Da li je Srbija uopšte sposobna da ispuni zahteve studenata?

S1MCRO

Elita
Poruka
23.939
U suštini, zahtevi studenata se svode na to da se moć vrati iz ruku predsednika države u institucije i da one počnu da rade svoj posao.

Otimanje moći od strane predsednika rezultovalo je široko rasprostranjenim kriminalom među članovima predsednikove stranke.

Ukoliko bismo se u dogledno vreme probudili u Srbiji u kojoj institucije konačno raspolažu takvom moći da mogu da kažnjavaju one koji su se bavili kriminalom, a razmere kriminala i korupcije se pokažu većim nego što su i najveći protivnici režima mogli da sanjaju, da li bi one bile u stanju da procesuiraju sve te kriminalce? I na koji način bi svi ti ljudi bili kažnjavani? Gde bi služili svoje kazne?

Zašto se gospodo ustanici,revolucionari,oslobodioci,borci protiv medijskog mraka,protiv diktature,protiv strahovlade,protiv totalitarne države niste borili za pravnu državu u vreme vlasti DS i Žarka Koraća ? Na primer kad su likvidirana dvojica nezgodnih svedoka po tadašnji režim Mile Luković Kum i Dušan Spasojević Šiptar ? Još ste ih onako mrtve naoružali puškomitraljezom i bombama a u džepovima ste im ostavili po sto evra.
Zašto ?

Zašto se gospodo ustanici,revolucionari,oslobodioci,borci protiv medijskog mraka,protiv diktature,protiv strahovlade,protiv totalitarne države niste borili za pravnu državu u vreme vlasti DS i Žarka Koraća ? Na primer kad su likvidirana dvojica nezgodnih svedoka po tadašnji režim Mile Luković Kum i Dušan Spasojević Šiptar ? Još ste ih onako mrtve naoružali puškomitraljezom i bombama a u džepovima ste im ostavili po sto evra.
Zašto ?
I to je naravno apsolutno dovoljan razlog da se i sad ne bore, jel?

Srbija nema nikakve institucije.

Sve institucije u Srbiji su 'burazerskog' tipa, ne znace nista, i svaka od njih funkcionise po principu licnih poznanstava.

Ali, cak i te 'burazerske' institucije su nista, jer svaku od njih moze da poseti neki covek iz vrha, da im prijateljski onjasni sta treba da rade.

Pravni sistem u Srbiji sluzi da namesta te burazerske dilove. Znaci formalne pravne norme sluze tome da ti burazeri namestaju i pakuju da formalno bude sve po PS-u.

Pravni sistem je toliko dno u Srbiji, da vecina Afrike ima bolji pravni sistem od nas. Tesko cete u Africi naci drustvo gde se ljudi toliko nauceni kako da svaki delic pravnog sistema nameste za svoj mafijaski dil.

Mi smo blato i zivi pesak, ovaj studentski protest je jedna od retkih stvari gde se gradjani Srbije osecaju slobodno.

I dalje nije načisto šta studenti žele. Da li je fokus samo na jednom slučaju, da se on reši, a da sve ostalo ostane isto, ili je poeta u širem kontekstu, da dobijemo pravnu državu.

Jer ako je samo ovo prvo, radi se pritisak na Vučića da naloži sudstvu da se reši taj jedan slučaj. Posle toga bi sve bilo isto.

A ako je ovo drugo, to onda znači promenu vlasti. Jer sa Vučićem nije moguća pravna država, on će uvek da određuje koji slučaj će biti odrađen.

Tako da nije skroz jasno u kom pravcu se kreće pritisak. Formalno gledano, deluje kao da studenti žele da se samo taj jedan slučaj reši i da se vratimo na staro gde se opet ništa ne bi rešavalo.

U suštini, zahtevi studenata se svode na to da se moć vrati iz ruku predsednika države u institucije i da one počnu da rade svoj posao.

Otimanje moći od strane predsednika rezultovalo je široko rasprostranjenim kriminalom među članovima predsednikove stranke.

