja kreten, varalica, povrsan covek.
ti znas sve o necemu, ja znam nesto o svemu. i ja nigde nisam pokazao nepostovanje tvog znanja. a ti nisi objasnila na koji nacin taj 'otrov' radi, i kako tacno dovodi do raka. ja jesam. bez cifara i strucnih termina.
Zamaraju me tvoje kvalifikacije - i prestani da mi pripisujes nesto sto ti nisam rekla. I zamara me tvoja uvredljivost, uzgred. Odmori malo sa tim i fokusiraj se na temu.

P.S. I kako si sad plutonijum ubacio u pricu :lol: Kad god nesto ne znas, ti zamaglis pitanje i prosiris temu.

JABUCHILO:
sa kretenom, ocigledno. koji u jednom, 1023 slucaju upotrebe jedne iste reci zaboravlja da dopise nastavak um. totalni kretenizam, slazem se.
Lapsus lingue, dakle?
Fino.
Hajde onda procitaj prvi moj post kao odgovor tebi danas, u kome objasnjavam da sam omaskom napisala kancerogen umesto fatalan. I prestani da me prozivas za to.

Poenta onoga sto sam pisala nema teziste na mehanizmu nastajanja kancera (to nije moja struka i necu da lupetam o onome sto ne znam dobro). Vec na tome koliko i kako mozemo nastajanje kancera u nasoj sredini povezati sa koriscenjem municije sa osiromasenim uranijumom.
Ti si u tom delu price napravio kratak spoj. :?

J: radi se kako si lepo rekla o razlicitim vrstama polja i razlicitim vrstama zracenja.
ja ovo nisam pomenula... i ne bih, jer je notorna glupost. :lol:

dobro. ja sam notorno glup jer vezujem pojam polja sa pojmom zracenja.

J: primere zracenja koje si navela nigde nisam osporavao kao opasne, mada se naravno ne slazem sa tim da do interakcije sa organskim tkivima ne dolazi uopste, jer se sa ogromnom sigurnoscu moze reci da dinamika i dinamicka harmonija u organskim mikrostrukturama direktno zavisi od celog spektra poznatih i nepoznatih zracenja.
Ti uopste nekapiras o cemu ti govorim. Ne mozes o zracenju pricati samo tako, uopsteno....jer je to nekorektno, netacno i ne znaci NISTA.
Zato sam ti i navela primere K-40 i voznje avionom...

reci "ne mozes pisati" je nekorektno, netacno i ne znaci nista. jer - ja sam napisao. "samo tako" nije kvalifikacija i nedostojna je coveka koji pretenduje na egzaktnost.
tvoji primeri i moji primeri pripadaju istoj klasi primera. ne vidim svrhu istih.

J: sto se tice veselog spiska savrseno besmislenih i perifernih pitanja za smisao onoga o cemu sam govorio - nemam pojma, ne znam, necu da ti kazem, bas me briga, ne pada mi na pamet, i tako... da ne govorimo o tome da na dva ili cak tri pitanja iz serije ne mozes da odgovoris ni ti ni ja ni svi fizicari i biohemicari iz nase galaksije, siguran sam da si toga svesna...
Sva pitanja koja sam ti postavila su bila krajnje prakticna, a odgovori na njih su azbuka zastite od zracenja i nuklearne fizike. Ako to osporavas,onda si jos veci pacer nego sto sam mislila.:shock:

osporavam. diskusija o tome nema smisla. uverili su me u to nesto manji paceri od mene, verujem da bi i tebe.

dalje. to sto je izotop 235, tj njegovo 'trosenje', prvi uzrok tome da obogaceni uranijum postaje neupotrebljiv za svrhe dobijanja energije - to i dalje ne znaci da je ova 'smesa' lisena svojstva radioaktivnosti.
Bravo...:lol:

hvala. bas sam super zabavan kreten a?

uopste ne. u realnosti osiromaseni uranijum je samo na 40% manje radioaktivan od prirodnog urana. dakle, ova substancija jeste radioaktivna,
Pominjao si silne jezike koje znas... hm, to izgleda ne ukljucuje pravopis - pise se SUPSTANCIJA.:lol:

ne. pominjao sam 13 jezika a ne silne jezike. popusta ti paznja (tako se ne govori
, budi molim te preciznija). dakle, ja ih sve govorim a jos na njima i pisem, mozda ce ti to pojasniti zasto cu nekada napisati suBstancija a nekada ne... ili sam prosto kreten, i idiot. to je uvek varijanta, ne?

