Da li ljudi koji skidaju muziku sa neta treba da se kazne?

E, jeste znali da ako posedujete licnu kartu mozete da otvorite racun u banci i za 300 din godisnje imate svoju kreditnu karticu?

E, je l znate da za 100 din mozete da kupite jednu pesmu preko Interneta?

E, onda nemojte da serete da nemate novca.

A YouTube je druga prica jer je YouTube kontrolisan i kritican sadrzaj biva cenzurisan regularno.

Е, а ел` знаш да нисам толико богат да бих куповао јефтине ствари.

Pobogu...."piraterija"...kako to opasno zvuči....:zcepanje:

Mnogo opasnije od "pokušaj kidnapovanja devojčice u autobusu GSP-a" ili "zloupotreba službenog položaja" ili "pokušao da siluje u liftu" ili "na nezakonit način pribavio materijalnu korist više od 500.000,00 eura"...

"Piraterija"....opako! :mrgreen:

Ko i šta sve krade/u ja sam super

Види, теби ако је до бацања пара на глупости како би испао паметан међу свима, само напред.
А то што си ти у својој глави сад замислио, као одговор мени, то нема везе са животом... камоли са пиратеријом.

Ako su gluposti nemoj da skidas onda.
A ko ne umes da odgovoris onda nemoj da odgovaras.

Naravno da ima veze sa zivotom.
Analogija warez sajtovima je razbijeni izlog supermarketa.

To sto je razbijen ne znaci da mozes da udjes i da krades ali kad su te naucili da budes nemoralan onda samo napred.

Stvar je u tome da vecina ovde ne zna da je piraterija nemoralna i nelegalna i da ne osecaju ni trunku stida kada skidaju. Postoje ljudi koji se bave individualno, ne kao korproracija i njima piraterija moze itekako da ide na stetu.

Pa barem da kazete nelegalno je, da ne dajte zeleno svetlo tako lako, nego nema nista od vas, dzabalebarosi.

ne...zašto...
...kad država sredi da svaki državljanin ove države bude mogao ko čovek, bez birkoratskih zavrzlama i po pristojnim čitaj evropskim cenama da plati pesmu, kad izdavačke kuće ponovo uvrste Srbiju na svoju mapu, kada budem mogao kao svaki normalan čovek da uđem u prodavnicu i kupim originalan cd za normalnu cenu - onda će i kod nas piraterija da nestane...

...misim...možda vi tamo u begetu možete da kupite original izdanje po onim sekaceima ili gde već (mada čisto sumnjam) a ja ovde u provinciji o tome mogu samo da sanjam...

...a do tada ću da kradem...

Ziva istina

Ot

A sto bi se vesali ljudi sto skidaju miziku :dontunderstand: kad su ljudi naviikli da nadju bez placanja

Piraterija moze da se suzbije do korena Samo ova (Ne)drzava neradi nista po tome pitanju :sad2:

To sto je razbijen ne znaci da mozes da udjes i da krades ali kad su te naucili da budes nemoralan onda samo napred.

Stvar je u tome da vecina ovde ne zna da je piraterija nemoralna i nelegalna i da ne osecaju ni trunku stida kada skidaju. Postoje ljudi koji se bave individualno, ne kao korproracija i njima piraterija moze itekako da ide na stetu.

Pa barem da kazete nelegalno je, da ne dajte zeleno svetlo tako lako, nego nema nista od vas, dzabalebarosi.

moze, vazi...kad cijene licenci budu moral...ovaj, normalne,
a mjuza puuuuno manje od 100 din po downloadu...nestatje i piraterije...
do tada...Gosn Mikki88...stiti se kako znas i umijes...:mrgreen:

@ Miki88
Imam i kreditnu karticu i pare da muziku kupim ali eto više volim da je kradem i da besplatno ubiram plodove nečijeg rada. I ne da me nije sramota nego se super osećam po tom pitanju te planiram da istu praksu nastavim dokle god za to bude tehničkih mogućnosti. Isto važi i za filmove, serije i sve slične multimedijalne sadržaje.
Any problem? ;)

