Da li je Srbija okupirana zemlja?

Ovde sam vec 5.000 puta do sada procitao da neki ucesnici tvrde za Srbiju da je okupirana!?

Srbija je slobodna zemlja, nije od nikoga okupirana!

Ali, vreme je da se shvate neke stvari.

Prva od svih je da je svet danas toliko isprepletan da su sve drzave u nekoj zavisnosti. Cak i ona najmocnije, kao SAD, Kina, Rusija...I one u nekim momentima moraju da saviju ledja i oslusnu oko sebe...

Ali, ako moraju da se drze medjunarodnog REDA, ako ne mogu da vode neke svoje "nezavisne politike" i idu svima uz onu stvar, ne znaci da su okupirane.

Srbija je jako mala zemlja, beznacajna u ljudstvu, ekonomiji, vojnoj sili tako da ona mora cesce da savije ledja nego mocne drzave sto moraju...Takav je zakon postojanja...

Ali, to i dalje ne znaci da je okupirana.

Ima prava da na sve dunkcije, od mesne zajednice do vrha drzave bira ljude koje sama predlaze i sama bira.

Sto izbor uvek nije pravi, kriv je narod koji gaji pogresne vrednosti pa iz tih razloga i pogresno bira.

Ako nekada nekoj manjini ne odgovara sto odluci vecina, to ne znaci da je zemlja okupirana, vec da manjina zeli da je okupira i dominira nad vecinom.

ОКУПИРАНА...:huh:

Како ти као агроном то можеш и да претпоставиш...:think:

:sad2: U koji bwe to Lat KUJ POBEDIJOOOOO???:besna:
Sve PILOVE POBEDE!!!
A shto se latuje btw? ja nisam lazumela - niste mi objasniwi! :dontunderstand:
Ni dosadasnje ni sadasnje ne lazumem! :sad2:
Oce neko da se usudi ew ce nas potlpaju u taj vash Lazi kad kazu ULAZI!:sad2:
Osh Dwagojupce weci - da su nam vladali .... za te misim institucije ... a mi ko fol skloz na skloz zdlavi :sad2: i swobodni da wudimo svako na svoj nacin???
Ew tebi to swoboda kad si pod takim lezimom - ono ko po kuci demoklatija mosh se kupash i shecesh kako ocesh?:zcepanje: ak zaglme na plimel s atomskim igwackicama ... ti mosh SWOOOOOOOBODNO da pecash libice u kadi il akwalijumu :patkica:
Idi begaj!
Nego kako se odavde IZLAZI? misim IZ - LAZI misim i to :rotf: el IZ LAZHI ... kako vec ocesh!
:prpa:
Ćut silo nečista,samo si ti falila s tim tvojim smutnjama...:sad2:
Kako se izlazi iz Laze?
Sve su ulazi-izlaza niđe! U ptićku materinu i Laza i te tvoje nuklearne igwačke...
Ću ti šaljnem Milančeta s njegovim Đizuzom-nuklearnim reaktorom da se tucate jajima
na dan vaskrsavanja,tj.,po njemu,početka komercijalnog rada postrojenja,a nakon probnog
i certificiranja od R.B.iz Vinče...
Msm,tucajte se čime očete-blagosigavama,a teško meni s vama...:eek:

- - - - - - - - - -

Ja sam agronom postao jos pre nekoliko decenija.

Od onda sam mnogo avanzovao....:rtfm:
Nemo da pričaš kad smo avanzovali od seljoša do gradskih pacova...
Vučić je precednik pacofa!:rotf:

Ovde sam vec 5.000 puta do sada procitao da neki ucesnici tvrde za Srbiju da je okupirana!?

Prva od svih je da je svet danas toliko isprepletan da su sve drzave u nekoj zavisnosti. Cak i ona najmocnije, kao SAD, Kina, Rusija...I one u nekim momentima moraju da saviju ledja i oslusnu oko sebe...

Ali, ako moraju da se drze medjunarodnog REDA, ako ne mogu da vode neke svoje "nezavisne politike" i idu svima uz onu stvar, ne znaci da su okupirane.

Srbija je jako mala zemlja, beznacajna u ljudstvu, ekonomiji, vojnoj sili tako da ona mora cesce da savije ledja nego mocne drzave sto moraju...Takav je zakon postojanja...

Ima prava da na sve dunkcije, od mesne zajednice do vrha drzave bira ljude koje sama predlaze i sama bira.