:shock: Nekoliko puta si samog sebe nazvao kretenom iz cista mira, neverovatno... Ostali komentari su vec zlobno sitnicarenje, kako sa tvoje, tako i sa moje strane - a to je prepucavanje nedovoljno bitno da dalje u njemu ucestvujem.
Zao mi je sto nisi shvatio sustinu mog negodovanja,
ali mozda neko ko ovo procita shvati na pravi nacin ono
sto sam htela da kazem.
Odjava.

P.S. Oko polja (prvi komentar) -nisu razlicita polja u ovom slucaju, to je poenta..

CaLiMeRo:
Lapsus lingue, dakle?
Fino.

ne. lapsus skripte. u uzem smislu, greska u pravopisu. kancerogen i fatalan nije prosto lapsus skripte. jer su to dva razlicita pojma. ali i ja sam kreten, pa sta ima veze.

CaLiMeRo:
Hajde onda procitaj prvi moj post kao odgovor tebi danas, u kome objasnjavam da sam omaskom napisala kancerogen umesto fatalan. I prestani da me prozivas za to.

izvini za prozivanje. nisam hteo, zaleteo sam se. to je naravno zato sto sam poluobrazovani idiot.

CaLiMeRo:
Poenta onoga sto sam pisala nema teziste na mehanizmu nastajanja kancera (to nije moja struka i necu da lupetam o onome sto ne znam dobro). Vec na tome koliko i kako mozemo nastajanje kancera u nasoj sredini povezati sa koriscenjem municije sa osiromasenim uranijumom.
Ti si u tom delu price napravio kratak spoj. :?

ja nisam opisivao prosto mehanizam nastanka kancera, vec posebno mehanizam nastanka kancera usled uticaja razlicitih vrsta zracenja na nivou organskih mikrostruktura - pre svega proteina dnk. i pre svega u maticnim celijama.

na sve to, ti si mi rekla da nemam pojma, da radijacija nema veze sa izazivanjem raka u slucaju osiromasenog uranijuma, da osiromasenim uranijumom covek moze da se otruje i da je samo zato opasan.
kada sam te pitao sta za tebe znaci - otruje, a ne ozraci - nisi mi odgovorilia. kada sam pitao kakva je razika u tome da li je zracenje bezopasno 'spolja' ako je isto to zracenje opasno 'iznutra', pri direktnoj intoksikaciji, uticuci bez prepreka na bazicne celijske procese na mikronivou - nisi mi odgovorila. na okosnicu svega o cemu sam pricao - da u slucaju maticnih celija ovaj uticaj (minimalno zracenje, minimalna doza, na celijskom nivou) moze da ima i ima katastrofalne posledice - nekontrolisano bujanje tkiva, ludilo 'besmrtne' celije, to jest rak... nisi mi odgovorila.

ali si mi rekla sve o tome koliko ja malo znam i kako se lose izrazavam. pa eto, i na tome ti hvala. do vidjenja.

a, da. pretpostavljam da mi nisi odgovorila zato sam povrsno obrazovani debil... pa mi je sad jasnije.

Obersturmfuehrer:

defekt pri razvoju ploda i rak su usko povezani. upravo zato sto i u jednom i udrugom slucaju intoksikacija cak i minimalnom kolicinom osiromasenog uranijuma utice (rec je dakle o zracenju) na dnk sadrzaj maticnih celija, koje su u slucaju ploda upravo prve celije iz kojih se razvijaju sva sekundarna tkiva, a u slucaju raka, celije koje jedine imaju mogucnost obnavljanja svih tkiva u organizmu. one i 'polude'.

CaLiMeRo:
Zamaraju me tvoje kvalifikacije - i prestani da mi pripisujes nesto sto ti nisam rekla. I zamara me tvoja uvredljivost, uzgred. Odmori malo sa tim i fokusiraj se na temu.

P.S. I kako si sad plutonijum ubacio u pricu :lol: Kad god nesto ne znas, ti zamaglis pitanje i prosiris temu.

evo, nije me mrzelo... da odmaglim.
na pitanje nisi odgovorila.

the substance also contains 0.0028% of uranium-236. The significance of this discovery lies in the fact that U-236 is scientifically proven to cause leukemia and other forms of cancer in humans. 14 The experts have also uncovered traces of plutonium in the samples of "depleted uranium" collected in Kosovo. "Altogether, 355 samples were analyzed, including 249 soil samples, 46 water samples, 37 vegetation samples, 13 smear tests, three milk samples, four jackets (specialized parts of ordnance), two penetrators, and one penetrator fragment." 19 According to the United Nations Environment Programme, "The existence of plutonium was confirmed by the two laboratories tasked with analyzing the penetrators - the Swiss AC-Laboratory Spiez and the Swedish Radiation Protection Institute (SSI). Together with three other European laboratories, these labs have been analyzing a total of 340 soil, water, and other samples taken during the November field mission. The traces of isotopes Pu-239/240 were found in four different penetrators (ammunition tips). The amount of plutonium in the penetrators varied from 0.8 to 12.87 Bq/kg. In January, UNEP confirmed that some labs had also found the uranium isotope U-236 in the penetrators."

