Da,treba biti human, ali ponekad se sama na sebe naljutim zbog toga. Imamo jednog dječačića u rodbini i njegovi su roditelji u teškoj situaciji. Više članova rodbine pomaže im svakodnevno, moji ulete povremeno. Ali, ti ljudi su postali toliko bezobrazni i očekuju od svih da im pomažu zato što je dijete bolesno, a i otac mu ima zdravstvenih problema ( ima neku vrstu leukemije). Kao što vidite, stvarno su u problemima i treba im pomoć svake vrste. E, sad da objasnim zašto smatram da su bezobrazni. Otac se ne odriče alkohola, cigara, lova i ribolova. Zna dnevno popiti i po 20 flaša piva ispred prodavnice ( a ne bi smio ni jednu). Dijetetu mjesečno trebaju dvije kutije lijekova (gajba piva- jedna kutija), a oni kad dobiju penziju kupe jednu i kad mali popije zadnju tabletu, onda mu majka hoda po selu i traži novac.Oni misle da sad cijela rodbina mora gledati u to dijete. Meni je žao malog, stalo mi je do njega i zato im nikad ne uskraćujemo pomoć, ali mislim da griješimo, jer oni su se na to navikli i otac to iskorištava za svoje poroke. A prije nekih 12-13 godina ležao je na parama i sve je potrošio.I naravno, tad nije nikog poznavao.
Mislim da treba biti human, ali pripaziti prema kome.