Da li možemo uticati na stres ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li ste pod stresom ?

• Često

glasova: 5 41,7%
  • Ponekad

glasova: 4 33,3%
  • Nikad

glasova: 3 25,0%

• Ukupno glasova
    12

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.950
Znamo da je stres uzrok mnogim bolestima i nasem lošem raspolozenju
Tesko da bar jednom nismo bili pod stresom iz raznoraznih razloga i povoda .
Kako je stres uticao na vas i sta ste preduzeli da ga se oslobodite?
Da li možemo uticati na stres?

Мислим да је то великим делом и до саме природе човека. Неко му је склонији а неко се лакше избори. Па тако има људи који се секирају и за ситницу, а неки озбиљне проблеме и губитке изгурају скоро па неоштећени.

Мени се десило да сам најтрауматичније реаговала на нешто што објективно не може да се пореди са искуствима које сам имала пре. Никада не знаш шта ће да те сломи.

Rijetko. Kad se pojavi problem radim na rješavanju, jer mi iskustvo govori da od stresa problem samo postaje veći. Ukoliko je meni problem da ga riješim tražim onog ko može.
Zbog svakodnevnih stvari nisam pod stresom,valjda s godinama dodje ta neka smirenost.
Kao mladja sam bila živčo pravi. Sreća pa sam uspjela to da pobijedim u sebi.
Ja isto ovako.
Meni stres mogu izazvati samo zdravstveni probleme mene i moje porodice, sve ostalo nije vrijedno stresa.
Zdravlje mi je najvaznije, ostalo mi je nebitno.
U mladosti zivci su mi radili "sto na sat", s godinama se to promijenilo, valjda covjek shvati dok imamo dobro zdravlje, imamo sve.

Moguće, ja to ne umem nikako, može sve da "topi" ja ne mrdam ako ne mogu da izađem napilje, a ni za to nisam uvek. Jedino me iz stresa izvuku deca i njihova deca, čak i osmeh da mi izvuku, sve ostalo retko i teško.

Не знам, увек помислим на оне којима је горе. Све прође само је тешко чекање. Ја бих све одмах да се реши ако икако може.

Не знам, увек помислим на оне којима је горе. Све прође само је тешко чекање. Ја бих све одмах да се реши ако икако може.
Da, ne može, a to jeste teško. Uvek ima kome je teže, samo znaš kako se kaže "svakom njegova muka najteža". Prosto čovek mora da se bori kako ume i mora da mu bude bolje.
Mene recimo zna da iznervira komentar "jaka si ti kako se boriš" a recimo to kažu neki koji me nisu videli zadnjih nekoliko godina ni kročuli u kuću. Mlate bzvz, šta znači jaka, ne plačem po veli dan, a nekad ni to plakanje možda olakšalo ovu tegobu što me pritiska i stvara ti teskobu koja mi se samo išunja od nekud.

Da, ne može, a to jeste teško. Uvek ima kome je teže, samo znaš kako se kaže "svakom njegova muka najteža". Prosto čovek mora da se bori kako ume i mora da mu bude bolje.
Mene recimo zna da iznervira komentar "jaka si ti kako se boriš" a recimo to kažu neki koji me nisu videli zadnjih nekoliko godina ni kročuli u kuću. Mlate bzvz, šta znači jaka, ne plačem po veli dan, a nekad ni to plakanje možda olakšalo ovu tegobu što me pritiska i stvara ti teskobu koja mi se samo išunja od nekud.
Никада не плачем, можда би требало.

Rijetko. Kad se pojavi problem radim na rješavanju, jer mi iskustvo govori da od stresa problem samo postaje veći. Ukoliko je meni problem da ga riješim tražim onog ko može.
Zbog svakodnevnih stvari nisam pod stresom,valjda s godinama dodje ta neka smirenost.
Kao mladja sam bila živčo pravi. Sreća pa sam uspjela to da pobijedim u sebi.
Kao ja da sam pisala 😁

Na neki možemo, na neki ne.
Pokušavam posle korone da sa manje stresa ulazim u stvari, životne, a podložna sam jako.
Moj spas je muzika, lek za dušu, odmor za živce. Takođe se opuštam uz zabavne knjige i filmove kad imam vremena.
Povremeno meditiram.
Kvalitetan razgovor sa porodicom koji se završi sa smejanjem do suza me uvek vrati u život.
Na kraju kad mi je nešto teško, popijem kafu i zapalim, tih 10 minuta mi je nekad dovoljno da se saberem ili smirim.
Neki stresovi moraju da se puste i odboluju. Sve je to život.
Baviti se hobijem, ljubimcima, odmarati se, priuštiti neko sitno uživanje, sve je to lek protiv stresa, pored gore pobrojanog.

Prilozi

• IMG-a7abd367a69c23986af426fa106634a3-V.jpg
    IMG-a7abd367a69c23986af426fa106634a3-V.jpg
    85,3 KB · Pregleda: 13
Рад је лек. Заузетост нечим. Технике дисања.
Ово је истина. Из досаде настају и непостојећи проблеми. Докони људи врте свашта по глави и често сами због тога изазову стресне односе. Хајде што муче себе, али онда упропасте и другима, у најбољем случају дан.

Znamo da je stres uzrok mnogim bolestima i nasem lošem raspolozenju
Tesko da bar jednom nismo bili pod stresom iz raznoraznih razloga i povoda .
Kako je stres uticao na vas i sta ste preduzeli da ga se oslobodite?
Da li možemo uticati na stres?

Možemo uticati na stres.

Najjednostavnije je rešiti uzrok stresa. Ako se to brzo ne uspe ima još nade.

Teži način je da uveriš sebe da od stresa nema vajde i da će biti kako bude stresirao se ti ili ne.

Lakši način je da uzmeš da radiš nešto šta voliš i zaboraviš šta te stresira... :)

Back