Da li mislite da vam treba nova kamera ili objektiv?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.687
Da li mislite da vam treba nova kamera ili objektiv? Ako da, zašto?

Pri ovome mislim da želite nešto da postignete a trenutna oprema vam ne dozvoljava.

Ja recimo volim da "pucam sa kuka", tj u deliću sekunde kada mi nešto zapadne za oko. A za to mi treba kamera sa izuzetnim autofokusom i auto praćenjem fokusa. Imam Kanon a on baš i nije nešto u poredjenju sa Nikonom po tom pitanju. Moj problem je da strastveno ne podnosim Nikon (kao što ne podnosim ni Apl) i ne bih da prebacim ceo sistem na Nikon.

Не могу да нађем пример са 7D, могуће да је прастара камера па нема на YT, али ево са 70D што је модел из 2013.
Taj 5D2 је одлична камера и има легендарни сензор, али није акциона као 7D, који је класу нижи али је предвиђен баш за "покретне мете". Овај 70D je још нижи модел, али је новији и има dual pixel autofocus на самом сензору. Једноставно новоја технологија. Ако ти треба за акцију, онда тражи тако нешто.

Poslednja izmena:
možda sam se malo olenjio. Ja isključivo koristim centralnu tačku za fokusiranje jer hoću da kontrolišem šta je u fokusu...

Мислим да није до тога. Код 5D2 је централна тачка одлична, али остале и нису нешто биле за брзе субјекте. Једноставно није прављен за спорт, животиње, акцију.

Мислим да није до тога. Код 5D2 је централна тачка одлична, али остале и нису нешто биле за брзе субјекте. Једноставно није прављен за спорт, животиње, акцију.
znam da nije. MOže da posluiži ali je lošiji od nekih mnogo jeftinijih modela. čak sam pomišljao da uzmem drugu kameru samo za te potrebe.

ovaj?

Air2S91.jpg

Back