Sto izbor uvek nije pravi, kriv je narod koji gaji pogresne vrednosti pa iz tih razloga i pogresno bira.

Ako nekada nekoj manjini ne odgovara sto odluci vecina, to ne znaci da je zemlja okupirana, vec da manjina zeli da je okupira i dominira nad vecinom.

Србија је је окупирана под један: зато што у нашој јужној покрајини имамо присуство стране силе
самим тим немамо територијални интегритет а о суверенитету у доношењу било каквих самосталних одлука да и не говорим.

Окупирали су је страни агенти на највећим политичким и безбедносним позицијама у Републици Србији. Преко њих други ниво окупације су стране банке, мултиналционалне корпорације... Народ глуп и гласа за колониалног управника, званог Драмосер.

Ćut silo nečista,samo si ti falila s tim tvojim smutnjama...
Kako se izlazi iz Laze?
Sve su ulazi-izlaza niđe! U ptićku materinu i Laza i te tvoje nuklearne igwačke...
Ću ti šaljnem Milančeta s njegovim Đizuzom-nuklearnim reaktorom da se tucate jajima
na dan vaskrsavanja,tj.,po njemu,početka komercijalnog rada postrojenja,a nakon probnog
i certificiranja od R.B.iz Vinče...
Msm,tucajte se čime očete-blagosigavama,a teško meni s vama...

:eek: Bogami sam ja i zaprepascena i uvredjena od tvoje ponashanje Dragojupce!!!
Pojma nemam kuj ti taj Milance!
Shta ti ocesh ??? Ak imash neshto ukljuci se na mejl pa mi kazi nemo se prose*avash ovde na Blajbijevu temu o tvojim privatnim problemima!!!
I da me terash da unishtavam sebi i dan i post kad mi bio wep dan!!! Sram te bilo!!!
Ak je tebe moja shala pogodila u centar ... nisam ti ja za to kriva!
Ak imash neshto dalje... Bujrum na mejl da raspravimo! :zper:
Ne poznajem Blajbija ni Dekita ni ikog ovde!!! Koliko puta da ponovim!!!
Shta ti je to o necistim silama i o smutnjama???:eek:

ps. Komsho Bwajbi IZVINI!!! Shto se tice morala - morala sam!!!
Ovo bre stvarno preterizam u ponashanju!!!
El ovo neko "normalno ponashanje" na Forumima , pa ja ne shvatam il se vremenom postaje takav :sad2:
Pozdlavcic Bwajbi i izvini josh jednom i ti i svi koji ste ovo procitali - Bwajbicu ak mozesh poblishi ovo ....
Dlagojupce ak ima neshto neka kaze - ako ne ja ga izbegavam od sada u shirokom krugu - s njim se ne moze pricati!!!:sad2:
Shta sam mu ksrivila samo da se ovako ponasha ja :dontunderstand:!!!
:cao:

Ima neka tajna veza....:per:

Blajbi bwe!:sad2:
Nemo ih zbunjujesh vishe - el vidish da se zakompwiciwawa stval!! :sad2:
Reci im weeepo da se ne znamo :sad2: i da se samo shajimo!
Ako necesh =necu vishe ni da ti komentarishem teme - i ne moram da citam nedolicne komentare, nit sam duzna da trpim ovakvo ponashanje i nepristojan vokabular!!!:sad2:
Ja ovo u zivotu nisam dozivela!!!
Al stvarno!:sad2:
Cime sam vas toliko isprovocirala samo ocu da znam:think:
Ako se neko udostoji nek mi objasni na mejl - bicu zahvalna cak cu se i izvinim i necu vishe da smaram i da vas ometam u razgovoru!
Este se vi toliko ushushkali kao drushtvance i ne zelite nikoga sa strane da vam se mesha el vam smeta moje ponashanje - volela bih da znam stvarno!
JA OVAKVO PONASHANJE STVARNO :dontunderstand:

Svaka drzava je okupirana od strane lokalnih drzavnih parazita.

Postoje okupatori- drzavni paraziti, i oni nad kojima drzavni paraziti imaju moc i vlast.

Sve ostale gluposti o stranim placenicima i nekim okupatorima koji su dosli spolja su sviranje krcu.

Ne postoji taj strani osvajac koji je gori po gradjane neke drzave od lokalnih drzavnih parazita.

- - - - - - - - - -

Mi da smo zaista okupirani okupator bi se potrudio da uvede neki red, no kako kod nas reda nema bojim se da smo i malo zainteresovanog okupatora demotivisali.

