DA li je rudnik dubrve kriva za nesrecu kada su poginuli momci na ilegalnom kopanju uglja?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
19.456
Ja sam slucajno naleteo na to na netu. znaci, momci su isli nocu da uzimaju ugalj podmicujuci cuvara ali na zalost na njih se obrusila ruda.na zalost poginuli su pod tom masom rude, zemlje i cega vec. objektvino radili su nezakonit posao odnosno kradju. e sad, porodice i pored cinjenica traze odstetu jer spasilacka sluzba rudnika nije ragovala. a nije reagovala (po recima sefa psiliacke sluzbe rudnika) jer nisu bili radnici rudnika.po meni je ovo strasna pravna i moralna zavrzlama...

http://mojkontakt.com/blog/2015/02/...osobe-u-obrusavanju-zemlje-nakon-zemljotresa/

za urušavanje je kriv zemljotres , a za pogibiju su krivi sami oni koji su krali ugalj, zašto bi iko rizikovao svoj život za vreme potresa koje je moglo da izazove novo urušavanje i time ugrozi ljude spasioce i eventualno da nastrada još neko,
za sopstvenu smrt su krivi oni koji su bili tamo i neovlašteno kopali rudu - da još neko nastrada zbog njih je neprihvatljivo

Za koga radi cuvar? Posebnu bezbjednosnu firmu?
ne, on ih je pustao... da nezakonito kopaju ugalj... odnosno da kradu. kada su poginuli roditelji traze pravdu ... to me buni.. ili ako hoces plasticnije, necije dete ode da obije radnju u koju ga je pustio nocni cuvar , pokupi robu i padne na izlassku , spotakne se i polomi vrat. da li lopov treba da dobije odstetu ili da odgovara firma u kojoj je krao?

Poslednja izmena:
za urušavanje je kriv zemljotres , a za pogibiju su krivi sami oni koji su krali ugalj, zašto bi iko rizikovao svoj život za vreme potresa koje je moglo da izazove novo urušavanje i time ugrozi ljude spasioce i eventualno da nastrada još neko,
za sopstvenu smrt su krivi oni koji su bili tamo i neovlašteno kopali rudu - da još neko nastrada zbog njih je neprihvatljivo
da ali vrlo retko neko kao ti sad kaze- jbg KRALI SU... to se baca u zadnji plan jer to nije kradja.. vec u Bosni nista nije kradja iz firme ako direktor krade... prosto, roditelji poginulih momaka tvrde da to nije kradja. a ocekuju sve benefite kao da su momci poginui na radnom mestu...

Nije im rudnik dozvolio da kopaju rudu!
oni su ušli unutra - kako neznam, nema toga podatka već samo špekulacija prisutnih , ali je činjenica da ih rudnik nije radno angažovao

Ne mora ih rudnik radno angazovati. Formalnosti i papirologija su nebitni. Dovoljno je da ih cuvar rudnika pusti da kopaju, i onda nije kradja. Rudnik ih je pustio. Oni su gosti rudnika i rudnik je odgovoran.

ne, on ih je pustao... da nezakonito kopaju ugalj... odnosno da kradu. kada su poginuli roditelji traze pravdu ... to me buni.. ili ako hoces plasticnije, necije dete ode da obije radnju u koju ga je pustio nocni cuvar , pokupi robu i padne na izlassku , spotakne se i polomi vrat. da li lopov treba da dobije odstetu ili da odgovara firma u kojoj je krao?

У УК да, и у Америци такође. Duty of care.

У задњих пар деценија се дешава и да провалник тужи власника јер се повредио при бегу.

Ja sam slucajno naleteo na to na netu. znaci, momci su isli nocu .....

А да си случајно налетео на правилник о постављању садржаја, не би покретао ову тему, јер извор знаш и сам није регистрован, већ је приватни блог.

Адио тема

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back