Da li je silovatelj kriv ?

LokiBale

Primećen član
Poruka
895
Čitamo često o silovatelju-povratniku,
o silovatelju dece
itd.

Izgleda da zatvor ne pomaže ?

Čini mi se da ne pomaže zato što silovatelj i nije kriv
on samo ne može da obuzda svoje nagone !

Ako iza nagona stoje hormoni
( neka objasni neko stručan )
ja sam za uklanjanje žlezda koje proizvode te hormone !

Prosto !

o silovatelju dece
itd.

Prosto !

Pazi ima jedna izreka,nije on nju silovao ako je ona uzivala!

o silovatelju dece
itd.

Prosto !
ok ti si za to ako se neko drugi pita on je za nesto drugo..ja sam za seckanje prstiju i kite

o silovatelju dece
itd.

Prosto !

Pa u nejvecem obimu su odgovorni hormoni.
Postoje nacini da se uradi hemiska ili rengentska kastracija, sto i mislim da treba za sve silovatelje povratnike!

@tema, silovatelj je silovatelj, on je kriv UVEK! Evo npr normalnom čoveku žena može da vrcka, da mu pleše u krilu, da mu radi šta god, on će naravno pokušati prema prirodnim instiktima da je pridobije za sex, ali ako ona odbije, počne da viče, da se otima, on će je ostaviti na miru, jer će sam čin njenog negodovanja u toj igri njemu biti neuzbuđujuće to što njoj to ne prija.
A silovatelj će i ženu koja samo prođe pored njega, kad mu klikne u glavi, da je uhvati, ko zna kako spreči da pobegne i td...
To nije normalno, i slobodni neka bude peticija za smrtnu kaznu, ja ću potpisati. A znam mnogo ljude koji će isto uraditi ;)

Poslednja izmena od moderatora:
Postavljač teme je pisao o krajnje mrskom, ponižavajućem, nasilnom i kako-tako zakonom kažnjivom činu. Pri tome je spomenuo decu (ne navodeći njihov pol), a podrazumeva se da je mislio i na odrasle osobe, žrtve silovanja. Odmah se javio neko ko sugeriše da je silovanje žena poželjna delatnost, jer zaboga, on je čitao. Da je Loki pitao : kako biste kažnjavali homoseksualca koji se silovao muškarca, od šovinista bi slušali drugačiju priču. Silovanje je silovanje, bez obzira na pol i uzrast. Zato, Pegla, ćuti, ne nerviraj me od podne.

Postavljač teme je pisao o krajnje mrskom, ponižavajućem, nasilnom i kako-tako zakonom kažnjivom činu. Pri tome je spomenuo decu (ne navodeći njihov pol), a podrazumeva se da je mislio i na odrasle osobe, žrtve silovanja. Odmah se javio neko ko sugeriše da je silovanje žena poželjna delatnost, jer zaboga, on je čitao. Da je Loki pitao : kako biste kažnjavali homoseksualca koji se silovao muškarca, od šovinista bi slušali drugačiju priču. Silovanje je silovanje, bez obzira na pol i uzrast. Zato, Pegla, ćuti, ne nerviraj me od podne.

Tačno !
A suštinsko pitanje je kako da smanjimo pojavu ?

Smrtna kazna - NE !
Nije smanjila ni broj drugih najtežih nedela !

Dugogodišnja robija - NE !
Košta društvo, a bolesnika - silovatelja nije oslobodila siledžijstva.

Otsecanje prstiju .. i slično - NE !
Pa nismo mi bre taki ..

Ostaje kastracija,
uklanjanje bolesnog tkiva !
Da !

o silovatelju dece
itd.

Prosto !

Normalno da je kriv, nece valjda zrtva da bude kriva. Svestan ili nesvestan, silovatelj je sam pocinio uzasno delo. Ako pijani vozac ubije nekoga kolima, hoce li da hapse njega ili flasu rakije?
Kastracija, dozivotni zatvor...takvi ljudi su opasni i ne smeju ziveti slobodno.

Tačno !
A suštinsko pitanje je kako da smanjimo pojavu ?

Smrtna kazna - NE !
Nije smanjila ni broj drugih najtežih nedela !

Dugogodišnja robija - NE !
Košta društvo, a bolesnika - silovatelja nije oslobodila siledžijstva.

Otsecanje prstiju .. i slično - NE !
Pa nismo mi bre taki ..

Ostaje kastracija,
uklanjanje bolesnog tkiva !
Da !

Ne bih ih ja ni kastrirane pustio na slobodu. Postoje i druge vrste silovanja i maltretiranja.
Iskreno za smrtnu kaznu nikada nisam, ali sumnjam da bih ikada mogao da sazaljevam nekoga ko je ubio neduzno dete ili ga samo silovao ili ne znam ni ja sta mu uradio. I kada su zene u pitanju javlja mi se to osecanje, ali zene su odrasle osobe i mogu da nauce i da se brane. Ne bih mogao sam da mu oduzmem zivot, ali da mi neko izvede pedofila i zaveze me za stolicu i ubije ga ispred mene ne bih ni trepnuo, ne bi mi bilo prijatno, ali ne bi mi ga bilo ni zao. Dno dna, sljam... naravno govorim o onima koji nesto urade, o onima koji mastaju, a opet znaju da je pogresno i nece to uraditi, o njima se moze puno toga reci i misljenja su razlicita. Njima je jos moguce pomoci.

