Da li krijete nesto od svog partnera?

nista bitno
a mozda bi bilo dobro da imam sta
cigara.gif

Da li bas sve govorite svom partneru ili imate neke tajne? Da li je dobro reci sve?
Мислим да неке велике тајне не треба да се имају.
Нешто битно из прошлости,боље да се сазна од партнера лично, него да се чују погрешно интерпретирани трачеви.
Постоје и тзв беле лажи--то су ствари које партнер сакрије или представи на мало лакши начин, у циљу спречавања неке свађе или лоше реакције партнера,
Које ствари ће се рећи отворено, а које увијено,свако процењује на основу конкретне ситуације.

Da dobro razmisljanje. Gde je granica iskrenosti? Samo sto se onda postavlja pitanje da li je ta veza, brak ili sta god, izgradjena na iluzijama.
Границе искрености одређује сваки пар за себе.
Не може се граница јасно одредити.
Мада...
могу да наведем примере
Живети у илузији је кад се партнер лаже о радном месту--то не би смело
Прељуба је такође стављање партнера у илузију, лагање партнера,јер ступањем у везу/ брак човек је прећутно дао обећање о моногамији...прељуба је онда лагање,кршење обећања
изузев у случајевима кад се партнеру то специјално нагласи, да не постоји намера о моногамији
Ступање у везу / брак без претходног договора о периоду рађања и броју деце (барем оквирно) је живот у илузији
после имамо ситуације да мушкарац оптужује жену како га наватала на трудноћу, разне несугласице,мушкарац шаље жену на абортус, или жена одлази на абортус без знања партнера
Ступање у везу / брак без претходног договора оместу становања (у заједници или одвојеноод својих родитеља),онда опетпроблеми сасвекрвом,несугласице итд..

То су за мене неке елементарне ствари
о детаљима се треба договарати и договарати ...

Da li bas sve govorite svom partneru ili imate neke tajne? Da li je dobro reci sve?

Ja nista ne krijem, nemam sta :D. A i lenja sam da smisljam lazi, ko ce da pamti sta sam mu rekla a sta ne ili sta sam slagala. Ovako mi bas dobro. A i imam muza kome zaista mogu sve da kazem, odlicno se slazemo

Mada moja baba je govorila " ne moras muzu sve na nos da obesis :zcepanje:, ne mora on sve da zna"
Ali eto to nisam poslusala baku, neke druge stvari jesam :D

Back