To je tacno.

Da smo mi okupirani od nekog stranca, taj bi uveo neku vojnu upravu, i svi Srbi drzavni paraziti bi morali da mu se klanjaju.

Ovako, Srbi drzavni paraziti su u Srbiji jaci od svih stranih Sluzbi zajedno, pa na 10-i stepen, i mogu da rade sta god hoce.

Joj Ameriko sisala bi vesla,
Da struju nije smislio rukobludni Tesla !

У мекој окупацији, којој смо ми изложени- неред је циљ.
Тако се лакше пљачка, а отпор теже организује.
Специјални рат у позадини фронта.

Nas su opljačkali nasi, nekoj velikoj sili sa min sto miliona stanovnika teritorijima i opcijom od 2/3 svjetske razne dzamogladije bas stalo za par miliona umišljenih likova? Realno zanimamo ih samo utoliko da budu sigurni da nećemo napraviti neko sa nje i time kratkoročno bi morali da se bave nama. Mi Siptare nismo mogli da držimo pod kontrolom, njih su nam uzeli dok ih jos vise nismo raspustili.

Svaka drzava je okupirana od strane lokalnih drzavnih parazita.

Postoje okupatori- drzavni paraziti, i oni nad kojima drzavni paraziti imaju moc i vlast.

Sve ostale gluposti o stranim placenicima i nekim okupatorima koji su dosli spolja su sviranje krcu.

Ne postoji taj strani osvajac koji je gori po gradjane neke drzave od lokalnih drzavnih parazita.

- - - - - - - - - -

To je tacno.

Da smo mi okupirani od nekog stranca, taj bi uveo neku vojnu upravu, i svi Srbi drzavni paraziti bi morali da mu se klanjaju.

Ovako, Srbi drzavni paraziti su u Srbiji jaci od svih stranih Sluzbi zajedno, pa na 10-i stepen, i mogu da rade sta god hoce.

Kami pravo u centar :ok: ... Bit će suza kad vlasnici offshore kompanija skinu arapske odore i predstave se javnosti na Srpskom jeziku .

Nas su opljačkali nasi, nekoj velikoj sili sa min sto miliona stanovnika teritorijima i opcijom od 2/3 svjetske razne dzamogladije bas stalo za par miliona umišljenih likova? Realno zanimamo ih samo utoliko da budu sigurni da nećemo napraviti neko sa nje i time kratkoročno bi morali da se bave nama. Mi Siptare nismo mogli da držimo pod kontrolom, njih su nam uzeli dok ih jos vise nismo raspustili.
Само делимично тачно.
Имаш "стечени" аутошовинистички однос према Србима, услед потребе за елегантним наступом у политичким дискусијама. Чак те и ник издаје...:lol:
Види, овако...
Наши су нас делимично опљачкали; само као награду, надницу за страх, да заврше посао спољном фактору. Превиђаш геостратешки значај Балкана, јединог копненог пута између Европе, Азије и Африке, а да тај пут иде долинама Мораве и Вардара, до Београда- раскрснице "светова"; од када то датира- консултуј историју. То нећу да ти причам ја, одавно је то констатовано и потврђено.
Ено ти покојног Екмечића, па читај.
Контрола тог пута је интерес сваке силе последњих пар векова; ништа се ту није променило, сем окупационе технологије. Крајње је неодговорно то негирати, поред оволико доказа. Ето, чак и Кина показује заинтересованост, а о другима да и не говорим.
А што се Албанаца тиче- држали смо ми то под контролом сасвим добро; проблем је настао када су се појединци са запада заинтересовали за рудна богатства на Космету (само резерве угља су процењене на 2500 млрд долара, остало да и не помињем!), интерес НАТО за војну базу- контрола нарко-бизниса, који је најуноснији од свих данас; зато нам је Космет отет, а вратиће га кад покраду то што сам навео или их неко отера одатле силом.
Албанци су ту жртве као и ми, само су као народ још слабији, а у политичком смислу још на нижем ступњу "еволуције", па не схватају како ће они проћи најгоре.
Реши се тог презира и надмености према сопственом народу, или га се одреци јавно и отворено.
Овако -балансираш између недоследности и неистина.

