Da li je vaša duša u skladu sa godinama ?

Godine idu, i mi sa njima. Za nekoliko godina mozda se necemo ni prepoznati u ogledalu, ali nasha dusha je ono shto ostaje, ono shto nikada nece ostariti....

Da li se osecate u skladu sa svojim godinama ili su godine samo broj u vashoj licnoj karti koji vam bukvalno nishta ne znaci?

neee :D ja sam ostala na 18 godina i kad god me neko pita koliko godina imam, ja prvo pomislim 18 pa se posle setim da je ipak skoro 4 god.od tad prošlo :lol:
a nekad se osećam i kao baba neka.. skapana.. smor. i tako.. :D

Godine idu, i mi sa njima. Za nekoliko godina mozda se necemo ni prepoznati u ogledalu, ali nasha dusha je ono shto ostaje, ono shto nikada nece ostariti....

Da li se osecate u skladu sa svojim godinama ili su godine samo broj u vashoj licnoj karti koji vam bukvalno nishta ne znaci?

Pa vidi, imam 54g. i osećam se usrano da ti pravo kažem. Boli me i ovde i onde, ali se nedam. Radim milion raznih poslova, snajki i sinu kuvam svaki dan, kuću i okućnicu održavam u besprekornom stanju, imam kucu i macu (njih najviše na svetu volim) o kojima brinem, član sam jednog udruženja za pomoć odbačenih životinja - posla preko glave, volim povremeno da se otkačim i odem na neku žurku za matorce gde se osećam ko cura od 25g. ali sveusvemu, sranje je biti mator. Nakon žurke na kojoj sam se osećala ko zmaj, dva dana spavam ili se odmaram.
U odnosu na današnje mlade ljude mogu reći da sam super baba iliti super se osećam u svojoj koži ali bih volela da ne moram, volela bih da budem samo jednostavna penzionerka koja čuva unučiće, ali današnji mladi ljudi decu rađaju oko pedesete pa mi matorci nemamo šanse da budemo babe i dede svojim unucima,već samo neki tamo starci koji su preživeli balkanske ratove maltene, a da umem, umem, mislim da se otkačim i da budem mlađa od svih svojih godina, ama baš, ali eto, i to mi baš dosadno ama-baš.

Dusha tj covek ne stari...

samo dobijamo na iskustvu mudrosti zrelosti sa godinama

neko ni to ne...

- - - - - - - - - -

Nije.
Osećam se mnogo mladje nego što jesam

Osecas se onako kako je normalno...

a predrasude prema godinam su gadna stvar

Bukvalno mi ne znače godine, i verujem da tako uvek misliću, jer imam takav mentalni sklop odmalena, da imam utisak, da se kroz život zabavljam, kao jedno veliko dete, koje je odrasla cura sada ali koje je u dubini duše neiskvareno biće koje ima obaveze, posao i sve to, ali sve ono šta ja jesam umom, srcem i dušom, ja nosim odmalena sa sobom i u sebi. Izgledam jako mladoliko inače ; i ovo što imam od godinica, niko mi ne bi dao. A, duša, kao duša, mi je kao u deteta. U tom duševnom smislu, nikada neću ostariti; čak i kada zaista fizički ostarim.

Jer sunasceJeca je : "..kao dete, iz druge priče i planete..." :)

:bye:

Nije baš da su godine "ništa".
Videćete kada dođete u moje godine. :mrgreen:
Odnosno, kada shvatite da blage veze sa životom nemate, iako ste do tada mislili da ste posrkali 99% mudrosti sveta.
E, kada to shvatite, znači da ste konačno počeli da sazrevate.

Obično se dešava između 40. i 100. godine. :confused: I tada znate da vam je duša stara koliko i telo ... a duh je nešto sasvim drugo, i meri se energijom a ne vremenom.

Back