Da li je univerzum hologram?

• Začetnik teme Začetnik teme Royal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Spisak naučnih radova s Prinstona 2000. godine. Koji od ovih????

2000 HD61 .M43 2000 Measuring Risk in Complex Stochastic Systems Jurgen Franke
2000 QA 299 .6 .C6575 2000 Complex Analysis and Geometry Dolbeault, P.
2000 QA 565 .C68 2000 Courbes semi-stables et groups fondamental en geometrie algebrique Jean-Benoit Bost
2000 QA161 .P59 S337 2000 Polynomials with Special Regard to Reducibility A. Schinzel
2000 QA169 .E6 2000 Relative Homological Algebra Enochs, Edgar E.
2000 QA174 .2 .R53 2000 Profinite Groups Luis Ribes
2000 QA177 .N48 2000 New Horizons in pro-p Groups Marcus du Sautoy
2000 QA241 .K67713 2000 Number Theory Algebraic Numbers and Functions Koch, Helmut
2000 QA247 .A1I57 2000 Stochastic Methods Luis G. Gorostiza
2000 QA29 .G595 I9515 1994 Christian Goldbach Adolph P. Justevic
2000 QA3 .A57 no. 688 Sobolev Met Poincare Piotr, Hajlasz
2000 QA3 .A57 no. 691 Control and Relaxation over the Circle (MEMOIRS) Hughes, Bruce
2000 QA3 .A57 no. 694 Well-Posedness of the Cauchy Problem for n x n Systems of Conservation Laws Alberto Bressan
2000 QA3 .A57 no. 696 Estimating the Error of Numerical Solutions of Systems of Reaction-Diffusion Equations Donald J. Estep
2000 QA3 .A57 no. 699 Dynamical Zeta Functions, Nielsen Theory and Reidmeister Torsion (MEMOIRS Of The AMS) Fel'shtyn, Alexander
2000 QA3 .A57 no.692 Inverse Invariant Theory and Steenrod Operations Mara D. Neusel
2000 QA3 .A57 no.693 Invariant Measures for Unitary Groups Associated to Kac-Moody Lie Algebras Pickrell, Doug
2000 QA3 .A57 no.695 An Ergodic IP Polynomial Szemeredi Theorem Vitaly Bergelson
2000 QA3 .A57 no.697 Frames, Bases and Group Representations Han, Deguang
2000 QA3 .A57 no.700 A New Construction Of Homogeneous Quaternionic Manifolds And Related Geometric Structures (MEMOIRS) Cortes, Vicente
2000 QA3 .A572 Ser. 2, Vol. 200 Methods of Qualitative Theory Of Differential Equations and Related Topics L. Lerman
2000 QA3 .L28 no. 1732 Invariant Factors, Julia Equivalences and the (Abstract) Mandelbrot Set Keller, Karsten
2000 QA3 .L28 vol. 1731 Quilts; CENTRAL Extensions, Braid Actions, and Finite Groups ( Lecture Notes In Mathematics) Hsu, Tim
2000 QA329 .M35 1997 vol.1 Differential Operators and Related Topics Adamyan, V.M.
2000 QA329 .M35 1997 vol.2 Operator Theory and Related Topics Adamyan, V.M.
2000 QA331.H36 2000 Theory of Bergman spaces Hedenmalm, Haakan
2000 QA377 .S846 2000 Lie's Structural Approach to PDE Systems Stormark, Olle
2000 QA377 .T37 2000 Tools for PDE Pseudodifferential Operators, Paradifferential Operators, and Layer Potentials Michael E. Taylor
2000 QA612 .3 .V638 2000 Cycles, Transfers, and Motive Homology Theories Voevodsky, Vladimir
2000 QA613 .8 .C48 2000 Taming Wild Extensions: Hopf Algebras and Local Galois Module Theory Lindsay N. Childs
2000 QA613.2.L44 2000 Introduction to topological manifolds Lee, John M.
2000 QA9 .59 .A84 2000 Computable Structures And The Hyperarithmetical Hierarchy ( Studies In Logic ) Ash, C.J.
2000 QC174 .85 .P45 .C47 2000 Large Deviations For Three Dimensional Supercritical Percolation Raphael CERF
2000 QC20 .7 .S3 .V379 2000 Propagation Of Singularities In Three-Body Scattering Andras Vasy
2000 QH352 .M383 2000 Stochastic Population Models (A Compartmental Perspective) (Lecture Notes In Statistics) Matis, James H.
2000 PRIN 685 2000 .3285 Measurements Of The Magnetic Field Dependence Of The Spin Relaxation Rate In Alkali Metal Vapors Christopher James Erickson
2000 PRIN 685 2000 .5503 Magnetic Properties of Isolated Metallic Grains Ilya L. Kurland
2000 PRIN 685 2000 .5795 BoBo Mixing and CPT Violation with the Belle Experiment Chris Leonidopoulos
2000 PRIN 685 2000 .64395 A Measurement Of The Cosmic Microwave Background From The High Chilean Andes Amber Dawn Miller
2000 PRIN 685 2000 .6717 Information Theory and Learning: A Physical Approach Ilya Mark Nemenman
2000 PRIN 685 2000 .98903 Highly Frustrated Superconducting Networks Yi Xiao
2000 QA3 .A57 no. 698 Complexes Associated To Two Vectors And A Rectangular Matrix Kustin, Andrew R.
2000 QC173 .7 .W67 1999 The World In Eleven Dimensions - Supergravity, Supermembranes and M-theory M.J. Duff
2000 QC427 .4 .L53 vol.8 Light Scattering in Solids VIII Fullerenes, Semiconductor Surfaces, Coherent Phonons M. Cardona
2000 QC787 .S9N37 2000 SYNCHROTRON RADIATION INSTRUMENTATION Pianetta, Piero
2000 QC793 .3 S8B38 2000 Bates 25: Celebrating 25 Years Of Beam To Experiment T.W. Donnelly
2000 QC793 .5 .M428 C748 2000q Critical Issues in the Determination of the Pion-Nucleon Coupling Constant Jam Blomgren
2000 QC793 .5 H32 I584 2000 Hadrons In Dense Matter ( HIRSCHEGG 2000 ) Buballa, M.