Znaci da, silovatelj je kriv, ko drugi? Zena zato sto izgleda sexy ili je lepa? Ako je tako ajmo sad da silujemo sve lepe i sexy zene, ipak su one krive... Gade mi se i oni koji tako misle...

Zlezde pa zlezde, on mozda bez tih zlezdi da on bude manijak ako je sociopata.
Ako mu nagon za antisocijalnim ponasanjem dolazi iskljucivo iz zlezdi i iz seksualnog uzitka, kastracija ce spreciti to, ali ako je on sociopata, nacice sigurno nacina da uziva u tome, jer ne verujem da takvi ljudi uzivaju samo u seksu, vec su tu drugi faktori tipa, adrenalin, nadmoc, bespomocnost druge osobe i sl.

Zlezde pa zlezde, on mozda bez tih zlezdi da on bude manijak ako je sociopata.
Ako mu nagon za antisocijalnim ponasanjem dolazi iskljucivo iz zlezdi i iz seksualnog uzitka, kastracija ce spreciti to, ali ako je on sociopata, nacice sigurno nacina da uziva u tome, jer ne verujem da takvi ljudi uzivaju samo u seksu, vec su tu drugi faktori tipa, adrenalin, nadmoc, bespomocnost druge osobe i sl.

Zato je Džordži predložio da im se iseku i prsti.

Poslednja izmena:
Da li je kriv on, ili majka priroda što ga je takvog stvorila, potpuno je nebitno.
Ali mislim da kod takvih psihopata izlečenja nema.
Čuj, silovao dete, pa će posle odredjene terapije ili zatvorske kazne da bude kao normalan i potpuno bezopasan. Ma važi.:roll: Taj je previše bolestan u glavi i tu pomoći nema.
I pitanje je koji su to nagoni kod takvih ludaka, da li su samo hormoni ili nešto drugo. Želja za mučenjem, iživljavanjem, nanošenjem bola ili ko zna šta.
Tako da mislim, da bi jedino rešenje bilo ne dati takvom nekom priliku, nikada, da tako nešto ponovi.
Dakle, doživotna zatvorska kazna, ili smrtna (za koju ja lično nisam).

o silovatelju dece
itd.

Prosto !

ja sam za promjenu sistema koji proizvodi moralne nakaze ... a te nakaze su samim tim manje krive ...

Sada bas rade na tome da medicinske cinjenice o stanju optuzenog budu vise prisutne...to bi trebalo da pomogne onima koji zaista imaju problem koji se moze povezati sa abnormalnim funkcionisanjem mozga.
Ali nece biti od pomoci vecini predatora koji su optuzeni za zlocin silovanja posebno silovanja dece .....zato kao sto su eksperti u tom polju vec se oglasili po tom pitanju genetika nije nasa sudbina... to sto zbog hemijskong imbalansa dobijaju impulse da pocine takav uzasan zlocin ne znaci da ne mogu protiv toga jer pod jedan ti impulsi nisu prisutni 24-7 takodje veliku ulogu u svemu tome ima socijalizacija ... bez obzira na licno iskustvo drustvo je vise nego jasno po pitanju sexualnih zlocina..... i njima je savrseno jasno da ono sto rade je pogresno zato vecina njih i kaze svojim zrtvama da ne pricaju o tome ili da ne kazu svojim roditeljima .... kriju se i veoma su opasni procenjeno je da prosecan pedofil moze da ima vise od 100 zrtava tokom zivota. Radili su studies na nekoliko osoba koje sudeci po brain scan-u da njihov mozak ima defekte koje imaju i psihopate ali ipak to nisu ..nisu pocinili nikakav zlocin imaju mozda izrazene karakteristike psihopatije kao smanjen osecaj empatije , manipulativnosti ...itd ne moze se zanemariti kakvo su odrastnje imali takodje lose odrastanje moze da napravi sociopate od savrseno zdrave dece tako ako ce endocrinology i neurology biti vise prisutne u sudskom sistemu to je da izoluje one koji zaista jesu dobili "losu kartu" i ne mogu se smatrati odgovornim za svoje postupke.
Razlog zbog cega zatvor ne pomaze je zato sto u zatvoru ne primaju adekvatnu pomoc ili bilo kakvu pomoc ....
Meni licno ne bi smetalo da ih stavljaju na elektricnu stolicu ali posto to nece da se dogodi .... bilo bi odlicno da se oni koriste za naucne svrhe da se proucavaju dok trunu u zatvoru ..... neka kosta poreznike s' obzirom na sta sve novac ide drzati te monstrume sto dalje od potencijalnih zrtvi je dinar koji ja licno ne bih oplakavala.

Zaslepljena si od ljutine,
pazi da i sama ne postaneš sociopata.
;)

Slazem se s ovim. iako mi ih ne bi bilo zao, cak ni da ih streljaju preda mnom ne zelim ni njima smrt. Prosto ne mogu da sazaljevam takve osobe. To opet ne znaci da im zelim smrt. Niko nema pravo da odlucuje o tome osim one vise sile koja nam je i dala zivot (Veliki Prasak, Bog, nesto trece, nebitno).

O eksperimentisanju da ne pricam. To je previse. Time bi samo pokazali kakvi smo mi ljudi. Iz mrznje se samo radja jos mrznje.

Back