Meni je citava stvar dosta komplikovana, tj sreca jeste stanja uma, ali i stanje uma zavisi od okolnosti, genetskih faktora i slicno- i jedna stvar moze bitno uticati na drugu, neko ko je rodjen u boljim okolnostima u sretnoj porodici, uredjenoj zemlji ima (barem teoretski) vece sanse da razvije pozitivniji nacin razmisljanja-
pogotovo porodica ovde ima dosta uticaja na nacin razmisljanja, dok neki u samom startu imaju dosta manje sanse da razviju pozitivizam,
Takodje, po mom misljenju, danasnjih dana je cest slucaj, a na mislim da na forumu ima dosta slucajeva- jeste problem da dosta ljudi nisu jednostavno pripremljeni za realnost- zavrse skolu pokusavaju da se uklope medjutim naidju na milion problema od koje mnoge nisu ocekivali, svet nije onakav kakav su ocekivali ili kakav bi trebao da bude i onda s vremenom skliznu u sivilo i njihov zivot je prezivljavanje, s jedne strane mozemo reci da je njihov problem nacina razmisljanja/izbor ili kako god- no opet mislim da su u velikoj meri okolnosti oblikovale taj nacin razmisljanja
Kad smo deca onda samo kupimo od drugih i sta su nam drugi servirali i kako smo se tada isprogramirali ce bitno uticati na zivot...
Tako da mislim da je dobro razmisliti: da li su moji problemi zbog mog nacina ponasanja/programiranja/razmisljanja ili okolnosti, ili pak kombinacija?
A zatim pokusati adresirati probleme.