E vidis jodo, ja se protiv ovoga borim...da ljudi sede ne mrdajuci svoje dupe i traze linkove, kao u skoli, sve sazvakano i servirano na tanjiru. E u tome se ogleda jedna od razlika izmedju vecine i prosvecenih/prosvetljenih.
Ajde budi iskren pa kazi jel toliko tesko pronaci na osnovu infoa koji sam ti pruzio? Ili ti je motorika dovedena na taj nivo da ne mozes kuckati malo i kliktati misem, tj napregnuti se ako zelis saznati nesto novo.

To zvuci kao ucitelj u osnovnoj skoli koji trazi od dece da izguglaju svu materiju dan pre nego treba biti predavanje pa da sa njime samo razglabaju o detaljima iste na casovima.

Postoje ucitelji i postoje ucenici. Uvek. Oni koji zele drugima pokazati/preneti svoje znanje trebaju da naprave prve korake, da krenu da uce ostale.

Postoje ucitelji i postoje ucenici. Uvek. Oni koji zele drugima pokazati/preneti svoje znanje trebaju da naprave prve korake, da krenu da uce ostale.

To niko ne spori. Sporan je sistem prenosenja i prihvatanja znanja. Ako ti nesto shvatas, osecas i dozivljavas drugacije nego sto te u skoli uce, da li ti to mozes da pricas profesoru za ocenu, ili moras da mu pricas ono sto je programom nalozeno? Radi se o sledecem - svakom znanju treba prilaziti sa tacke nulte percepcije, i posmatrati sve sto ima bilo kakve veze sa tim znanjem. Zasto ''ucenjaci'' traze dokaze? Zato sto bi im oduzimanjem znanja koje im je implementirano ostala velika rupa, koju moraju popuniti odmah novim informacijama, taman posla da se neko mrdne i uradi nesto sam. Covek je slusajuce bice, ako prestane da slusa jednu silu, on odmah po inerciji trazi drugu koju ce da slusa.
Znanje u skolama se prenosi na slican nacin...za svako pitanje tu je profesor da odgovori...retko se javlja licna inicijativa da se nesto istrazi, vec se cekaju spremni odgovori. Pretprogramiranje se radi u osnovnoj skoli gde se deca dobrano kondicioniraju da je skola jedino mesto gde se moze pokupiti znanje, i da je skolsko znanje jedini ispravan pokazatelj sveta oko nas.
Ne zaboravi da se nisi dzaba kao mali igrao igre spoj tackice i dobices interesantnu figuru.

Da ne bude zabune, posto nekima ovde treba crtati, a neki ovde vole da sve iskljucivo posmatraju crno belo(pa to posle koriste da izvrcu stvari iz kontexta) -sistem prenosenja znanja u skolama je los ali nisu svi profesri losi, ne predaju svi profesori lose, niti su sva skolska znanja losa i pogresna.

Bla, bla, bla, bla, bla i samo bla, bla, bla. Stalno jedna ista priča puna opštih mjesta i nula podataka.
Eno ti moja lična inicijativa. Dao sam ti spisak svih naučnih radova s Prinstona 2000 godine. Koje je to koje ti navodiš. Ne misliš valjda da sad treba da čitam svih 70 da bih to pronašao. Daj taj link ili priznaj da nemaš pojma o čemu pričaš.
Pošto nekima sve treba crtati, uhvati se konačno olovke i počni da crtaš.