Само делимично тачно.
Имаш "стечени" аутошовинистички однос према Србима, услед потребе за елегантним наступом у политичким дискусијама. Чак те и ник издаје...:lol:
Види, овако...
Наши су нас делимично опљачкали; само као награду, надницу за страх, да заврше посао спољном фактору. Превиђаш геостратешки значај Балкана, јединог копненог пута између Европе, Азије и Африке, а да тај пут иде долинама Мораве и Вардара, до Београда- раскрснице "светова"; од када то датира- консултуј историју. То нећу да ти причам ја, одавно је то констатовано и потврђено.
Ено ти покојног Екмечића, па читај.
Контрола тог пута је интерес сваке силе последњих пар векова; ништа се ту није променило, сем окупационе технологије. Крајње је неодговорно то негирати, поред оволико доказа. Ето, чак и Кина показује заинтересованост, а о другима да и не говорим.
А што се Албанаца тиче- држали смо ми то под контролом сасвим добро; проблем је настао када су се појединци са запада заинтересовали за рудна богатства на Космету (само резерве угља су процењене на 2500 млрд долара, остало да и не помињем!), интерес НАТО за војну базу- контрола нарко-бизниса, који је најуноснији од свих данас; зато нам је Космет отет, а вратиће га кад покраду то што сам навео или их неко отера одатле силом.
Албанци су ту жртве као и ми, само су као народ још слабији, а у политичком смислу још на нижем ступњу "еволуције", па не схватају како ће они проћи најгоре.
Реши се тог презира и надмености према сопственом народу, или га се одреци јавно и отворено.
Овако -балансираш између недоследности и неистина.

Slažem se oko geostratškog položaja, ali mi smo tu jedna u nizu državica, i od tog položaja nismo izvukli ama baš nikakvu korist, a mogli smo ... znači opet je do nas. Čak i te koridore koji spajaju Evropu nismo u stanju decenijama da završimo... u svetskoj "risiko" igri mi smo samo jedna od domina na tom jednom od važnih puteva.
Ovo vezano za nagrade za kao neke obavljene poslove... možda ti imaš više informacija od mene, ali ono što sam ja videla to komunjarska elita zajedno sa švercerima devedesetih je iskoristila priliku i silne pare prelila za svoj lagodan život, a sve pod okriljem države i zakona ... ni jednog momenta se nikada nije radilo o nekoj politici, samo puki interes pljačke sopstvenog naroda i njegovih resursa. Ne kažem da par njih, suštinskih organizatora nisu dobili novac za instaliranje odredjenih interesa ovde, ali oni su samo bili dobar model za uvod u beščašće koje vlada i danas,Ni nakon dve decenije nismo u stanju da izglasamo normalne zakone i da se pridržavamo njih, zato što to vladajućima ne odgovara...svaki uredjen sistem njima nije po volji... i naravno da nisu oni tj mi krivi, krivi su neki okupatori. Hajde što ne živimo u svetu jednakih šansi, ali mi ni u ovom našem malom dvorištu nismo u stanju da stvorimo društvo koliko toliko jednakih šansi.

A što se tiče Kosova... kako je bila efikasna naša kontrola vidi se po tome što je za samo 30 godina izmenjena demografska struktura tog regiona i što smo dopustili da se stvori najjači narko kartel u Evropi.

Pa to je isto da pitas da li su Australija, Novi Zeland i Kanada suverene drzave ili Britanske kolonije.

Poslednja izmena:
Nataša Rostova
Slažem se oko geostratškog položaja, ali mi smo tu jedna u nizu državica, i od tog položaja nismo izvukli ama baš nikakvu korist, a mogli smo ... znači opet je do nas. Čak i te koridore koji spajaju Evropu nismo u stanju decenijama da završimo... u svetskoj "risiko" igri mi smo samo jedna od domina na tom jednom od važnih puteva.
Ми смо ту кључна "државица", коју су у прошлом веку војно напали пет пута, тако неважну. Не дозвољавају да направимо инфраструктуру сами, јер не желе да контрола тих путева буде у нашим рукама. само од тога, Србија може да профитира толико, да им се диже коса на глави; тада више не би могли ништа, а то им никако не одговара.
Ovo vezano za nagrade za kao neke obavljene poslove... možda ti imaš više informacija od mene, ali ono što sam ja videla to komunjarska elita zajedno sa švercerima devedesetih je iskoristila priliku i silne pare prelila za svoj lagodan život, a sve pod okriljem države i zakona ... ni jednog momenta se nikada nije radilo o nekoj politici, samo puki interes pljačke sopstvenog naroda i njegovih resursa.
Тако се ствара "опозиција", од људи спремних на издају. Опробан рецепт.
Hajde što ne živimo u svetu jednakih šansi, ali mi ni u ovom našem malom dvorištu nismo u stanju da stvorimo društvo koliko toliko jednakih šansi.
У томе и јесте виц- ово више није наше двориште. Све контролне тачке државе контролише спољни фактор; политичку структуру, токове новца, медије, привреду...

