- Poruka
- 81
Posto mi je tema za nesto sto i nije psihijatrijski poremecaj, nego i psihijatrijski poremecaj, i stanje koje eto, svi ponekad imaju, zakljucana. Izmedju ostalog, pomenuti poremecaj obuhvatati moze samo ovo (a moze i stvarno lude stvari, ali nekad samo ovo, kod nekih i nista drugo nikad): (depersonalizacija) radis sve sto bi i inace, i osjecas, ali bi stvarno bio potpuno sklon tome da kazes psihijatru: "osjecam se kao da sa mnom vlada mozak ili nesto, kao da ja nisam ja, iako sve sto radim znam da bi radio i inace". Meni je taj poremecaj bio dovoljan da dokazem postojanje duse - to sto, da svima upravlja mozak, logicno bi bilo da ga svi imamo, ili da niko nikad to nije ni ima, a posto jeste, onda je tema bila opravdana. Da li vi mislite da je neopravdano pozivati se na bolest kada se nesto dokazuje (dusa, njeno postojanje, nematerijalo) nego samo na zdravlje? I ja na toj temi nigdje nisam rekao da je to SF stvar (naucnofantasticna), iako je i to bio razlog zakljucavanja, mada, evo, sada kazem da jeste mistcan taj poremecaj.