Da li je postojala Atlantida?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Platon u jednom svom delu kroz usta Critiusa, Sokratovog ucenika, prica o zemlji-ostrvu "koja je vece od Libije" i koja je STVARNO postojala....

Prica o drzavi koja je bila vrlo razvijena, sa zakonima, pametnim ljudima i nevidjenim bogatstvom....

Jedino sto nije potpuno jasno GDE se Atlantida tacno nalazila.

Nestala je nekom ogromnom prirodnom katastrofom - potonula je u more!

Mnogi smatraju da je Atlantida ZAISTA POSTOJALA, a opet neki misle da je samo plod Platonove maste...

Jos i danas mnogi tragaju za ostacima Atlantide na raznim krajevima sveta.

atlantida.jpg

Postojala je, citao sam neke ozbiljne naucne radove koji su dokazivali to, i koji opovrgavaju moderne istoricare da je ostrvce Santorini bilo Atlantida, jer sve ukazuje da je postojao kontinent a ne ostrvce ali niko ne trazi gde bi trebalo!
Neki Japanci inace prijavili da su na vise kilometara od obale ronioci nasli obradjene kamene strukture na kojima postoji stepeniste i platoi, mozda i rampe, ne secam se, a koje je na vise desetina metara ispod povrsine mora, a oni traze nestali kontitent na ostrvu odmah ispod Libije iako je pre bila blizu Kanarskih ostrva!

Strazevica, brdo na teritoriji beogradske opstine Rakovica, je ogromna sedimentna stena.
Takve stene nastaju na morskim dubinama vecim od 3000 metara, tokom dugog perioda.

Ako znamo da je Rakovica bila na dnu dubokog mora, zasto je tesko poverovati da je neko naseljeno ostrvo potonulo?

Postojala je, citao sam neke ozbiljne naucne radove koji su dokazivali to, i koji opovrgavaju moderne istoricare da je ostrvce Santorini bilo Atlantida, jer sve ukazuje da je postojao kontinent a ne ostrvce ali niko ne trazi gde bi trebalo!
Neki Japanci inace prijavili da su na vise kilometara od obale ronioci nasli obradjene kamene strukture na kojima postoji stepeniste i platoi, mozda i rampe, ne secam se, a koje je na vise desetina metara ispod povrsine mora, a oni traze nestali kontitent na ostrvu odmah ispod Libije iako je pre bila blizu Kanarskih ostrva!

ima cak na google earth nekih cudnih oblika u okeanu bas u tom reonu :cool: tj bilo je, dok nije prosto izbrisano...

http://3.***************/-nBNuI4mQkNk/TVhQsxuJL5I/AAAAAAAAEME/dXfbLvoRigU/s1600/google-earth.jpg

Pa što bi je svi pominjeli ako nije postojala. Znaš priča se o onome što se vidi i događa a ne o nepostojećim stvarima i događajima. Istina ponekad se priča u alegorijama, ponekad se prećeruje, ali je uvijek zrno priče istinito.

Znam to mi je poznato.

Juce dosao poznanik i kaze mi "e znas da je onaj tvoj Mica kupio novu C klasu reko mu Zika a Ziki rekao Stoja".

Ja direkt kod njega a covek kupio motor.

Dakle....

Znam to mi je poznato.

Juce dosao poznanik i kaze mi "e znas da je onaj tvoj Mica kupio novu C klasu reko mu Zika a Ziki rekao Stoja".

Ja direkt kod njega a covek kupio motor.

Dakle....

Dakle motor, a mogla je biti i motrorna testera.
ali teško da nije moglo biti, ama baš ništa.

Tako i sa Atlantidom.
Verovatno je Platon ili neko oko njega malo nacifrao legendu, koju je čuo da bi je uklopio u svoju filozofiju o idealnoj državi i pustio je niz Reku vremena, koja ju je još malo oblikovala.
Osnova legende je verovatno neka napredna prepotopska civilizacija koja je stradala u kataklizmi poznatoj kao Potop, verovatno ne tako idealna kakvom je opisana, ali svakako za svoga vremena veoma prosperitetna, pogotovu u odnosu na ono što je snašlo ljude posle kataklizme. Oni koji su jedva preživeli, ako ništa drugo, od Potopa su naučili kako je lepo sanjati o starim dobrim vremenima i eto ti legende, a za nekoliko milenijuma, eto ti mita.
Oto Muk je istraživao mit o Atlantidi, ali sa one realistične strane, onako nemački racionalno.
Prikupio je obilje materijala o potopu i Atlantidi pre potopa. Knjiga mu se zove "Sve o Atlantidi" (Alles über Atlantis), srpski prevod nosi naslov: Tajna Atlantide, ako se ne varam.
Vredi čitanja

Poslednja izmena:

Back