Da li neko moze da mi objasni...

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Parun

Poznat
Poruka
7.760
Zasto su Hrvati uveki nastojali da "exterminejtuju" Srbe u Hrvatskoj? Kada pogledas svi ti "Srbi" su rodjeni u Hrvatskoj, govore Hrvatski a ne Srpski, mesali se brakovima, branili AustroUgarsku od Turaka...i prakticno da nije bilo nikakve razlike medju Hrvatima i Srbima ? Zasto toliki konc logori, masovna ubistva, cak i logori za decu ? Nije mi jasno....

Zasto su Hrvati uveki nastojali da "exterminejtuju" Srbe u Hrvatskoj? Kada pogledas svi ti "Srbi" su rodjeni u Hrvatskoj, govore Hrvatski a ne Srpski, mesali se brakovima, branili AustroUgarsku od Turaka...i prakticno da nije bilo nikakve razlike medju Hrvatima i Srbima ? Zasto toliki konc logori, masovna ubistva, cak i logori za decu ? Nije mi jasno....

ako ti dosad na krsti nisu uspili patriote objasnit onda si beznadežan slučaj:D

Нису били само Срби, мада је то због хрватских злочина непојмљивих размера највидније, чак је и Хитлер позвао Павелића згрожен извештајима Вермахта, а Италијани су у својој интересној зони(која је пролазила приближно средином геноцидне НДХ, тзв ,,тисућљетног сна хрватског нароада") разоружали хрватске оружане снаге.
Међутим исказали су Хрвати своје јунаштво и над другима, Италијане су бацали у крашке јаме, а Мађарима мењали имена и презимена, водили се сулудом идејом да су сви јужни Словени католичке вероисповести Хрвати, па су прогласили Словенце за планинске Хрвате, негирали Буњевце и Шокце, измислили да су Крашовани у Румунији Хрвати....
Заслужује то баш опсежно разматрање.

Mora da sam gloop ko ona stvar ako ne razumem ovo....juce sam pogledao film "Braca po Materi" ima jedna scena gde Ujke maljem ubijaju Srbe Hrvate odrasle ljude iz svog komsiluka i bas sam pomislio zbog cega ?

evo , možda ti pomogne citat uvaženog kolege. obrati pažnju na boldirano. zna se ko su loši a ko dobri

Ma eto samo ti jedini imaš pojma i to os]vemu.
Eto ti opet "mi" i to "želeli veliku Srbiju" !?
Sve to dovoljno govori ko si ti i u koga se utvaraš.
Čisto sumnjam da je iko verovao da će Jugoslavija biti večna tvorevina...,
da se to razdruživanje izvelo na drugačiji način i kao neki dugoročniji proces,
a ne na silu, ho-ruk i pod svaku cenu...drugačije bi i posledice bile...

kako li ti samo vidiš dobrovoljce Srbe, a ne vidiš ološ koja se sve borila sa hrvatske strane...
Vukovar je bio grad u Jugoslaviji, i mnogi od nas su imali i porodične, prijateljske isl veze sa ljudima otuda
i većini nije bilo svejedno šta se tamo dešava...
a upravo zlo i ratni vihor i jeste krenuo od Vukovara i istočne Slavonije...
I gde si da spomeneš glavaša ?!

Нису били само Срби, мада је то због хрватских злочина непојмљивих размера највидније, чак је и Хитлер позвао Павелића згрожен извештајима Вермахта, а Италијани су у својој интересној зони(која је пролазила приближно средином геноцидне НДХ, тзв ,,тисућљетног сна хрватског нароада") разоружали хрватске оружане снаге.
Међутим исказали су Хрвати своје јунаштво и над другима, Италијане су бацали у крашке јаме, а Мађарима мењали имена и презимена, водили се сулудом идејом да су сви јужни Словени католичке вероисповести Хрвати, па су прогласили Словенце за планинске Хрвате, негирали Буњевце и Шокце, измислили да су Крашовани у Румунији Хрвати....
Заслужује то баш опсежно разматрање.

Znam da nisu bili samo Srbi vec i drugi, ali su Srbi bili glavna orijentacija, istrebiti, pokatoliciti, iseliti....

- - - - - - - - - -

evo , možda ti pomogne citat uvaženog kolege. obrati pažnju na boldirano. zna se ko su loši a ko dobri

Ma eto samo ti jedini imaš pojma i to os]vemu.
Eto ti opet "mi" i to "želeli veliku Srbiju" !?
Sve to dovoljno govori ko si ti i u koga se utvaraš.
Čisto sumnjam da je iko verovao da će Jugoslavija biti večna tvorevina...,
da se to razdruživanje izvelo na drugačiji način i kao neki dugoročniji proces,
a ne na silu, ho-ruk i pod svaku cenu...drugačije bi i posledice bile...

kako li ti samo vidiš dobrovoljce Srbe, a ne vidiš ološ koja se sve borila sa hrvatske strane...
Vukovar je bio grad u Jugoslaviji, i mnogi od nas su imali i porodične, prijateljske isl veze sa ljudima otuda
i većini nije bilo svejedno šta se tamo dešava...
a upravo zlo i ratni vihor i jeste krenuo od Vukovara i istočne Slavonije...
I gde si da spomeneš glavaša ?!

Nista nisam razumeo..... moja tema se odnosi na II sv rat, ako si gledao film Braca po Materi radnja je smestena u period NDH

Znam da nisu bili samo Srbi vec i drugi, ali su Srbi bili glavna orijentacija, istrebiti, pokatoliciti, iseliti....

- - - - - - - - - -

Nista nisam razumeo..... moja tema se odnosi na II sv rat, ako si gledao film Braca po Materi radnja je smestena u period NDH

usprkos tome što su hrvati u stvari srbi, priroda je učestvovala u razvoju time što je jednom dilu srba ugradila genetsku grešku i ti su se samoprozvali hrvatima. e ti navedeni , s tom greškom , imaju opsesivnu potrebu za ubijanjem, pogtovo srba( ovih bez greške). eto ja to jedino tako mogu objasnit. nadam se da si zadovoljan.

usprkos tome što su hrvati u stvari srbi, priroda je učestvovala u razvoju time što je jednom dilu srba ugradila genetsku grešku i ti su se samoprozvali hrvatima. e ti navedeni , s tom greškom , imaju opsesivnu potrebu za ubijanjem, pogtovo srba( ovih bez greške). eto ja to jedino tako mogu objasnit. nadam se da si zadovoljan.

nisam ... ovo je revolucionarno objasnjenje ... ja ne mogu ni mrava da zgazim a kamoli da nekoga mlatnem maljem ....

Kao sto je napisao kolega, ako ti do sad nije jasno nece ni biti. A tema o ratovima, branjenju AU od Turaka, logorima za decu...se otvara na pdf Istorija.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back