Nemam karticu, a i nezgodna mi je svakako ta kupovina pesama, mama bi me ubila... :lol:
A ono što ja slušam, teško će se ovako naći negde i piratski disk, a ne original...
Ako je za utehu, bar ne kupujem pomenute piratske materijale, pa ne punim džepove onima koji se na račun tih umetnika bogate, a ne mogu ni od nekog drugara da tražim, jer niko to ne sluša, (isti slučaj i sa filmovima) a sve što skinem, skinem za svoju dušu, pa neka na nju i greh ide. :)
Eto, i neki bendovi su svesni da se protiv toga ne može, pa i sami dozvoljavaju da se njihove pesme skidaju s neta...nekome su muzika i želja da ista stigne do ušiju, bitnije od love. :)

Poslednja izmena:
Da li smatrate da je piraterija nemoralan cin i da je greh?

Da li vas je stid kada skidate muziku sa rapida, torenta, soulseek-a, warez-a i ostalih piratskih sajtova/p2p-a.

nemoj na to da gledas kao, "greh", "nemoralan cin".. ja prvi da imam para kupovao bih originale... ali.. posto para nemam, to znaci da ne bih cuo 90% stvar za koje danas znam... doprinosim tako sto idem na koncerte i svirke bendova koje cenim...

Сине, кад порастеш само ће ти се касти

Poslednja izmena od moderatora:
Сине, кад порастеш само ће ти се касти.

A piraterije ima svuda, nezavisno od ekonomije, znaci ipak je nemoralnost malogradjana u pitanju. Posto jelte, navikne se covek da nadje "besplatno", pa mu je tesko da se odvikne i da prizna da je cin nemoralan. Ajde sto nece da se odvikne od besplatan download ali sto im je tesko da prihvate da je nemoralno. Cast Mr. Mussacre-u.

Kada malo odrastu ljudi tako sto nadju sebi posao i postanu nezavisni, onda pocnu malo drugacije da razmisljaju.

Sto se tice zabrana, to nije tako jednostavno. Ajd ljudi nemojte da izmisljate izgovore, budimo iskreni i fer.

E, jeste znali da ako posedujete licnu kartu mozete da otvorite racun u banci i za 300 din godisnje imate svoju kreditnu karticu?

E, je l znate da za 100 din mozete da kupite jednu pesmu preko Interneta?

E, onda nemojte da serete da nemate novca.

A YouTube je druga prica jer je YouTube kontrolisan i kritican sadrzaj biva cenzurisan regularno.

Pa mi ne skidamo kriticne sadrzaje:lol:

Izvini miki ali makar i cela srbija bude trošila pare na original, piraterija će opstati. Šta je onda sa youtube, my space... Zar bi i ti sajtovi trebali da budu zabranjeni? Jeste da to nekako i nije dobro ali svi mi to koristimo. Pa čak i u prodavnici kupiš neki piratski paket, a siguran si da je original. Znači da ljudi koji skidaju piratske multimedije ne treba da se kazne, već bi trebali da se kazne oni koji to postavljaju na internet. ;)

Izvini miki ali makar i cela srbija bude trošila pare na original, piraterija će opstati. Šta je onda sa youtube, my space... Zar bi i ti sajtovi trebali da budu zabranjeni? Jeste da to nekako i nije dobro ali svi mi to koristimo. Pa čak i u prodavnici kupiš neki piratski paket, a siguran si da je original. Znači da ljudi koji skidaju piratske multimedije ne treba da se kazne, već bi trebali da se kazne oni koji to postavljaju na internet. ;)

1. Postoji razlika izmedju ukidanja piraterije i ublazavanja efekta piraterija
2. Ja se pre svega divim ljudima koji smatraju da je to normalno
3. YouTube ima solidnu kontrolu nad sadrzajem koji se upload-uje.
4. Na MySpace-u muziku postavljaju autori/muzicke etikete tako da tu piraterije nema

1.Postoji razlika izmedju ukidanja piraterije i ublazavanja efekta piraterija
2. Ja se pre svega divim ljudima koji smatraju da je to normalno
3. YouTube ima solidnu kontrolu nad sadrzajem koji se upload-uje.
4. Na MySpace-u muziku postavljaju autori/muzicke etikete tako da tu piraterije nema

ali oni ipak ne mogu da te spreče da ti skineš nešto što su oni mogli da kontrolišu pri ubacivanju na njihov sajt:zcepanje: nema šanse da se izbore sa tim...

Back