Plawushica
Početnik
- Poruka
- 43
.... za neki povoljan smestaj u NS? Najbitnije da ima kupatilo i da je koliko toliko cisto!
Hvala unapred!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
agenciju koja u ponudi ima ekskurziju na prolece, ali samo obilazak Italije?
ubih se trazeci, ako neko zna neka kaze, hvala unapred ljudi
... da li je Irska u sengenu?
... da li je Irska u sengenu?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.... za neki povoljan smestaj u NS? Najbitnije da ima kupatilo i da je koliko toliko cisto!Hvala unapred!
Sve jedno. Dozvoljeno je sa UK vizom putovati u Irsku ! Izmedju Irske i UK (sev.Irske) nema nikakve granicne kontrole tako da je onda to i legalno.Irska NIJE u Sengenu.
Odnosno jeste potpisnica Sengenskog sporazuma, ali ograniceno ucestvuje u njegovoj primeni, kao i Ujedinjeno Kraljevstvo - razlog tome je Common Travel Area izmedju ove dve zemlje. U praksi, za obicnog putnika, to znaci: za Republiku Irsku je potrebna irska viza. Sengen ili UK viza ne vazi. Takodje, u praksi - iako to nije "dozvoljeno" - sa UK vizom se moze leteti do Belfasta, i onda se preci kopnena granica sa Republikom Irskom, gde prakticno nema nikakve kontrole. Bila je tema o irskim vizama na podforumu, potrazi malo...
Sve jedno. Dozvoljeno je sa UK vizom putovati u Irsku ! Izmedju Irske i UK (sev.Irske) nema nikakve granicne kontrole tako da je onda to i legalno.
Samo mi nije jasno zasto neko ko npr. putuje u Austriju ceka satima Sengen ispred Austrijske ambasade. Zar im nije lakse da odu u neku ambasadu gde se manje ceka.
Ok...
cudno. Ja sam mislio da je common travel area slican kao Schengen. Dakle kad udjes u jednu drzavu, mozes bez problema da putujes (bez vize).
Upravu si da je u Srpskom slucaju to ilegalno, ali sa stranim pasosom (drzave koja ne trazi vizu) mozes legalno da putujes izmedju UK i Irske, i to bilo gde u bilo koje vreme...
Do sada sam za letovanje u Grčkoj pošto sam iz Subotice,za vizu išao naravno u njihovu ambasadu u Beograd.Pošto postoji konzulat Mađarske u mom gradu ukoliko dobijem šengenku u njemu za recimo više ulazaka,bez problema bi trebalo da uđem i u Grčku zar ne ? Naravno da ću prvi prvi ulaz napraviti u Mađarsku kako kasnije kod obnavljanja vize ne bih imao problema.