Da li mislite za sebe da ste slaba ili jaka osoba?

Da li mislite za sebe da ste slabi ili jaki?

• Slab

glasova: 1 25,0%
  • Jak

glasova: 3 75,0%

• Ukupno glasova
    4

TuSamNaKratko

Početnik
Poruka
9
Ja mislim za sebe da sam slab. Ne znam kako zaista to da popravim.Shvatio sam da ne mozes jednostavno narediti sebi:"E od danas cu biti jak".Razlog zasto mislim tako jeste da sam 100x krenuo i odustao sa svojim mrsavljenjem.Jednostavno moj impuls ima vecu snagu nad mojim razumom. Pored toga:imam mentalitet zrtve,ne znam kako se nositi sa stresom nego odmah upadam u depresiju. Kakvi ste vi? Kako se borite sa tim? Koji su vase strategije protiv vasih slabosti?

Svi iz moje bliže i dalje okoline govore kako sam jaka ličnost. Ja mislim da nisam toliko jaka, ali..uspešno se borim sa jednom ortopedskom povredom za koju ne znam kada će se dogoditi.
Izborila sam se sa težom depresijom. Jedino sam često nervozna.

Koji su vase strategije protiv vasih slabosti?

Osnovno i najvažnije, potrebno je imati želju da budeš i mentalno i psihički zdrav. Posle sve nekako dolazi samo...

Shvatio sam da ne mozes jednostavno narediti sebi: "E od danas cu biti jak."

Истина, не може. То би било као да новајлија дође у теретану и нареди себи да подигне 300 кг на мртвом дизању.

Али оно што може себи да нареди је да подигне свој тренутни максимум, а потом да се врати следеће недеље и нареди себи да подигне мало преко тога, и тако да понавља све док једног дана не достигне свој лични максимум.

Важно је напоменути да не треба покушавати (много) више од оног што тренутна снага дозвољава, јер у том случају уме лако да дође до разочарања и одустајања.

Нисам стручњак за случајеве у којим је неко ко има проблем да се одупре импулсу одједном са нездраве исхране прешао на строгу дијету, али мислим да би се и ту могао применити горенаведени приступ. Дакле, избацивати штетне намирнице једну по једну. Градити снагу за избацивање намирница без којих се тренутно не може постепеним избацивањем оних без којих се може. Када се једна дефинитивно избаци, прећи на другу.

Ja mislim za sebe da sam slab. Ne znam kako zaista to da popravim.Shvatio sam da ne mozes jednostavno narediti sebi:"E od danas cu biti jak".Razlog zasto mislim tako jeste da sam 100x krenuo i odustao sa svojim mrsavljenjem.Jednostavno moj impuls ima vecu snagu nad mojim razumom. Pored toga:imam mentalitet zrtve,ne znam kako se nositi sa stresom nego odmah upadam u depresiju. Kakvi ste vi? Kako se borite sa tim? Koji su vase strategije protiv vasih slabosti?
Time sto si shvatio da imas problem si vec na dobrom putu. Nije bitno da li ces to okarakterisati kao slabost ili nekako drugacije, bitno je da tebi to smeta.
Sad ide onaj malo komplikovaniji deo - prihvatanje. Ti vec znas da ces recimo pokleknuti, onda najbolje da imas neki plan B, C i D za takve situacije. I da budes dobar i saosecajan prema samom sebi i da jednostavno prihvatis da u tom trenutku ti ne mozes drugacije, ali da kasnije uvek mozes da krenes iz pocetka ili da nastavis gde si stao. A vidis da mozes, jer iznova pokusavas.
Sto se tice mrsavljenja kod ljudi se pokazalo da im najlakse ide ukoliko u dijetu jednom sedmicno ubace tzv. cheat day, dan kad jedu sve ono ceka su se u toku nedelje odricali. Neces recimo pojesti tri pljeskavice i 4 kolaca, ali ces pojesti jednu i jedan kolac. I to bude za tvoju dusu.
Cak i da vikendom jedes „normalno“, a 5 dana dijeta, vec si dosta napravio.
Glas Hiperboleje ti je dao dobar savet, da ti planovi budu realni i da pokusavas samo onoliko kolika ti je trenutna snaga.

Nisi slab, jer imaš snage da tako sudiš o sebi.
Slabići to ne rade.
Ja sam definitivno nesavršen.. Možda imam i više mana od mnogih drugih.
Ali ne lažem za osećaje koje ne osećam i ne skrivam one koje osećam.... Meni je super s malo njih koje znam..... Ali za njih - ′′ Dušu i srce dajem
Hvala ti puno.I ja isto imam vise mana nego vrlina.

Back