Ubuduće ću na svim temama brisati off-topic postove kao i postove koji su samo šuplja priča bez ikakvih podataka. Za nepovezane priče krstarica je omogućila posebne mehanizme zvane čat kanali (IRC). Na forumima se ta praksa naziva spamovanje.

To niko ne spori. Sporan je sistem prenosenja i prihvatanja znanja. Ako ti nesto shvatas, osecas i dozivljavas drugacije nego sto te u skoli uce, da li ti to mozes da pricas profesoru za ocenu, ili moras da mu pricas ono sto je programom nalozeno? Radi se o sledecem - svakom znanju treba prilaziti sa tacke nulte percepcije, i posmatrati sve sto ima bilo kakve veze sa tim znanjem. Zasto ''ucenjaci'' traze dokaze? Zato sto bi im oduzimanjem znanja koje im je implementirano ostala velika rupa, koju moraju popuniti odmah novim informacijama, taman posla da se neko mrdne i uradi nesto sam. Covek je slusajuce bice, ako prestane da slusa jednu silu, on odmah po inerciji trazi drugu koju ce da slusa.
Znanje u skolama se prenosi na slican nacin...za svako pitanje tu je profesor da odgovori...retko se javlja licna inicijativa da se nesto istrazi, vec se cekaju spremni odgovori. Pretprogramiranje se radi u osnovnoj skoli gde se deca dobrano kondicioniraju da je skola jedino mesto gde se moze pokupiti znanje, i da je skolsko znanje jedini ispravan pokazatelj sveta oko nas.
Ne zaboravi da se nisi dzaba kao mali igrao igre spoj tackice i dobices interesantnu figuru.

Da ne bude zabune, posto nekima ovde treba crtati, a neki ovde vole da sve iskljucivo posmatraju crno belo(pa to posle koriste da izvrcu stvari iz kontexta) -sistem prenosenja znanja u skolama je los ali nisu svi profesri losi, ne predaju svi profesori lose, niti su sva skolska znanja losa i pogresna.

Ako mislis kao ono poplavljeno sta si napisao, batice, onda mi je vrlo jasno zasto, ne vezano za tvoje ideje kao ispravne ili pogresne, ne uspevas da svoje misljenje preneses dalje od fantazije u ocima drugih ljudi.

Prost pa cak i ucen narod trazi dokaze ne zarad popunjavanja praznine nego zarad osnove verovanju u takve teorije ili cinjenice. Vera u Bozansko ne iziskuje dokaze da Bog sam po sebi postoji onakvim kakvim ga zamisljamo ali vera tj verovanje u istinitost svega ostalog zahteva dokaze.
Navedi mi jedan jedini razlog zasto bih JA TEBI poverovao da je, ono sta ti tvrdis ili teoretises, razlicito od najprostijeg objasnjenja: fantazija?
Ljudi koji imaju vizije i sire poglede od nas koji smo deo mase sa polu praznim mozgovima imaju zadatak I OBAVEZU da nas nauce novom saznanju... nikako obrnuto.
Dakle ili si vizionar (i moras da nam objasnjavas dokazima zasto treba da ti verujemo) ili samo covek svestrane maste (i onda cekas da mi sami pocnemo da mastamo isto kao ti motivisani tvojom mastom). Izbor je tvoj.

Umjesto stalnog dizanja brzine, veliki Intel a i ostali krenuli su mnogo težim putem - izradom višejezgrenih procesora. Problem sinhronizacije rada više jezgri je veoma složen, ali ipak ostavlja prostor za dalji napredak dok se s brzinama dalje ne može, barem dok se ne pronađu neki drugi materijali i tehnologije.

Ovde vec moram da reagujem - fon nojmanov racunar je doneo koliko razvoja toliko i kocenja razvoja, upravo zbog jednoprocesorske obrade. Ne mozes da podzes brzinu u beskonacnost, tehnicki je neizvodivo u jednom trenutku. Bolje je resenje visejezgarni pristup, po cenu tehnicki slozenije organizacije.

A za Mensashe si u pravu - iz licnog iskustva mogu reci da su tamo sve mason do masona, a svi zajedno u opstoj zaveri zaludjivanja "prosvecenih" ( :lol: )

Dodushe moram i da pohvalim arsphiltrona za spajanje tackica. interesantno

Na temu nemam sta da dodam - odlicna je, navodi na razmisljanje

A za Mensashe si u pravu - iz licnog iskustva mogu reci da su tamo sve mason do masona, a svi zajedno u opstoj zaveri zaludjivanja "prosvecenih"
Naravno da će jedna takva organizacija kakvi su masoni nastojati da u svoje redove uvuku što više pametnih ljudi. Budale im ne trebaju. Naš narod davno je smislio izreku 'um caruje, snaga klade valja' a masoni ništa ne rade na snagu.

