Da li na forumu zdravlje moraš imati diplomu lekara da bi dao svoje mišljenje

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rešenje
demencija. u principu je data terapija i želja za mišljenjem. Ja sam se pobunio samo za ova dva, možeš naći da su i jedan i drugi
za short term. Dakle pošto ne znam na kolko je dato samo sam upozorio da dugo uzimanje može da napravi štetu.
Terapija je prepisana i lekar koji je to uradio sigurno zna mnogo bolje od svih nas ovde zašto, koliko i koliko dugo.

Ne može NIKO, ni stručan ni nestručan, da dođe na forum i da savetuje nekome da koriguje već prepisanu terapiju, niti da sugeriše da je ono što je taj lekar prepisao loše i štetno.
obrisane su mi dve poruke iz tih razloga. Dakle na pitanje o mišljenju nastupila je cenzura iz tih razloga.
Po dosadasnjim iskustvima na forumima primjetio sam da se taj dio dosta strogo moderira sto u biti nije ni lose.
Cak idu toliko daleko da se brise benigna trolez koja u biti nema veze s dijagnozom, tipa nekom izraste bubuljica na kiti i ti ga pitas gdje se nocu mota.
Po meni je ipak opravdano, ma koliko strogo se cinilo.
Zbog toga se moji upisi tamo svode na "idi doktoru" ili napisem nesto ukoliko poznajem osobu s istom bolescu, tj. prenesem iskustva te osobe.
Puno vise od toga tamo iskreno ne bi cackao, ipak se radi o zdravlju.
Bilo bi ok kad bi se pustilo malo trolanja, ali bolje i totalno strogo nego anarhija.

Plus naravno obavezno razluciti klasicnu medicinu od alternativne u korist klasicne, osim ako osoba sama ne otvori topic na alternativnoj (ovo zadnje je moje misljenje, ne kazem da bi se mod trebao time voditi).

Sto se tice diplome, da sam vlasnik foruma gledao bi svakako da mod bude netko tko je ima.

Poslednja izmena:
demencija. u principu je data terapija i želja za mišljenjem. Ja sam se pobunio samo za ova dva, možeš naći da su i jedan i drugi
za short term. Dakle pošto ne znam na kolko je dato samo sam upozorio da dugo uzimanje može da napravi štetu.
Terapija je prepisana i lekar koji je to uradio sigurno zna mnogo bolje od svih nas ovde zašto, koliko i koliko dugo.

Ne može NIKO, ni stručan ni nestručan, da dođe na forum i da savetuje nekome da koriguje već prepisanu terapiju, niti da sugeriše da je ono što je taj lekar prepisao loše i štetno.

Rešenje

a zašto bi neko više verovao anonimnom forumašu od lekara? Da ne veruje lekaru, ne bi ni uzimao lekove.

Ljudi obično pitaju da čuju iskustva drugih.

A i u praksi, vrlo često pacijenti žele da čuju mišljenje i drugog lekara koje može biti drastično različito od onog prvog.

Ne gubi iz vidi da ovo nije medicinski forum

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back