Da li neko zna ove zadatke da uradi u C programskom jeziku

Marko141

Početnik
Poruka
3
Da li neko zna da mi uradi ove zadatke:

1.Formirati niz A od n brojeva.Pronaći najduži neopadajući niz B.Ispitati nizove A i B.

2.Data je matrica brojeva A od[N,M] elemenata.Element A[i,j] se naziva “sedlo” ako je najmanji u svojoj vrsti (i) i najveći u koloni (j).Formirati matricu S[N,M] čiji elementi imaju vrednosti: S[i,j]=1 ako je A[i,j] sedlo,odnosno S[i,j]=0 ako A[i,j] nije sedlo.

3.Formirati niz A od n karaktera. U sortiranom nizu A pronaći karakter koji se pojavljuje k puta. Razlikovati mala i velika slova.

4.Napisati program za pronalaženje najmanjeg i najvećeg elementa u binarnom stablu pretraživanja.

Ovi zadaci su preteski za mene ,ja da znam da uradim ne bi ovde postavio zadatak..Ako biste mogli da mi uradite bar 1 zad ,znacilo bi mi ,jer mi trebaju za faks...Unapred hvala....
Hoćemo mi pomoći ali želimo videti da i ti umeš započeti zadatak. Da ne uradimo sve sami tebi na izvolte i to je to. Ako ne umeš ni da započneš onda šta da kažem? Valjda umeš napisati kako tražiti od korisnika da unese broj elemenata niza i da unese elemente niza? To je elementarna stvar.

Naravno da znam:
C:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{

int A[10],B[10], i,n;

printf("Uneti broj elemenata niza:");
scanf("%d",&n);
printf("Uneti elemente niza A:\n");

for(i=0;i<n;i++)
{
printf("Uneti %d. element:",i+1);
scanf("%d",&A);
}
....1. Zanima me koji je kod za najduži neopadajući niz .
2.Bas nesto ne razumem.
3. pronaći karakter koji se pojavljuje k puta ,to ne znam kako ide kod ,znam da se koristi isupper(c) i islower(c).
4. Zadatak sam uradio ,ali nzm da li je dobro.

U kodu koji si napisao postoji greška na samom kraju koda, a to je:
C:
scanf("%d",&A);
Ispravno je:
C:
scanf("%d",&A[i]);
Zato što unosiš elemente u niz i moraš ići postepeno od nultog elementa na gore. Takođe ti nedostaje vitičasta zagrada na kraju koda da zatvoriš main.

Ovo je ispravno što se tiče tvog koda koji si dostavio:
C:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{

int A[10],B[10], i,n;

scanf("%d",&n);

for(i=0;i<n;i++)
{
scanf("%d",&A[i]);
}
}

Naravno da znam:
C:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{

int A[10],B[10], i,n;

scanf("%d",&n);

for(i=0;i<n;i++)
{
scanf("%d",&A);
}
....1. Zanima me koji je kod za najduži neopadajući niz .
2.Bas nesto ne razumem.
3. pronaći karakter koji se pojavljuje k puta ,to ne znam kako ide kod ,znam da se koristi isupper(c) i islower(c).
4. Zadatak sam uradio ,ali nzm da li je dobro.
1.Neopadajuci niz je onaj koji je sortiran od manjeg ka vecem.
2. Trazis elelemt (i,j) po kriterijumu koji je postavljen (znaci minimum po i fiksirano prolazis kroz j i mak po fiksiranom j prolazis kroz i, ako zadovoljava uslov stavis 1 u suprotnom 0. Znaci imas ulaznu matricu i imas izlaznu.
3. Je ocigledno, ubacis n karaktera u niz A koji sortiras, pa potom posto sortiran grupise iste karaktere samo brojis dok se ponavlja isti dok ne zadovlolji kriterijum
ukolko takav postoji.
4. deluje da je najteze, mada se ne trazi da sam kreiras binarno stablo, a najmanji i najvec ilement su prvi i poslednji u stablu po in order prolazu, ako si to uradio uradices i ostale.

edit: probaj svaki da uradis pa da dopunimo.
prvi si samo uneo niz treba znaci da prolazis kroz niz i postavljas uslov da je sledeci element veci od prtehodnog. Ako nije onda pocinjes od tog koji nije pa opet. Odredjues maksimum po broju dodkle si stigao.

Poslednja izmena:
1.Neopadajuci niz je onaj koji je sortiran od manjeg ka vecem.
2. Trazis elelemt (i,j) po kriterijumu koji je postavljen (znaci minimum po i fiksirano prolazis kroz j i mak po fiksiranom j prolazis kroz i, ako zadovoljava uslov stavis 1 u suprotnom 0. Znaci imas ulaznu matricu i imas izlaznu.
3. Je ocigledno, ubacis n karaktera u niz A koji sortiras, pa potom posto sortiran grupise iste karaktere samo brojis dok se ponavlja isti dok ne zadovlolji kriterijum
ukolko takav postoji.
4. deluje da je najteze, mada se ne trazi da sam kreiras binarno stablo, a najmanji i najvec ilement su prvi i poslednji u stablu po in order prolazu, ako si to uradio uradices i ostale.

edit: probaj svaki da uradis pa da dopunimo.
prvi si samo uneo niz treba znaci da prolazis kroz niz i postavljas uslov da je sledeci element veci od prtehodnog. Ako nije onda pocinjes od tog koji nije pa opet. Odredjues maksimum po broju dodkle si stigao.
Prvi zadatak zapravo je drugačiji. Traži da iz prvog niza uhvatiš najduži rastući niz, to je pod niz i on je B. Primer:

A = [5,2,1,7,3,10]
B = [5,7,10]

Dakle, hvata broj i ide na gore, ako je manji od prvog, dalje, ako je veći, trpaju u niz, pa onda ako je broj veći od unetog broja.

Reče najduži niz. Po tvome je uvek jedan, nema drugog. Mislim da je tebe zbunilo to što piše niz, a ne podniz.
Zašto bi pisalo onda najduži? Onda je to suvišna reč. Prosto bi pisalo: Sortiraj niza A u rastućem redu. Tako sam ja radio elementarne zadatke. I zašto reč: Pronađi. Šta ima da tražim ako ga sortiram? To je bar moje mišljenje.

Zašto bi pisalo onda najduži? Onda je to suvišna reč. Prosto bi pisalo: Sortiraj niza A u rastućem redu. Tako sam ja radio elementarne zadatke. I zašto reč: Pronađi. Šta ima da tražim ako ga sortiram? To je bar moje mišljenje.
Pazi uzmes niz od n elemenata. On sadrzi sortirane podnizove. Znaci ne trebas nista da sortiras nego da nadjes najduzi sortirani podniz.

Back