ДА ЛИ ЈЕ ТРАМП МАЗОХИСТА или је једноставно глуп?

Još ni jedan rat nije počeo (do sada), Ruse vratio 20g unazad Kinezima izbio 2000milijardi iz zaliha , .. Bit će da je jedan od uspješnijih,pametnijih možda i najslobodniji u donošenju odluka..

Prijatelju, nemoj se ljutiš ali nemaš veze o čemu pričaš.

Tačno je da je Kina oborila nivo deviznih rezervi i da nastavlja da ih obara ali da li si se upitao gde su otišle te pare, sasvim sigurno nisu izvetrile.
Shvatajući da će kad tad doći do ovoga do čega je došlo, Kina je u jednom trenutku prestala da gomila "šušku" i počela da hiljade milijardi koje je imala pretvara u nešto opipljivije i konkretnije. To konkretno su bile fabrike, hoteli, zemlja, građevinsko zemljište, koncesije, luke, šta god, odnosno bilo šta što ima opipljivu i konkretnu vrednost.

Nedavno uđem u neke razgovore sa likom koji je iz EU zemlje i radi za kinesku korporaciju. Kaže on, mi smo najveći svetski proizvođač u oblasti i pokrivamo 18% globalnog tržišta, uskoro i 20% (ogromno tržište, auto industrija je u pitanju). Iznenadi me, kako najveći, oprosti ali ja nisam ni čuo za vas a mislio sam da sam obavešten. Kaže čovek, jednostavno, kupovinom. Pre tri godine smo bili lokalni kineski igrač ali smo krenuli da kupujemo fabrike po svetu i sad ih imamo preko 150 u celom svetu. Imamo 5 fabrika koje samo prave mašine za ostale fabrike i sad planiramo da kupimo jednu fabriku robota koja će praviti robote samo za nas. Konkretno kupili smo oko 40 fabrika koje su bile u većinskom američkom vlasništvu i 50 koje su bile u EU vlasništvu. Sedište nam je u Nemačkoj ali je kapital gotovo isključivo kineski (preko 90%).

Šta ti misliš odakle jednom lokalnom kineskom igraču pare da kupi preko 100 fabrika širom sveta i da postane globalni lider. Dala mu tetka iz Kanade ili uzeo kredit. Eto ti prijatelju gde su završile devizne rezerve NR Kine. U jednom trenutku ih neće biti ali će Kinezi biti vlasnici svetske industrije.

Da li vi znate da je konkretnu i izdašnu ponudu za kupovinu CELOG Fiat Chrysler dala DESETA po rangu kineska auto kompanija, ejjj deseta, Great Wall, nama potpuno nepoznata.

Prijatelju, nemoj se ljutiš ali nemaš veze o čemu pričaš.

Tačno je da je Kina oborila nivo deviznih rezervi i da nastavlja da ih obara ali da li si se upitao gde su otišle te pare, sasvim sigurno nisu izvetrile.
Shvatajući da će kad tad doći do ovoga do čega je došlo, Kina je u jednom trenutku prestala da gomila "šušku" i počela da hiljade milijardi koje je imala pretvara u nešto opipljivije i konkretnije. To konkretno su bile fabrike, hoteli, zemlja, građevinsko zemljište, koncesije, luke, šta god, odnosno bilo šta što ima opipljivu i konkretnu vrednost.

Nedavno uđem u neke razgovore sa likom koji je iz EU zemlje i radi za kinesku korporaciju. Kaže on, mi smo najveći svetski proizvođač u oblasti i pokrivamo 18% globalnog tržišta, uskoro i 20% (ogromno tržište, auto industrija je u pitanju). Iznenadi me, kako najveći, oprosti ali ja nisam ni čuo za vas a mislio sam da sam obavešten. Kaže čovek, jednostavno, kupovinom. Pre tri godine smo bili lokalni kineski igrač ali smo krenuli da kupujemo fabrike po svetu i sad ih imamo preko 150 u celom svetu. Imamo 5 fabrika koje samo prave mašine za ostale fabrike i sad planiramo da kupimo jednu fabriku robota koja će praviti robote samo za nas. Konkretno kupili smo oko 40 fabrika koje su bile u većinskom američkom vlasništvu i 50 koje su bile u EU vlasništvu. Sedište nam je u Nemačkoj ali je kapital gotovo isključivo kineski (preko 90%).

