Da li mislite da se iz psihijatrijskih poremecaja ne saznaje nista o tome ima li duse

egz:dia..vit

Obećava
Banovan
Poruka
81
Posto mi je tema za nesto sto i nije psihijatrijski poremecaj, nego i psihijatrijski poremecaj, i stanje koje eto, svi ponekad imaju, zakljucana. Izmedju ostalog, pomenuti poremecaj obuhvatati moze samo ovo (a moze i stvarno lude stvari, ali nekad samo ovo, kod nekih i nista drugo nikad): (depersonalizacija) radis sve sto bi i inace, i osjecas, ali bi stvarno bio potpuno sklon tome da kazes psihijatru: "osjecam se kao da sa mnom vlada mozak ili nesto, kao da ja nisam ja, iako sve sto radim znam da bi radio i inace". Meni je taj poremecaj bio dovoljan da dokazem postojanje duse - to sto, da svima upravlja mozak, logicno bi bilo da ga svi imamo, ili da niko nikad to nije ni ima, a posto jeste, onda je tema bila opravdana. Da li vi mislite da je neopravdano pozivati se na bolest kada se nesto dokazuje (dusa, njeno postojanje, nematerijalo) nego samo na zdravlje? I ja na toj temi nigdje nisam rekao da je to SF stvar (naucnofantasticna), iako je i to bio razlog zakljucavanja, mada, evo, sada kazem da jeste mistcan taj poremecaj.

Психијатрија је "шарена лажа" од науке.
Људи се лече, шаком лекова, који умртвљују човека.
Не тражи се узрок, него лечи последица.
Душа се не лечи хемијом.
Slazem se, osim onda kada je mozak unisten hemijom od lijecenja na zdravo (sto se desava) pa mora istom i da se popravlja. To je slucaj sa mnom. Antidopaminergicima su mi unistili dopamisnski sistem, sto znaci da se osjecam manje nego obican covek "lice on cocaine" (recimo, dobijem 50 E nenadano, a nista!!!), pa sad moram da pijem nesto sto povecava nivo dopamina, prepisano mi je, ili da se prijavljujem na metadonsko odrzavanje (kaze da ce me pustiti, iako nisam heroinski zavisnik)... jer stvar je ozbiljna.
Ali nisam ja pitao to, nego sam pomenuo da je depersonalizacija poznata kao postojeca pojava, nisi citao temu. A iz toga sto je poznata - iz toga sam i razvio na drugoj temi teoriju da to dokazuje da imamo dusu, koju je bezdusna stvar (ne postoji bezdusna osoba) samo mogla da zakljuca.

Poslednja izmena:
Slazem se, osim onda kada je mozak unisten hemijom od lijecenja na zdravo (sto se desava) pa mora istom i da se popravlja. To je slucaj sa mnom. Antidopaminergicima su mi unistili dopamisnski sistem, sto znaci da se osjecam manje nego obican covek "lice on cocaine" (recimo, dobijem 50 E nenadano, a nista!!!), pa sad moram da pijem nesto sto povecava nivo dopamina, prepisano mi je, ili da se prijavljujem na metadonsko odrzavanje (kaze da ce me pustiti, iako nisam heroinski zavisnik)... jer stvar je ozbiljna.
Ali nisam ja pitao to, nego sam pomenuo da je depersonalizacija poznata kao postojeca pojava, nisi citao temu. A iz toga sto je poznata - iz toga sam i razvio na drugoj temi teoriju da to dokazuje da imamo dusu, koju je bezdusna stvar (ne postoji bezdusna osoba) samo mogla da zakljuca.
:heart: Ne daj se! :heart:

Back