utkani kodovi su neka druga prica..
mnoge pesme me podsecaju na neku proslost. spinuju mi misli emocije..
svemir i postojanje, je vibracija zvuka i frekvencija, simboli Oum i Sri Yantre su simbolizuju kreativni zvucni kosmicki princip.
isceljivanje muzikom, zvuk terapija - me jako interesuje....
sta su grci koristili..?
mislim da frule i flaute imaju isceljujuca dejstva?! mozda od nekog spec drveta ako su, hrast itd..?
------
- Frekvencije ispod 12Hz odgovaraju alfa teta delta nivoima sna,
bineuralni zvuci ili brainwave aplikacije se koriste kao sredstva za emitovanje tih frekvncija umirivanjem bolje ucenje lucidne snove i ostalo ..
- zvuk predenja macki je lekovit , sve predu izmedju 30 - 40 hz
-- sa druge strane sto se tice povisenih frekvencija:.
Standardna muzika danas je na
440Hz , sto je pogresno, da ne kazem namerno podmetnuto, da bi se sakrila istinska kosmicka vibrcija uskladjena sa ljudskim bioritmom, da bi se time kntrolisalo covecanstvo od manje grupe vladara, drzalo na nezdravim frekvencijama..
-
432hz frekvencija je ispravna
istrazivanjima pokazala pozitivne rezulate uticaj na vodu i brzi rast biljki i vec uveliko se koristi u terapijskim praksama. Tvrdi se da je to Fibonacijeva prirodna rezonanca. Bah, Mocart, drevni egipcani, sumerijanci, peruanci su takodje koristili 432Hz.
- Tajanstveni Solfedjo su frekvencije za koje se tvrdi da poseduju isceljujucu moc, Sastoje se od UT RE MI FA SOL LA sa 396 do 852 hz .
UT (ut queant laxis) 396 3+9+6=18, 1+8 = 9
RE (resonare fibris) 417 4+1+7=12, 1+2 = 3
MI (mira gestorum) 528 5+2+8=15, 1+5 = 6
FA (famuli tuorum) 639 6+3+9=18, 1+8 = 9
SO (solve polluti) 741 7+4+1=12, 1+2 = 3
LA (labii reatum) 852 8+5+2=15, 1+5 = 6
528hz MI fekvencija je dodatno istazivana i preporucje se za poporavku i vracanje ljudskog DNK u prvobitno stanje, cime se bave genetski biohemicari. Za ovu frekvenciju radjeni su testovi na cesticama vode.. koje su uporedo menjale oblik i poprimili neverovatan kristalizovani oblik, za razliku od vode koja je bila izlozena zvucima drugih frekvencija. Slican simaticki efekat na vodi je zabelezen u nekim crkvama u kojima je ostavljena posuda s vodom. Takodje 528Hz frekvenciji bili su izlozeni delovi naftom zagadjene vode iz meksickog zaliva, i sve cestice su cudotvorno prociscene od naftnih sastojaka. Ljudi iz NASA su snimili zvuk Jupitera, koji je na vrlo bliskoj frekvenciji 528. Kasnije je i Dr Horovitz glavni zastupnik ove metode dobio snimke i zvuka Sunca koje je isto tako harmonicno sa 528hz.. Dr Horovitz tvrdi da je - Hidronika- hidrozvucna terapija buducnost medicine. A poznato je da vec mnogi doktori ocenjuju da zvucna terapija buducnost medicine.
Istrazivanja su utvrdila i da se 528hz, "frekvencija ljubavi" se podudara sa zuto-zelenom bojom koja je srce duginog spektra.
U drevnim hramovim, gregorijanskim horovima. koristila se ta frekvencija koja vuce korene jos iz sanskrita.
Solfedjo su deli na heksakordni sistem- lestvicu nota koriscenu pre opstepoznate skale od sedam nota. koju je nametnula katolicka crkva i sakrila od javnosti prvobitni sistem iz doba jediinstvenog pravoslavnog hriscanstva., u cijim spisima se ovaj notni sistem izjednacava frekvencijama od 369 do 852Hz. Interesatno je da zbir ovih frekvencija su brojevi 3 6 9, za koje postoje mnoge znacajne numeroloske i misticne teorije.
Ovo je jedna novija prosirena frkventna skala.
01 = 174Hz, 02 = 285 Hz, Ut = 396 Hz, Re = 417 Hz, Mi = 528 Hz, Fa = 639 Hz, Sol = 741 Hz, La = 852 Hz, 09 = 963 Hz
Postoji gotovo jednak broj onih koji tvrde da je 432hz ili 528hz najoriginalniji zdravi kosmicko rezonantni zvuk.
sta vi mislite??
Nameravam u svojoj terapiji da te zvuke koristim, vec imam neke skinute sa jutuba..
videcu sutra da postavim, ako me neko preduhitri neka potrazi na jutubu i stavi ovde , i kazite da li se osecate bolje..