Ukoliko bismo se u dogledno vreme probudili u Srbiji u kojoj institucije konačno raspolažu takvom moći da mogu da kažnjavaju one koji su se bavili kriminalom, a razmere kriminala i korupcije se pokažu većim nego što su i najveći protivnici režima mogli da sanjaju, da li bi one bile u stanju da procesuiraju sve te kriminalce? I na koji način bi svi ti ljudi bili kažnjavani? Gde bi služili svoje kazne?
Биће да сам нешто прескочио - који су то студентски захтеви, који су у њиховој надлежности? Желе ли ти твоји студенти да буду законодавна, извршна и судска влас, војска неће да буду, јер пеедери, наркомани и глупсони су ослобођени војске, да то изгласају на пленуму и усташку блокадну кухарицу да намену као устав Србије?

Биће да сам нешто прескочио - који су то студентски захтеви, који су у њиховој надлежности? Желе ли ти твоји студенти да буду законодавна, извршна и судска влас, војска неће да буду, јер пеедери, наркомани и глупсони су ослобођени војске, да то изгласају на пленуму и усташку блокадну кухарицу да намену као устав Србије?
Na delu je teror grupe građana koji se predstavljaju kao studenti.

Na delu je teror grupe građana koji se predstavljaju kao studenti.
Апсолутно слажем се и Вучић и Влада Србије су криви за то стање ...Има ли неко нормалан да спречи ту обојену револуцију и не дозволи грађански рат у Србији? Народу је догорело до ноктију и не може да трпи више тај терор хулигана, туђинских плаћеника и непријатеља Срба и Србије... Питање је дана када ће народ да се побуни и почне г... моткама да бије ту разуларену гамад ...

"Time will pass. The graves of the odious traitors will be overgrown with weeds, covered with the eternal contempt of people, of the whole nation. But over us, over our happy country, our sun will shine with its bright rays as clearly and joyfully as before. We, our nation, will walk as we did before, on a road cleansed of the last impurity and vileness of the past, following our beloved leader and the great teacher forward and ever forward "

Ne, dok postoji autokratija u Srbiji.

Nazalost, mi smo toliko duboko patolosko drustvo.

Патогија је потхрањивана споља деловањем и истока и запада и запада и истака

Да те подсетим лицемерне ласице Хила који НИЈЕ био ниуједној шетњи поводом масовнога убиста у Рибникару

УСА је против Србије..УСА је против ЕУ ... УСА је са Русијом и Кином

https://n1info.rs/vesti/ambasador-h...sam-da-cu-zbog-te-ocene-dobiti-poruke-mrznje/

images

Ne, dok postoji autokratija u Srbiji.

Nazalost, mi smo toliko duboko patolosko drustvo.
Za sada samo sociopatolosko , ali mora to da predje i u psihopatolosko....
Ali to sociopatolosko je bas dugo opis stanja Srbije, tako da su se razvilli imuniteti...ignorisanje....sazivot...pogledaj samo kako roditelji ocekuju od dece i pritiskaju ih da budu sociopatoloska....

Апсолутно слажем се и Вучић и Влада Србије су криви за то стање ...Има ли неко нормалан да спречи ту обојену револуцију и не дозволи грађански рат у Србији? Народу је догорело до ноктију и не може да трпи више тај терор хулигана, туђинских плаћеника и непријатеља Срба и Србије... Питање је дана када ће народ да се побуни и почне г... моткама да бије ту разуларену гамад ...
KIreni od sebe....vecina koju znas je bez jaja, bez karaktera i bez svesti sta se desava a i ne zele da znaju..

Ja bih mogao isto da kazem da sam , ali sam nisam aktivan i onda redovno dobijam po ledjima zadnjih 30 godina...vise je od 13, sto bi u recniku srpskih sociopatologa znacilo , pusti budalu ne zna kad da ide niz vodu....i da se uvuce ...

