Da li je to nasilje u porodici?

Ja mislim da je to neko koga je jednostavno stid da kaze sta ga muci pod nickom pod kojim ga svi poznajemo,sto mi je bezveze,ali hajde..neko nema hrabrosti da se suoci sa svojim problemom ni anonimno,pa hoce jos anonimniji da bude.
Priznati sebi da imas problem je prvi korak ka rjesenju istog.Kad covjek shvati da prvo sam sebi treba da pomogne,u glavi,sve ostalo ide lakse.

ОК, али нека под новим ником и настави да учествује на теми.

Ужасно ме нервира када поставе тему и на исту не одговарају.

Поставила сам два проста питања, као и остали форумаши, од одговора ништа.

Нећу да причам сама са собом.

Ако има проблем и тражи савет, нека да гласа од себе, да знамо да не причамо са духом.

Dobar dan svima. Molim vas ako mozete da mi pomognete savetima jer ne znam vise sta da radim imam problem sa suprugom. Evo ovako ispricacu vam ukratko o nasem odnosu.. U braku smo godinu i 3 meseci,od samog pocetka posle nedelju dana krenuo je da vice na mene bez razloga,poceo je i fizicki da me napada,onda verbalno,nisam mogla da verujem da se to meni desava upozorila sam ga nekoliko puta i presla preko toga msilila sam da je shvatio i da ce bolje biti,ali uzalud on je sve gori tako da je i mene uvuko u sve to i ja sam njega nekad vredjala kao i on mene,onda sam i ja njemu uzvratila udarac,bilo je tu svega da ne duzim...trudna sam cetvrti mesec on i dalje nastavlja sa uvredama,na pocetku trudnoce me je tako gurnuo da sam pala na pod,ja sam njega postepeno prestala da volim rado bi podnela zahtev za razod ali ne mogu jer sam u drugom stanju...on je odrasto u porodici gde je postojalo nasilje i sam je bio izlozen tome,dobijao je batine do skoro od oca i mnogo se plasi od njega..molim vas pomozite mi i kazite mi da li je uzalud ostati sa takvom osobom u braku? Unapred zahvalna.
Evo čist primer kako je nasilje relativna stvar i kako istina zavisi od ugla posmatrača...
On tebe udara i ti se pitaš da li je to nasilje, a ja bih se sva istraumirala kad bi se prvi put izdrao na mene i najverovatnije ga ostavila...:confused:

Dobar dan svima. Molim vas ako mozete da mi pomognete savetima jer ne znam vise sta da radim imam problem sa suprugom. Evo ovako ispricacu vam ukratko o nasem odnosu.. U braku smo godinu i 3 meseci,od samog pocetka posle nedelju dana krenuo je da vice na mene bez razloga,poceo je i fizicki da me napada,onda verbalno,nisam mogla da verujem da se to meni desava upozorila sam ga nekoliko puta i presla preko toga msilila sam da je shvatio i da ce bolje biti,ali uzalud on je sve gori tako da je i mene uvuko u sve to i ja sam njega nekad vredjala kao i on mene,onda sam i ja njemu uzvratila udarac,bilo je tu svega da ne duzim...trudna sam cetvrti mesec on i dalje nastavlja sa uvredama,na pocetku trudnoce me je tako gurnuo da sam pala na pod,ja sam njega postepeno prestala da volim rado bi podnela zahtev za razod ali ne mogu jer sam u drugom stanju...on je odrasto u porodici gde je postojalo nasilje i sam je bio izlozen tome,dobijao je batine do skoro od oca i mnogo se plasi od njega..molim vas pomozite mi i kazite mi da li je uzalud ostati sa takvom osobom u braku? Unapred zahvalna.

Tvoja priča neodoljivo podseća na početak ove priče http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/22/RTS+Satelit/828366/Balkanskom+ulicom:+Skriveni+gost.html
Nadam se da se niko ne zeza jer mu je dosadno i da je upravo našao inspiraciju u ovom videu. Ali s obzirom da se nasilnici ponašaju po nekoliko različitih modela, nije mnogo čudno. Pogledaj ovo obavezno. I tu je najveći problem nastao tek kad je došlo dete.

