Da li koristite planere?

euridika

Ističe se
Poruka
2.608
Posle razgovora sa prijateljicom zapitala sam se zbog čega bi ljudi imali otpor prema korišćenju planera, pa me zanima da li ih vi koristite? Online ili pisane planera i da li su vam važni samo za posao ili i sa svakodnevne aktivnosti?
Ja sam pre više od godine naišla na, po meni, sjajne planere na jednom roditeljskom blogu, koji omogućavaju da unapred organizujete nedelju kako biste izbegli zatrpavanje prilično banalnim odlukama, poput one šta kupiti i šta kuvati danas, pa do organizovanja sprotskih aktivnosti za porodicu. ;)
Kako imam puno obaveza, kao i verovatno većina vas, primetila sam da mi je najlakše da se držim unapred organizovanih okolnosti, mada su kod nas česti neplanirani slučajevi i iznenadne situacije...

I u mladosti sam ih koristila, ali neredovno.
Sada imam i mesečni i nedeljni i dnevni.
Najlepše kod planera je to što na kraju dana ili nedelje, slatko precrtaš ono što si uradio.
Kad nisam zadovoljna urađenim, onda ponovo upišem neurađeno u planeru liste obaveza.
Ponekad dani nisu produktivni, ponekad imam utisak da uzalud pišem plan rada, ali kad to ne bih radila, moj život bi se pretvorio u haotično stanje jer jednostavno sebi dajem previše obaveza i ne znam koji su mi prioriteti. U planeru postoje i liste prioriteta.
Ponekad vodim i evidenciju potrošnje i zarade, ali samo ponekad jer me ta aktivnost često demorališe.:(

I u mladosti sam ih koristila, ali neredovno.
Sada imam i mesečni i nedeljni i dnevni.
Najlepše kod planera je to što na kraju dana ili nedelje, slatko precrtaš ono što si uradio.
Kad nisam zadovoljna urađenim, onda ponovo upišem neurađeno u planeru liste obaveza.
Ponekad dani nisu produktivni, ponekad imam utisak da uzalud pišem plan rada, ali kad to ne bih radila, moj život bi se pretvorio u haotično stanje jer jednostavno sebi dajem previše obaveza i ne znam koji su mi prioriteti. U planeru postoje i liste prioriteta.
Ponekad vodim i evidenciju potrošnje i zarade, ali samo ponekad jer me ta aktivnost često demorališe.:(

Evidenciju prihoda i rashoda sam smatrala smešnom, sve dok pred kraj faksa nisam videla da mi je to sjajan način da znam koliko časova treba da održim i koliko seminarskih da napišem da bih mogla da funkcionišem na način na koji želim...Zvuči banalno, ali stvarno verujem da je to jedan od razloga zbog kojih sam uspešno izbegavala kredite i dugovanja sve ove godine. Možda ljudi to uspevaju da drže i u glavi i da je u pitanju moja nesigurnost, ali ja se uvek sigurnije osećam kada tačno znam čime raspolažem i kakve su mi obaveze. Ne samo finansijski. I baš sam se iznenadila kada sam od prijateljice čula da je to odlika dokonih ljudi koji pokušavaju da osmisle svoju banalnost.
Kada sam dobila klince primetila sam da bebe i deca vole rutinu, da im pomaže da budu spokojni i srećni. Zatim sam primetila da neki oblik "uhodanosti" prija i meni, čak i sa svim nepredviđenim okolnostima. Kao ljubitelju "Zagonetnih varijacija" to mi je bilo rastužujuće ;)

- - - - - - - - - -

E blago tebi.

Pretpostavljam da su neplanirani slučajevi seks sa švalerima.

Ne, neplanirani slučajevi su napadni astme kod srednjeg sina koji zahtevaju momentalnu hospitalizaciju, pomeren rok za tekstove na juče, virusi koje dele "kao najrođeniji", sve što atopija nosi, plus sve ono što nam život servira, nevezano za naše planove i očekivanja...

Posle razgovora sa prijateljicom zapitala sam se zbog čega bi ljudi imali otpor prema korišćenju planera, pa me zanima da li ih vi koristite? Online ili pisane planera i da li su vam važni samo za posao ili i sa svakodnevne aktivnosti?
Ja sam pre više od godine naišla na, po meni, sjajne planere na jednom roditeljskom blogu, koji omogućavaju da unapred organizujete nedelju kako biste izbegli zatrpavanje prilično banalnim odlukama, poput one šta kupiti i šta kuvati danas, pa do organizovanja sprotskih aktivnosti za porodicu. ;)
Kako imam puno obaveza, kao i verovatno većina vas, primetila sam da mi je najlakše da se držim unapred organizovanih okolnosti, mada su kod nas česti neplanirani slučajevi i iznenadne situacije...
Koristim zbog posla jer mi se desava da zaboravim da uradim nesto ,odjednom previse informacija koje treba da prenesem,ovako nazvrljas i cao.Uz to sledece godine mogu da proverim sta sam radila protekle i da vidim da nisam propustila nesto.

Koristim.

Imam jednu finu aplikacijicu :)

aj podijeli
:zper:

ne planiram predetaljno jer ne mogu to ispuniti
samo krupne stavke - i poslovno i privatno
kad odradim 70 % 8na poslu moram 99%), onda kažem sebi:bravo
moram jer sam prilično divlja ako se ne kanališem

evo...već sam predugoo na krsti...znači ĆAO

- - - - - - - - - -

Ima li ista sladje nego zajebati planer?
Uradis posle sve sto si planirao, ali kad mu kazes
" Nisi bitan danas.." osetis slobodu postojanja.

oK, ALI MU NE DODJELJUJ OSOBINE LIČNOSTI
:zcepanje:

aj podijeli
:zper:

ne planiram predetaljno jer ne mogu to ispuniti
samo krupne stavke - i poslovno i privatno
kad odradim 70 % 8na poslu moram 99%), onda kažem sebi:bravo
moram jer sam prilično divlja ako se ne kanališem

evo...već sam predugoo na krsti...znači ĆAO

- - - - - - - - - -

oK, ALI MU NE DODJELJUJ OSOBINE LIČNOSTI
:zcepanje:

Pa tjao...ma nije ništa posebno i novo, ali meni je sasvim ok Evernote se zove app i imate i za ručni unos i žvrljanje :lol:

Inače meni je vrlo potrebno da znam kad je nešto počelo i kad treba da se desi jer sam poprilično nenumerički tip, a datume ne pamtim skoro ič

Back