Da li je ovo što sam dobio širenje panike

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Akademsky

Zainteresovan član
Poruka
114
Dobro veče svima.
Pre nekoliko minuta sam od prijatelja dobio poruku koja je potekla od jedne gradske uprave. Govori se o tome da su došli do spiska proizvođača hrane koji koriste GMO u proizvodnji.
Ja nisam ćaknut i da ne osetim da tu nešto smrdi. Zašto da dobijam tu poruku preko Vibera u kojoj se navodi gradska uprava uz napomenu da širim dalje. Kako nisam ćaknut, ja nisam odlučio da širim dalje.
Da li se ovakve poruke mogu nazvati širenjem panike?

jeste

sirenje neproverenih , cesto i laznih vesti , ima za cilj da kod naroda izaziva strah i pritisak
ovde se mozda samo radi o tome da se ocrni konkurencija

ali efekti mogu biti i gori

Pozvao sam policiju.
Pročitao sam policajcu poruku i rekao mi je da sutra dođem i da se obratim za IT kriminal.
Molim da zaključate temu.

Dobro veče svima.
Pre nekoliko minuta sam od prijatelja dobio poruku koja je potekla od jedne gradske uprave. Govori se o tome da su došli do spiska proizvođača hrane koji koriste GMO u proizvodnji.
Ja nisam ćaknut i da ne osetim da tu nešto smrdi. Zašto da dobijam tu poruku preko Vibera u kojoj se navodi gradska uprava uz napomenu da širim dalje. Kako nisam ćaknut, ja nisam odlučio da širim dalje.
Da li se ovakve poruke mogu nazvati širenjem panike?
Uđe to nekako na mala vrata kod nas. Davno sam čitao da je oko 80% svjetske proizvodnje soje GMO. Soja se dosta koristi u konditorskoj industriji kao sojin lecitin.
Sojina sačma se koristi za ishranu goveda. Gledam jednom na tv poljoprivrednije kako se žale da ne mogu da uvezu sojinu sačmu zbog nekog zastoja u brodskom saobraćaju sa Brazilom. Brazil je legalizovao GMO. Ako goveda jedu GMO,onda nam je mlijeko i meso GMO. Ne pamtim kad sam pojeo dobar paradajz. Ako uđe kod nas GMO,to je možda u nekim mikro količinama.

Pozvao sam policiju.
Pročitao sam policajcu poruku i rekao mi je da sutra dođem i da se obratim za IT kriminal.
Molim da zaključate temu.
To nista ne znaci. Tacnije znaci samo da te je otkacio.
Tu cak nema ni visokotehnoloskog kriminala, a ni uznemiravanja.
Jedino kome mozes da se obratis je vlasniku vibera....

Naravno kriminal postoji pod uslovom da neka od tih
firmi tuzi vlasnika vibera ili zahteva da se nadje onaj ko siri lazne vesti ( koje ako su tacne ne mogu da budu kriminal) i tim vestima da publicitet,
koji onda ima svoje posledice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back