Evo, već sedam dana čekamo te linkove prema tim nekim eksperimentima.

argh544.gif

Ako se sami ne potrudite, cekacete jos 7 godina.

argh544.gif

Ako se sami ne potrudite, cekacete jos 7 godina.
E, ja sam se potrudio. Dao sam ti spisak svih naučnih radova s Prinstona te godine. Ne moraš dati link (i nećeš, jer ga i nemaš, samo si takvu neku tvrdnju negdje pročitao i prihvatio je bez razmišljanja). Kaži samo koji je od nabrojanih radova u pitanju, a ja ću ga već pronaći i pročitati.
Ma ne, nećeš ti to reći. Jednostavno, ne postoji taj eksperiment, ili se ne bavi onim što ti tvrdiš.

e, ovaj idem ja tako ulicom danas, svratim na kiJOsk da kupim cigarete i sta vidim;
casopis za nemmapojmastaaljekoaminalternativno "Misterije" ; 150 dindzi,
a na naslovnoj pise, izmedju ostalog, "Univerzum kao hologram" (ili nesto slicno)

nekako mi se tad "javilo" - evo je, to je jbte royalova "strucna literatura"...
nesto kao Readers Digest za...khmmm..."prosvjecene"...:mrgreen:

nego puno mi bilo da dam 150 dindzi...pih....
al opet...svo to "znanje"...ko zna mozda ima i krizaljka unutra...nista, razmislicu...:think:

Ne samo da nemas pojma nego se jos sluzis i LAZIMA. Laz, laz i samo laz, nazalost nista novo od tebe. Kad si saterana u cosak, onda ti jedino to preostaje, jer tvoje teorije padaju u vodu.

sta je laz - da postoji casopis Misterije ( ili Misterija... ) koji kosta 150 dindzi (ipak je previse...) i ima na naslovnoj strani nesto vrlo slicno/isto nazivu tvoje teme?
e jbga royal, ovo je bar skroz naskroz dokazivo...:mrgreen:

uostalom, sto si toliko zapjenio zbog obicnog casopisa? :shock:
iskuliraj se malo, pomislice ljudi da si muljo nesto....prepisivo i tako...:roll:
mislim, sad je vec svima jasno da si "nacitan"...:mrgreen:

ps ocete da slikam casopis?
nema samse da ga kupujem, al prilicno sam vjesta s fotoaparatom..znas...:D

btw koji coek cosak?
evo osvrcem se i nigdje coska...:lol::lol::lol:

Ne razumem, u cemu je poenta? Ako je neki casopis (za koji prvi put cujem) stavio u svoj naslov neku naucnu teoriju. I time hoces da kazes da je sama ta naucna teorija manje kredibilna. Ja za ovu teoriju znam 6 godina i onda dodje neko zlonameran bez mozga da stavlja cinjenice u isti kosh sa nekim glupim novima koje drze isti supljoglavci kao i ti.

Ne razumem, u cemu je poenta? Ako je neki casopis (za koji prvi put cujem) stavio u svoj naslov neku naucnu teoriju. I time hoces da kazes da je sama ta naucna teorija manje kredibilna. Ja za ovu teoriju znam 6 godina i onda dodje neko zlonameran bez mozga da stavlja cinjenice u isti kosh sa nekim glupim novima koje drze isti supljoglavci kao i ti.

pa da...to ti i ja velim - ne znam zasto si toliko zapjenio...:mrgreen:
ne obara valjda sama pomisao da je Royal sa krste ("ma sta..") "citao"/"drzao u rukama" neki casopis koji se bavi "misterijama" kojekakve "naucne teorije" ?
ako to mislis/tvrdis ondak ti moram "ozbiljno" saopciti da si jedan vrlo neskroman i Royalocentrican coek...:roll:

nego...
ja nisam iscitala taj "casopis", a ti?
ako nisi - aj da ne pljujemo bez osnove po izdavacima...
em nije pristojno, em upravo radis ono za sto nas rado "optuzujes"...i tako...;)

btw aj priznaj da si samo malo malkice zagvirio...
ono, dok si bio kod frizera...ili zubara...ili...i pomislio...evo je - temica... :D

naravno da se boris protiv nauke, zdravog razuma i proverljivih cinjenica, jer svaka od njih rusi tvoj svet i tvoje teorije.

Zna li neko ko je ovaj englez Svabov?

Korisnik u uvodnom postavi rezultate naucnih eksprerimenata koji pokazuju kvantnu prirodu univerzuma, a ovaj Svabov brani Ajnstajnove teorije, naucnika koji se raspao do sada u zemlji nekih hiljadu puta.

Back