Da li je Vladimir Putin tradicionalni lider?

Путин је једини ефикасан одговор Русије на притиске са запада, а Путинова политичка решења изнуђена; сви ми знамо колико се САД мешају у унутрашње послове по свету, како помажу и финансирају "опозиционе" снаге у државама које не желе да виде оснажене и опорављене, јер тако губе своју предност и моћ утицаја.
Све примедбе на Путинову политику којом води Русију треба преусмерити на Вашингтон, који својим потезима приморава Кремљ на многе непопуларне и тешке мере; само још Кина има ту моћ да се не осврће превише на притиске из САД, али их чак и она уважава и добро размисли пре било каквог "наглог покрета" који направи...
чак и у том скученом маневарском простору- Путин успева да постигне много; сетимо се Русије, каква је била у доба пијаног поволшког Швабе, и упоредимо са овом Русијом данас: зато су Јељцина волели, а овога мрзе, толико да га се и плаше.
Šta bi na kraju ovog pisanija....jeste li tradicionalni lider ili nije??

Šta bi na kraju ovog pisanija....jeste li tradicionalni lider ili nije??
Он је лидер добар за своју земљу и свој народ; најбољи, у датој ситуацији.
А то, да ли је "традиционалан, модеран", или нешто треће- мање је битно.
Ствар личне перцепције и приоритета, што никако не сме да буде особина државника.
Приватно- ми можемо да заступамо овај или онај систем вредности, и да ту своју идеју пропагирамо и убеђујемо друге да је "баш то оно право"; но, кад смо на позицији какву заузима Владимир Владимирович- то је луксуз који он себи не сме да дозволи, јер је одговоран за све и сваког, па и за оног који не дели његове вредносне судове.
Цркве одумиру, у целом свету; углавном су све "о свом јаду забављене", оковане у своје међусобне сукобе; Традиције нам служе да би смо се свађали око тога- чија је боља, "геноциднија", са више или мање "демократског" потенцијала, са више или мање нарцистичког погледа на себе или друге; у ери када се ми, Словени- горимо за пуки опстанак са агресивним англосаксонским неоварварским племенима- нема се простора за такве болећивости и "чистунство", јер би то могло да нас кошта- свега.

Back