Da li mozete da pomognete?

NatasaNatasa:
Što ne možeš?????
To ni meni nije bilo jasno, do pre jedno mesec dana kada mi je trebala krv za svekra, i nasla ja nekoliko njih sa 0+ i kad su otisli troje nisu mogli da daju krv, ili zbog premora, ili zbog anemije, ili zbog skorog menzisa, bas je bilo bezveze a meni je bila hica i tako ja dala krv iako sam A+ pa su onda izvrsila zamenu...tj dali iz rezerve O a moju ostavili za nekog drugog...

HVALA VAM SVIMA STO STE SE JAVILI...
Ko je anemican, umoran, neispavan ili ima ciklus - njih odbiju. I mene su odbili u sredu, pa cu da idem u petak ponovo.
@Sanha... Oni hoce nekada da uzmu i da zamene grupu, ali ne uvek. Uzimaju samo ako imaju cime da je zamene. A posto je A- jako retka grupa, nju obicno uzimaju zato sto im treba.
@Mackic... Ja mislim da to nema veze sa mrsavoscu. Da si anemicna, onda ne bi smela da dajes krv. Ali za svaki slucaj proveri sa tvojim doktorom da li smes ili ne smes. Cisto sebe radi - da znas na cemu si. Nikada ne znas kada moze da ti zatreba tako nesto.
Svim ostalima koji ne znaju koja su krvna grupa posavetovala da izdvoje malo vremena i odu u Zavod za transfuziju krvi i da provere krvnu grupu. Od njih dobiju potvrdu koja su krvna grupa, ta je potvrda merodavna i ona je bukvalno za ceo zivot. Morate znati koja ste krvna grupa ne da bi bili dobrovoljni davaoci, nego zbog sebe. Daleko bilo da vam se nesto desi, zatreba vam krv, a ne znate ni koja ste grupa. Covek nekada mora na sve da misli....
Ako ima jos neko, neka se javi. Pomoc je dobrodosla...

Back