da li korona moze da se vrati onome ko ju je savladao

sasasta

Buduća legenda
Poruka
33.993
https://zena.blic.rs/lifestyle/misterija-iz-vuhana/499ns7z

Međutim, desilo se u par navrata da su stanovnici Vuhana koji su bili pozitivni na testu za Covid-19 pa se oporavili, ponovo testirani pozitivno.Na osnovu dostupnih podataka iz bolnica u Vuhanu, oko 5 do 10 odsto pacijenata proglašeno je oporavljenima, a onda su ponovo testirani pozitivno.

dolazi do novih saznanja

da li su u pitanju testovi koji obolele proglasavaju zdravim

ili ljudi stvarno ozdrave , pa se razbole opet.

Ovo sam postavio danas na mojoj FB stranici, i niko od mojjih prijatelja medicinske struke mi nije odgovorio, pa evo kopiram ovde u nadi da će se naći neko od njih da mi objasni.

Molio bih nekoga od medicinske struke ko će pročitati ovo(podelite da vide i drugi medicinske struke), da mi odgovori na pitanje:
-Kažu na televiziji stručnjaci, da su od ovog virusa izlečeni oni koji su u roku od 48 sati imali dva negativna nalaza na testiranju.
Ako je neko izlečen on u svom telu ima dovoljno antitela(ako sam se dobro izrazio), koji su se izborili sa virusom.Zar nije onda prostije da se testom utvrdi prisustvo tih antitela, i da znamo da je neko izlečen?
Možda Vama ovo izgleda nebitno, ali direktna posledica toga je da ovako mogu godinama da nas drže u neznanju i strahu, iako smo možda već odavno preležali i izlečili se od tog virusa.
Da se testiraju antitela, onda bih ja i moja porodica mogli da saznamo danas da li smo možda to već preležali, posebno ako se ima u vidu najnovija nanaliza koja kaže da se virus u Italiji pojavio još u novembru mesecu.
Ako je pak nemoguće utvrditi izlečenje bilo čim drugim sem ovim testom, to onda znači da i oni koji su izlečeni mogu ponovo da obole, te nam onda ni potencijalna vakcina ne znači baš ništa, već je jedini lek da se nauči da se živi s tim.....
Eto oprostite mi na mom neznanju, ako možete da mi ovo objasnite, hvala Vam unapred.
PS: moj kum je iz Valjeva već 12 dana je u izolaciji ima temperaturu preko 38 stepeni,suvi kašalj, plitki dah, i JOŠ NIJE ni testiran.
Ovo samo kao usputna činjenica.

Mnogo je stvari nerazjašnjenih. U pitanju je porodica virusa. Mozda je virus već mutirao? Dr Belojević je, čini mi se već nagovestio kako je moguće da se radi o dva virusa. Testovi moraju biti jako senzitivni da bi bili precizni.
Potrajaće ispitivanja, u svakom slučaju. I baš zato treba ulagati u nauku, a ne u naoružanje i nebodere sa skupim stanovima. Al treba imati kome to objasniti....

Back