Šta ti misliš odakle jednom lokalnom kineskom igraču pare da kupi preko 100 fabrika širom sveta i da postane globalni lider. Dala mu tetka iz Kanade ili uzeo kredit. Eto ti prijatelju gde su završile devizne rezerve NR Kine. U jednom trenutku ih neće biti ali će Kinezi biti vlasnici svetske industrije.

Da li vi znate da je konkretnu i izdašnu ponudu za kupovinu CELOG Fiat Chrysler dala DESETA po rangu kineska auto kompanija, ejjj deseta, Great Wall, nama potpuno nepoznata.
Deo koji si zaboravio je išao na odrane tržišta.. Mnogo je Kina skrkala para u odrane valute, akcija na berzama trenutno će morati da skrka 200milijardi u Huawei i to mode da ode lako i do 500. :).. Ne investicione banke u Kini i fondovi koji ulažu su nešto drugo.. Drzava gura ali ne gura nikog sa 0 $ na računu koji nije blizak ili deo partije tj vrhovne vlasti..

Kakava kupovina čega.. Jedino sto su kupili je Volvo 49% i SAAB auto kog su zatvorili i posle cega im niko ne da više ništa od značaja .. Kupili su tamo po Americi prehrambenu industriju.. Taj SAAB su kupili pre nzn ti koliko godina uzeli tehnologiju i zatvorili... pa se nisu pomjerili ni mm.. Ne ide im nikako .. Za to ti trebaju slobodni ljudski umovi, kreativnost i vizija a oni to jos nemaju.. Oni proizvode masine ..

To je to, horoskop je bitan. Ja recimo, terazije, sam nevjerojatno lijep.
Ja bih volio vidjeti istraživanje i graf IQ vs. Horoskop.
Za pretpostavit je da je vrlo sličan kao i IQ vs. Religion.
siguran sam da bi umnogome prikazao horoskopaše u nadasve pozitivnom svetlu,naime,opštopoznato je da u horoskop mogu da veruju samo nadasve inteligentni i racijonalni ljudi :aha:

mi ameri placamo galon benzina 2,5 dolara, ili recimo 3, cene se menjaju svakih par dana, a u galon staje 3,78 litre, tako da jeste pokvareno ovu uterivanje demokratije u zemlje iz kojih se hoce iscediti nafta, ali svetom jos uvek vlada petrodolar, i slabo ko se buni kad saudijci trose dolare od nafte kupujuci ameericko oruzje i maltretirajuci jadne jemence - bunite se, istrebise ih jadne

sto se tice kine, jeste da mi uvozimo sve gluposti od njih, ali spremni smo da ih platimo i skuplje, ne trebaju nam njihovi laptopovi svaki dan, a oni moraju da jedu svaki dan, citam pomor prasica zbog neke zaraze...nece amricku soju, tramp pobedjuje i bez poljoprivrednika kojima se mogu nadoknaditi gubici, a soja baciti

sustina svega je deficit, ne mozemo mi ameri da dozvolimo dalje stampanje dolara i uvoz svega, dolaru se blizi kraj i moramo da skresemo deficit, i tu su sankcije sve i svja, pa kom obojci kom opanci, uskoro cemo zabraniti/oglobiti debelo i nemacka kola da zastitimo americku autoindustriju... poluprovodnici - pa propasce automobili na baterije kao sto je tesla, mi obicni ameri ionako to samozapaljivo srawje i ne gledamo

s rusijom cemo se pomiriti, kina nam je suparnik, a kako spreciti rat, pitajte me na religiji

Poslednja izmena:
Као и сваки бејбибумер. Трамп је човек назадног двадесетог века, човек центризма и етатизма. Сивоња који у себи нема трунке тачеризма.

Но, и као такав, заслужује подршку. Сви остали су много, много, много гори.

Као и сваки бејбибумер. Трамп је човек назадног двадесетог века, човек центризма и етатизма. Сивоња који у себи нема трунке тачеризма.

Но, и као такав, заслужује подршку. Сви остали су много, много, много гори.

Уживај још један његов мандат, после ће ти доћи она Мексиканка Кортез, ал' ћеш да скичиш.

Уживај још један његов мандат, после ће ти доћи она Мексиканка Кортез, ал' ћеш да скичиш.

Тед Круз је престолонаследник, а она ће бити председница отприлике кад и ја.

Трамп набацио нову зурку

tan2019-6-22217495111-620x350.jpg

Back