Da li je Tramp nešto naučio na primeru bivše SFRJ?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
Preskačem uvod i razradu opšte poznatih globalno gledanih događaja na Balkanu nakon 90-e, i iznosim svoj zaključak:
Tzv. multinacionalne vojske i policije neke države teško mogu da spreče građanski rat u toj zemlji! Dapače, mogu ga čak i rasplamsati!?

Pa kaže, u SAD je lako nabaviti oružje, a kako je sve više raznih obojenih u vojsci i policiji, oni i STIČU iskustvo ratovanja i korištenja toga oružja. Podseća me na bravarevu narodnu JNA, u kojoj stečene veštine i znanja su neki kasnije iskoristili za razbijanje Truloslavije!

Da li je Tramp zakasnio sa građenjem zida? Potencijalna kritična masa mu je već u državi?

Ta bojazan od "naoruzanog naroda" nema realnu podrsku na nekom svetskom nivou , jer kako se njje "dogodio narod" kod Svajcaraca , Izraelaca ...ecc. koji su takodje uveli slicnu doktrinu nacionalne odbrane , koja je jos i rigoroznija od one Titove , jer u Titovoj ex Yu se nije nosilo licno naoruzanje po kucama nakon obavljene vojne vezbe ...

Kako će nešto naučiti u vezi primera raspada Jugoslavije kad on ni ne zna šta je to Jugoslavija. Dobro postoji mogućnost da mu je supruga uzgred pomenula tu reč i da zna da je to neka država, moguće je da je nekad na vestima naleteo kada su drobili o ratu u njoj. No jednako postoji mogućnost da je naleteo kada se govorilo o krizi u Sudanu sa identičnim šansama da se zainteresuje za ta zbivanja - znači nikakvim.
Drugo, porediti babe i žabe nije baš mudro. , takozvani obojeni nisu kompaktni, kompaktni su samo u predgrađima ali nisu organizovani i nemaju svoju veliku teritorijalnu jedinicu kao što su imali Hrvati ili Slovenci...

Preskačem uvod i razradu opšte poznatih globalno gledanih događaja na Balkanu nakon 90-e, i iznosim svoj zaključak:
Tzv. multinacionalne vojske i policije neke države teško mogu da spreče građanski rat u toj zemlji! Dapače, mogu ga čak i rasplamsati!?

Pa kaže, u SAD je lako nabaviti oružje, a kako je sve više raznih obojenih u vojsci i policiji, oni i STIČU iskustvo ratovanja i korištenja toga oružja. Podseća me na bravarevu narodnu JNA, u kojoj stečene veštine i znanja su neki kasnije iskoristili za razbijanje Truloslavije!

Da li je Tramp zakasnio sa građenjem zida? Potencijalna kritična masa mu je već u državi?

Није закаснио са зидом. Неће бити грађанског рата. Америка је изузетно јака.*******и живе у свом свету с оне стране огледала. Ваша америчка небела браћа нису зомбији који желе уништење Америке за рачун Путина, Вучића и Шешеља.

Donald je genije , ali sto se tice Srbije mi nemamo definisnane unutrasnje stavove , tako da i kad nam zeli pomci , niko ne zna sta nama treba .
A cudno je , sto kad sam pisao da treba da nesto uradimo za us , mi nismo hteli , ne mogu objasniti nikom , jer bilo koja partija ili vlast misli da
je "popila svu vodu ovog sveta" a totalno nemaju pojma i sustinu poretka.
................................................................................................................................................................................................................................
Opet kazem , meni je dovoljno malo nemam nikakve zelje za luksuzom .

Tramp ne zna gdje je Baltik (što bi morao pored onih silnih savjetnika koje ima) a kamoli gdje je Balkan.

Сваки просечан ******* зна и где је Балтик и где је Балкан.

Али просечан ******* никада неће знати ни 2 % онога што Трамп зна.

Зато је Трамп - Трамп, а ******* је - *******.

Ta bojazan od "naoruzanog naroda" nema realnu podrsku na nekom svetskom nivou , jer kako se njje "dogodio narod" kod Svajcaraca , Izraelaca ...ecc. koji su takodje uveli slicnu doktrinu nacionalne odbrane , koja je jos i rigoroznija od one Titove , jer u Titovoj ex Yu se nije nosilo licno naoruzanje po kucama nakon obavljene vojne vezbe ...

A ko bi kod švajcaraca i zašto išao ratovati kada se valjaju u (tuđoj) lovi? Ili kod Izraelaca, valjda su im pola vojske palestinci?
Raja nije nosila kući oružje, samo znanje! A Kaljašnikove su kupovali na crno za 700 dojče maraka i UDRI po 'OKUPATORIMA'.

Kako će nešto naučiti u vezi primera raspada Jugoslavije kad on ni ne zna šta je to Jugoslavija. Dobro postoji mogućnost da mu je supruga uzgred pomenula tu reč i da zna da je to neka država, moguće je da je nekad na vestima naleteo kada su drobili o ratu u njoj. No jednako postoji mogućnost da je naleteo kada se govorilo o krizi u Sudanu sa identičnim šansama da se zainteresuje za ta zbivanja - znači nikakvim.
Drugo, porediti babe i žabe nije baš mudro. , takozvani obojeni nisu kompaktni, kompaktni su samo u predgrađima ali nisu organizovani i nemaju svoju veliku teritorijalnu jedinicu kao što su imali Hrvati ili Slovenci...

Hvala za ideju! Nemaju teritorijalnu jedinicu, ali na sve više mesta postaju VEĆINA! Recimo da bi se mogli probuditi i Konfederalisti sa idejama o ograničenju prava obojenima?

Сваки просечан ******* зна и где је Балтик и где је Балкан.

Али просечан ******* никада неће знати ни 2 % онога што Трамп зна.

Зато је Трамп - Трамп, а ******* је - *******.
Ne mlati , Donald zna ceo svet , i po celom svetu je bio sa svojom firmom .
A rusi isto znaju ceo svet , i jedni , i drugi (us) postuju se medjusobno bez obzira na
dnevne price tipa "rekla-kazala". To su velesile za postovanje .

Није закаснио са зидом. Неће бити грађанског рата. Америка је изузетно јака.*******и живе у свом свету с оне стране огледала. Ваша америчка небела браћа нису зомбији који желе уништење Америке за рачун Путина, Вучића и Шешеља.
Nema to veze sa navedenima! To je Božja Pravda! Ameri-belčuge su zemlju otele Indijancima, Bog se neće ljutiti ako sada njima tu zemlju otme neko drugi!

Eh, ja nisam procitala nista sem naslova i bas sam se zamislila u KOJIM VI FILMOVIMA zivite. Bas njih briga za Srbiju, ona ne postoji osim kao tacka za eksploataciju sirovina i geografske strateske lokacije. Vi sve to jako romanticno posmatrate i mislite kao da zivimo u fckn holivudskim filmovima. Haha!
Promašila si i šefa i stanicu, tj. srž teme! :super:

Ma to je samo njegova igrarija sa suprotnim taborom.Poznato je da na granici sa Mexikom postoje ko zna koliko hiljada podzemnih kanala za prolaz migranata u SAD

Back