A što se tiče Kosova... kako je bila efikasna naša kontrola vidi se po tome što je za samo 30 godina izmenjena demografska struktura tog regiona i što smo dopustili da se stvori najjači narko kartel u Evropi
Демографска структура јесте била измењена, али огроман број тих Албанаца није имао ни пријаву стана, ни држављанство. То је довољно за врло комотно решавање проблема, са пуним законским покрићем.
А нарко- картел су формирали Американци, они ту воде игру у целом свету, па и на Космету. Бондстил служи томе, приоритетно; да се одатле растура "роба" из Афганистана, преко Турске...

Okupirana, da. Sa posebnim akcentom na nestabilnost svake vrste, jer u haosu je najlakse manipulisati.
Ono sto je porazavajuce jeste alavost, bahatost i lopovluk domacih politicara koji tu okupaciju koriste da se ogrebu za sebe, i to nemilice. I time odrzavaju stanje haosa i beznadja koje moze svakog casa da eskalira.
Okupatoru to, naravno, ne smeta. Naprotiv.

Nataša Rostova

Ми смо ту кључна "државица", коју су у прошлом веку војно напали пет пута, тако неважну. Не дозвољавају да направимо инфраструктуру сами, јер не желе да контрола тих путева буде у нашим рукама. само од тога, Србија може да профитира толико, да им се диже коса на глави; тада више не би могли ништа, а то им никако не одговара.

Тако се ствара "опозиција", од људи спремних на издају. Опробан рецепт.

У томе и јесте виц- ово више није наше двориште. Све контролне тачке државе контролише спољни фактор; политичку структуру, токове новца, медије, привреду...

Демографска структура јесте била измењена, али огроман број тих Албанаца није имао ни пријаву стана, ни држављанство. То је довољно за врло комотно решавање проблема, са пуним законским покрићем.
А нарко- картел су формирали Американци, они ту воде игру у целом свету, па и на Космету. Бондстил служи томе, приоритетно; да се одатле растура "роба" из Афганистана, преко Турске...

Evo meni kod nas jedino smeta ta naša megalomanija koja ne odgovara stvarnosti, Nismo mi toliko geostrateški ključni, jer da jesmo ekspresno bi nas primili u EU kao Bugare i Rumune. Nas je jedva 8 miliona na ovim prostorima, u našem malom dvorištu to je puno, ali van toga to je ništa, jedana srednja svetska metropola.ma kinesko selo. Šta mi možemo proizvesti toliko jedva da nas ima da podmirimo jedan kvart megapolisa.
Ako iko misli da u sadašnjem svetu kada čak i veći imaju imaju ograničene suverenitete mi možemo da furamo svoju priču taj se vara,zapravo kroz istoriju nikad ga i nismo imali u potpunosti... uvek smo u najboljem slučaju bili vazali. I pošto nismo sposobni ni pametni da privučemo da se velike količine novca koncentrišu kod nas (po bilo kom legalnom biznisu, pokušali smo sa drogom, ali i tu smo pukli) besmislena je polemika jesmo li ili nismo okupirani...jedinoi smisleno je kako da se organizujemo da ljudi žive pristojan život i da ne beru brigu o geopolitici dok im ona ne zavuče ruku u džep. Sada jedino ko zavlači ruku u naš džep su ološi iz naših redova koje smo mi instalirali kao elitu.

Drugim rečima - da mi imamo neki standard, visok BDP,izvoz realno samo kezimo zube jedino na reč donacija

Само се ти информиши са западних медија, и не слушај никог другог.:lol:

Ma što je najgore nema nekih informacija da bi mogao da se informišem na taj način .. Vama je lakše prebaciti odgovornost negde drugde nego sagledati činjenice da je u Srbiji stvoreno 200 jako imućnih koji vladaju državom a od njih ni jedan nije nastao na tržištu već su svi nastali pljačkom naroda u saradnji sa vladajućom elitom .... Tako kad shvatiš da ne postoje Arapi koji ulažu u Bg na H2O vec da su sve to domaći lopovi koji preko offshor firmi i vlasti peru novac koji su predhodno pokrali onda će ti biti jasno da te trenutno Vučić krade mnogo više nego CIA..

Poslednja izmena:

Back