Da li je rock’n’roll mrtav?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.300
Jedni tvrde da je rok već godinama ne nudi gotovo ništa novo niti ima novih, mladih bendova,dok drugi tvrde da nije mrtav, samo nije više masovan a ni interesantan mladjim generacijama.Treci opet kažu da rok kakav je nekada bio, tokom 60-ih i 70-ih godina se nikada više neće vratiti. Neki kažu da je to dobro, jer ako je rock izgubio na popularnosti i postaje opet sve više “underground”, možda opet privuče neke nove snage koji će mu udahnuti novi život, jer današnjem svetu, a pre svega današnjem rokenrolu, potrebna je neka nova hipi generacija, neki novi pokret kao nekada , koji će misliti slobodnije i probati, da pobegne od ustaljenih formi savremenog života, od sveopste komercijalizacije, koji će bar probati da vrati rokenrol tamo gde mu je mesto

Rock and roll je bio stil života. Šta je rok danas i Šta vi mislite o roku ?

Није мртав , али свакако више није доминантан као што је био. Рок није , а свакако није ни био само музика. То је стил живота који преживљен и који као и генерације које су га живеле је остарио. Носиоци тог музичког правца су углавном у дубокој старости или су већ помрли.Данашње време и цивилизацијски пут и вредности које су доминантне и врло снажно промовисане не погодују ни тој музици ни као што она не одговара њима.
Рок је један од израза " бум" генерација после Другог светског рата која је на глобалном нивоу доминирила и означила време које су и онда неки звали " терор младости".
Не треба се надати некој новој "хипи" генерацији јер младеи нараштаји имају један други другачији, може да се каже чак супротан систем вредности.

Гобални естаблишмент је измислио и етаблирао " Јапије" као контра одгповор " Хипијима" и то им је, као што видимо успело. Бил Гејтс , нови Месија доноси вакцину да нас спасе од Короне:hej:

Rok kakav je bio u šezdesetim i sedamdesetim (pa i osamdesetim i devedesetim) godinama prošlog vijeka nikad se više neće vratiti. Što ide vrijeme sve ga je manje i manje. Ali rok nipošto nije mrtav. Dok bude muzike pojavljivaće se muzičari koji će svoj muzički izraz pronalaziti u rok muzici. Mislim da će se u narednim decenijama pojavljivati i osvajati široke narodne mase muzički pravci koji blage veze sa rok muzikom nemaju. Ali uvijek će biti manje ili više uspješnih rok bendova i rok muzičara. I uvijek će biti publike za tu vrstu muzike.

rnr umire sporo ali bolno i nema mu spasa...
svet ide u k.... a rnr ce pamtiti za 100 godina kao sto se mi sada secamo muzike baroka.
protesta i bunta u muzici ce uvek biti ali se plasim da to nece biti gitarska muzika rukom odsvirana nego ko zna sta.
kad se setim ja sam odrastao na Dead Kennedys, Sick of it all, Youth of today, Exploited,... i to sa 13,14 godina a kad pogledam ove danasnje klince...

rnr umire sporo ali bolno i nema mu spasa...
svet ide u k.... a rnr ce pamtiti za 100 godina kao sto se mi sada secamo muzike baroka.
protesta i bunta u muzici ce uvek biti ali se plasim da to nece biti gitarska muzika rukom odsvirana nego ko zna sta.
kad se setim ja sam odrastao na Dead Kennedys, Sick of it all, Youth of today, Exploited,... i to sa 13,14 godina a kad pogledam ove danasnje klince...
Minor threat

Back