Da li je ovo dozvoljeno?

Neokod

Početnik
Poruka
9
POzdrav svima.

Posto se bavim izradom rucno radjenog namestaja a imam prazan lokal u centru grada mislio sam da taj lokal iskoristim kao neku vrstu izlozbenog prostora. Lokal nije veliki i mislio sam da u njega ubacim dvosed, fotelju, stocic, stolice, stone lampe i slicno, da ga uredim otprilike kao dnevnu sobu, s tim sto lokal ne bi radio, to ne bi bila prodavnica nego samo izlozbeni prostor u kome bi ljudi kroz izlog mogli da vide ponudu, negde bi bio prikacen broj telefona za blize informacije i to je to. Stan mi je odmah iznad lokala u zgradi tako da bih po potrebi vrlo brzo mogao da budem u lokalu. Na taj nacin bih ustedeo trista cuda, poreze, fiskalne kase, racune za ovo i ono, firmarine, doprinose itd itd...E sad, zanima me da li je to dozvoljeno? Kako bi raznorazne inspekcije reagovale na to? Da li bih u slucaju potrebe mogao da kazem da to nije prodavnica niti ista slicno nego neki moj licni prostor koji ponekad koristim i sl.?

Uradi tako, probaj, stavi na namjestaj samo veliki papir sa brojem telefona..., nece ti odmah napisati kaznu, vadi se da nisi znao..., da ti je to mjesto gdje si samo odlozio taj namjestaj itd., prvi put ti ide opomena, drugi put kazna, ako te opomenu bataljuj sve i sklanjaj, a namjestaj nastavi da pravis i dalje, ali van domasaja radoznalih pogleda...

Uostalom, sta nekoga briga sto ti drzis taj namjestaj u svom prostoru pod uslovom da to nije otvoreno i da "ne radi", otkud inspekciji pravo da ti nalaze kako da uredis prostor koji ne koristis?Bi li te kaznili da ti je unutra sve zapusteno i puno prljavstine?

Poslednja izmena:
Pa tako sam i ja mislio! Sto kaze NT Vending, sta je koga briga sto ja drzim namestaj u svom prostoru kad vec taj lokal ne radi i nije u funkciji! I sta ako bih zaista taj lokal hteo da pretvorim recimo u atelje? Usput, bavim se slikanjem pa bi pored gore pomenutog namestaja u lokal ubacio i stafelaj i svoje slike pa bih, mislim, u slucaju potrebe pred inspekcijom mogao da se vadim da mi je to atelje u kome radim...

Ne znam, ne vidim po kom osnovu bih mogao da budem kaznjen ali opet da pitam, sta znam, kod nas su svakakva cuda moguca...

Pa tako sam i ja mislio! Sto kaze NT Vending, sta je koga briga sto ja drzim namestaj u svom prostoru kad vec taj lokal ne radi i nije u funkciji! I sta ako bih zaista taj lokal hteo da pretvorim recimo u atelje? Usput, bavim se slikanjem pa bi pored gore pomenutog namestaja u lokal ubacio i stafelaj i svoje slike pa bih, mislim, u slucaju potrebe pred inspekcijom mogao da se vadim da mi je to atelje u kome radim...

Ne znam, ne vidim po kom osnovu bih mogao da budem kaznjen ali opet da pitam, sta znam, kod nas su svakakva cuda moguca...

Koliko je meni poznato, lokal je u funkciji cim su mu otvorena vrata, da moze da se udje......
Da bi mogao imati nesto slicno, najmanji usov je da se registrujes kao "stari zanati"......
A i tada ce ti naplatiti isticanje firme, taksu za radnju isl.......
Galerije slika takodje placaju sve dazbine.

Mogu da te mrze a ti njih da ne volis
Ako je zakljucano ako ima broj telefona ,imas pravo da po zakonu das uslugu kome hoces ,taj kome si dao uslugu ima pravo da te casti *(zakonski je tako) .
Ako radis za firmu imas pravo na ugovor o delu .
Zakon je jasan imas pravo da reklamiras svoj rad na ovaj nacin ,ako te inspekcija nesto pita insistiraj da ti napisu tuzbu (nema osnova) napisi pored broja telefona nesto tipa pitanja isugestije i razmena informacija na tel +381633333333
Ne daj drzavi jer otima

Nemoj samo da napises,, Lokal u pripremi!",jer financijska upravo kidise na takve.To im je najlakse za kaznjavanje.Nemas nikakve papire i kraj price.Kad si registrovan,tada moraju da udju u knjige i traze za sta da se zakace.Ideja ti je dobra.

Pozdrav svima
Ispod kuce imam novoizgradjeni objekat sa dozvolom koji nije jos zavrsen unutra,sad ponekad renoviram namestaj u taj objekat,komsija koji mi je zavidan kaze da ce da me tuzi ispekciji zato sto radim na crno.
Svaki savet bi mi dobro doso hvala svima unapred na odgovoru.

Back