Poslednja izmena:
zar nikom nije palo na pamet da je otisla od muza ko zna gde i ko zna u kakvom je haosu,pa joj verovatno ne pada na pamet da ovde pise

Није ми пало на памет, јер да је била спремна да оде не би постављала овакву тему.

Ипак је она фантом :think:

Ti vec ako se pitas da li je to nasije, znaj da jeste. I verbalne uvrede su nasilje, omalovazavanje, da ne pominjem fizcko nasilje. On mozda jeste rastao u takvim okolnostima, ali i drugi ljudi su pa nisu postali nasilnici. Neko te bije u porodici, ti naucis da im tako vratis i to prenosis na vezu, jednostavno ne ide. Ostali forumasi su u pravu, idi negde, sto dalje od takvih. Ako mislis ono da ce se promeniti, od toga nema mnogo vajde, neki ljudi se promene, mozda 5% u vrh glave, tako da...

Аман, људи, па није свима Форум смисао живота и свакодневна рутина као нама!
И нема свако, у својој муци, још и обзира према томе да ли ће чланове неког тамо форума оставити у незнању и неизвесности шта је даље било са њеним животом и одлукама!
Људи се често обраћају непознатима на интернету у тренуцима очаја када немају коме другом да се обрате...
Што не значи да су обавезни да остану ту довека и да сваки дан извештавају о даљем току збивања. То радимо ми, који смо навучени на форум, али другим људима живот тече даље, немају сви свакодневно приступ компјутеру нити време које би посветили одговарању на питања форумаша.
Ако је макар први дан прочитала наше постове, надам се да смо јој макар мало помогли. Ако ништа друго - бар смо били неко са ким је могла да подели своју муку! И то је велика ствар!

И дај, маните се тих будалаштина о томе како власник форума или администрација ''измишљају'' овакве теме да би повећали посећеност! Немају преча посла! :lol:Зашто је толико невероватно да оваквих случајева има свуда око нас, и у нашем најближем комшилуку, и у нашој фирми, и у нашој фамилији, мнооого више него што знамо и мислимо да има???:(

- Svaka treća žena u Srbiji je žrtva fizičkog nasilja u porodici
- Svaka druga žena u Srbiji je žrtva psihičkog nasilja , a svaka četvrta je bar jednom u životu bila izložena fizičkom nasilju u porodici
- Svakog trećeg dana u crnim hronikama dnevnih novina u Srbiji izveštava se o delu koje je posledica nasilja u porodici
- Policiji se u Srbiji prijavljuje samo 16,5% slučajeva nasilja u porodici
- U 25% ispitanih slučajeva nasilje se ponavljalo više od 5 puta
- U 18% slučajeva, sem žene, zlostavljani su i drugi članovi porodice
- Čak 7.4% nasilnika koristi oružje ili oruđe kojim može da zada teške telesne povrede
- U 74.8% slučajeva nasilja nad ženama nasilnik je njen sadašnji ili bivši muž, a u ostalim sl. to su očevi, majke, deca...
- U 37.2% slučajeva nasilnik je pod dejstvom alkohola
Od svih prijavljenih nasilničkih krivičnih dela u Evropi 25% se odnosi na zlostavljanje supruga ili partnerki

Poslednja izmena:
ОК, али нека под новим ником и настави да учествује на теми.

Ужасно ме нервира када поставе тему и на исту не одговарају.

Поставила сам два проста питања, као и остали форумаши, од одговора ништа.

Нећу да причам сама са собом.

Ако има проблем и тражи савет, нека да гласа од себе, да знамо да не причамо са духом.

a zašto bi morala da nastavi da odgovara na temu?
da bi je napadali, osuđivali, ismevali, žalili... ili da bi ti saznala epilog priče?

Back