Eto to ti je mentalitet...to prepoznavanje kad je situacija ispravljanje krive drine, a kad je opravdano preterano....a kod srba ni Sloba nije preterao , ni Vucic , samo da se nije bahato poneo kad se srusila nastresnica i pre toga litijum, da je dao samo jednog , nekog inzenjercica na koga svali sve....kao sto bi Sloba odradio...i ovaj jadan bi odmah bio od ranije poznat policiji , poznat kao nasilnik zato sto mu je prethodna devojka ili zena, ogrebala auto ekserom posle svadje i napakuje se to , ne kao zeljko video generisanjem, nego insinuacijama..

Jednom su probali kod mene, kako je lako kad su sve buljasi i srbi oko tebe da te ocrne iako je sve izmisljeno....bas je lako...
Zamalo nije otislo do kraja , bukvalno da me ocrne do kraja...
Srbi su rulja cim su glupi to ide zajedno...a nisu bas nesto ni vaspitani , pobegli od sela, a i u selu sad nema nekog vaspitanja, taj deo mi nije jasan...stari ljudi na selu jesu bili ludi , nije ono bilo normalno , ali su drzali do nekog , cudnog ali nekog reda...
Sad imitiraju grad i vlast...pusteni sa lanca..
A da , malo im svoje koliko god da imaju...to je uslo na selo...ranije stvarno beda, a sad se osecaju bednim cak i kad imaju mnogo vise od drugih...

Meni je najvise smetalo to sto su kod Vucica od pocetka prisutne dve stvari...

-Njegova najava da zeli drustvo kao kad je bio Sloba 90tih
-Narod koji priziva njegovo lupanje pesnicom o sto i diktaturu...autokratiju i ponistavanje institucija..

Obe stvari sam video licno i to kod mnogih....prvo su ignorisali ili nisu videli , ajd glupi ljudi , to mozda...a drugo su zdusno srcem trazili i odobravali...znaci em glupi em glupi ili budale...ne znam vise..
Ali to je scena Srba u Srbiji...

I sad se isto vidi...zelje su tu , mozda drugacije, ali logika, ponasanje, odluke, tu su na istom nivou te pameti , ali su za sebe i pametni i uspesni...znam moja rodjaka, glupa ko tocilo , bas glupa, i ima glupe zakljucke, ali uvek radi za svoj interes....i prolazi joj...znaci kad je trebalo sa sefom trgovine da mulja, muljala...kad je trebalo da kupi diplomu , kupila...kad moze da ne plati nesto , onda je jadna i slatka ....dok joj ne ucine...
Znaci kod nje je taj subset, kuka kako je jadna a dobra, i uvek sa njom moze bez razmisljanja o moralu ako je korist u pitanju...
Jedno vreme vodila svoju trgovinu , prodavala isteklu robu ili mesec pred istek...ali nije spustala cenu ili oznacavala...nego vozi misko , kome je jos pozlilo od toga..

Ima veliko trziste kod distributera takve robe....ne bih znao da nisam video..
Ja cujem ovako dobre dilove, koje bih ja rado , u tih mesec dana ...ali tu se grebatori i zloupotreba uvek brze ubace....ja ne bih zloupotrebljavao, ali to ti je fora, zloupotreba se vise isplati...

KIreni od sebe....vecina koju znas je bez jaja, bez karaktera i bez svesti sta se desava a i ne zele da znaju..
Мопжда си, овом приликом, и у праву, јер оне које познајем од дечаштва, моја сабраћа из Богословије у Ср. Карловцима: проф. др Митар Крејић, дугогодишњи професор, декан и ректор на Универзитету у НС, проф. др Јован Петковић, дугогодишњи професор и ректор наше богословије, проф. др Бранко Топић, дугогодишњи директор гимназије у Шипови, сада академик у Р.Српкој, нарочито мој сабрат из манастира Липље, др Јефрем, епископ бањалучке епархије, "мудро ћуте", а ћутање у злим временима јесте одобравање зла ...

Back