da li je roditeljstvo preuveličano

Po vetru ne valja izvoditi dete do godinu dana (naravno samo ako je jak vetar koji pravi kovitlac) jer mu nisu dovoljno zrela pluca za te uslove.

"Nemoj se navaljivati na zid (zgrade, lifta, hodnika u zgradi)..." je moja svakodnevna recenica jer nikad ne znam ko se mozda bas na tom zidu popishao.

...Али ја причам о деци од 12-13 година, која не могу напоље никада зато што су увек неке метеоролошке прилике....:(:confused:

gledam, slušam, 99 posto majki je u fazonu dece broj 1, pola života zapostave i odreknu se zbog njih, nespavanje, razmišljanje, prebriga, te saveti, literatura, ovo, ono... nekako mu to doje glavni i kod većine jedini projekat u životu... mislim dete će i tako i tako uz minimalnu i tekuću brigu rasti, i da spavate dok ono surliče u krevecu, ujutu ćete obooje ustati (neko naspavan neko ne) i da spavate kad ga nema noću iz grada do 5, ujutru ćete se opet videti... nikakvo požrtvovanje i trud ne garantuju uspeh i dobru decu a ponajmanje decu kakvu zamišljano... opet uz opušten i daleko manje stresan i naporan život ljudi gaje decu... jeste od onih što se kandiduju za majku veka i što 90 posto životnih aktivnosti posvećuju podmlatku uz muža i kuću...

zattegnite strelu... nanišanite... i pucajte

.. to se naziva uživanjem u rastu svog diteta i sudjelovanje u njegovom odgoju .

Back