CaLiMeRo:
:shock: Nekoliko puta si samog sebe nazvao kretenom iz cista mira, neverovatno... Ostali komentari su vec zlobno sitnicarenje, kako sa tvoje, tako i sa moje strane - a to je prepucavanje nedovoljno bitno da dalje u njemu ucestvujem.
Zao mi je sto nisi shvatio sustinu mog negodovanja,
ali mozda neko ko ovo procita shvati na pravi nacin ono
sto sam htela da kazem.
Odjava.

P.S. Oko polja (prvi komentar) -nisu razlicita polja u ovom slucaju, to je poenta..

Колико ја разумем ХТЕЛА СИ ДА КАЖЕШ БАШ ИСТО КАО И КОРИСНИК ОБЕР ДА ЈЕ СУПЕР ТО ШТО СУ НАС БОМБРДОВАЛИ ОСИРОМАШЕНИМ УРАНИЈУМОМ И ШТО ПРОКЛЕТИ НЕМЦИ У СВОЈИХ 142 ПРЕЛЕТА ПРЕКО СРБИЈЕ ИЗБАЦУЈУ ИНФЕКТИВНЕ СУПСТАНЦЕ НА НАШ НАРОД И ДИРЕКТНО НАС И БЕЗ ПАРДОНА УБИЈАЈУ И ЗАГАЂУЈУ ЗЕМЉУ, ВАЗДУХ И ВОДУ ... наиме, хтела си да супротно свим научницима увалиш причу о томе да би казивање истине о злочину који је извршен против нас "могло изазвати панику" па стога треба трабуњати како "зрачења има свуда" ... и бла,бла,бла..........:evil::evil::evil:

eremita:
Колико ја разумем ХТЕЛА СИ ДА КАЖЕШ БАШ ИСТО КАО И КОРИСНИК ОБЕР ДА ЈЕ СУПЕР ТО ШТО СУ НАС БОМБРДОВАЛИ ОСИРОМАШЕНИМ УРАНИЈУМОМ И ШТО ПРОКЛЕТИ НЕМЦИ У СВОЈИХ 142 ПРЕЛЕТА ПРЕКО СРБИЈЕ ИЗБАЦУЈУ ИНФЕКТИВНЕ СУПСТАНЦЕ НА НАШ НАРОД И ДИРЕКТНО НАС И БЕЗ ПАРДОНА УБИЈАЈУ И ЗАГАЂУЈУ ЗЕМЉУ, ВАЗДУХ И ВОДУ

lupas k'o maksim po diviziji....

Obersturmfuehrer:
lupas k'o maksim po diviziji....

А ово ти је као одговор... ко би рекао да си толико паметан дечко....
ипак прочитај још једном оно о чему је суштина теме :

Ovo nije jedini takav let. Samo u periodu od 1. januara 2006. godine do 31. maja napravljeno je cak 142 takva preleta, sa potpuno istim sadrzajem tovara, sto se moze zakljuciti na osnovu zahteva za prelet koji su isti kao i onaj od 3. maja. Od tih 142, 134 preleta su isli navedenom rutom, a osam je od Blaca islo prema severu Srbije i granici sa Madjarskom.

Elem, avion koji je leteo duplo duze no sto mu je trebalo, nosio je, po deklaraciji, opasan teret. Pomenuti C-160 moze da nosi do 16 tona tereta, a da ispusti iz vazduha cak 8 tona! Kao sto se vidi iz ranije prilozenih listi tereta koje su davane uz zahtev, redovno se pojavljivala i tzv. "infektivna supstanca". Sta je to tacno, odgovora za sada nema. Zasigurno je da nije u pitanju gorivo – kada gorivo curi, vidi se jasan, tanak mlaz.

WIBU:
@nexus
A sta ce ti jablane taj lik na avataru!?

Nije li to onaj Englez, placenik koji se u Bosni za vreme rata borio na strani muslimana tj. obucavao ih ili se mozda varam!

Ako se ne varam to ti je kao da si stavio Nasera Orica za avatar!

nije...placenici ne nose plave beretke sa znakom UNa...
videla bi se i kanadska zastava, ali sam morao da smanjim sliku...

Back