Da li je novac bitan u zivotu?

filozofzauvek

Zainteresovan član
Poruka
112
Ovo sam se oduvek pitao,i razmisljao o tome i zakljucio sam da jeste.Bez novca si niko i nista,bukvalno.Ti si otpadnik ovog sistema koji ti sisa krv kao pijavica.Bez novca nema i zenske jelte,jer danasnje devojke,skoro sve gledaju da li imas para da li si bogat,da li vozis dobar auto(ali takvi su skoro svi bez imalo mozga i puni sebe ali nema veze jer to privlaci danasnje ***** jer zele dobar komad za sebe,njima sreca nije bitna) Takodje bez para ne mozes nista kupiti ni zvaku a kamoli nesto drugo.Ja mislim da je ovaj svet pohlepan i da je samo novac bitan.Sta vi mislite da li je novac bitan za srecu i ljubav? Npr.da ste milioner mogli biste imati svaku devojku(*****) jer one vole novac i uzbudjenja(Svaka dama nadje svoju budalu tako da kazem)

Naravno da je bitan. Ajmo od osnovnog, cime mislis da kupis hrani u platis stan? Od ljubavi?

Logicno je da gledas kako ti stoji partner sa novcem (osim kod klasicnih sponzorstava, ali ovde ne mislim na njih), jer odnos coveka prema novcu je njegov odnos prema samome sebi. I nacin trosenja tog novca je jako dobra pokazatelj neuroza.

Bitno je da ga imas dovoljno.

Davno sam citala jedan clanak. U njemu se istrazivalo - koliko je coveku potrebno da trosi mesecno,
da bi bio srecan.

Dosli su do cifre od 2000 i nesto eura ( ne secam se samo za koji grad-neki evropsku , u svakom slucaju)

Uglavnom - do odredjene cifre je novac bitan, a nakon toga ne utice na nas subjektivan osecaj srece.

Jedino neko bahacenje - koje moze da se zavrsi ii lose po nas.

Ovo sam se oduvek pitao,i razmisljao o tome i zakljucio sam da jeste.Bez novca si niko i nista,bukvalno.Ti si otpadnik ovog sistema koji ti sisa krv kao pijavica.Bez novca nema i zenske jelte,jer danasnje devojke,skoro sve gledaju da li imas para da li si bogat,da li vozis dobar auto(ali takvi su skoro svi bez imalo mozga i puni sebe ali nema veze jer to privlaci danasnje ***** jer zele dobar komad za sebe,njima sreca nije bitna) Takodje bez para ne mozes nista kupiti ni zvaku a kamoli nesto drugo.Ja mislim da je ovaj svet pohlepan i da je samo novac bitan.Sta vi mislite da li je novac bitan za srecu i ljubav? Npr.da ste milioner mogli biste imati svaku devojku(*****) jer one vole novac i uzbudjenja(Svaka dama nadje svoju budalu tako da kazem)

bitan je shodno potrebama. bitan ali ne i primaran. dalje, pre je produkt rada nego cilj istog.

"nebitan" je onome koga neko drugi izdrzava.

za coveka koji treba da izfinansira sebe, porodicu, svoje ideje, jako je bitan. za onog ko po ceo dan gleda u nebesa, gotovo pa nebitan, u nebesa se gleda uglavnom besplatno.

Bez novca si niko i nista,bukvalno.

netacno. bez gena si niko i nista.

nice i bodrijar, mozemo reci, skoro da nisu imali novca pa su opet bili superiorniji od 95% bogatasa.

danas je, inace, izuzetno lako zaraditi novac.

Ti si otpadnik ovog sistema koji ti sisa krv kao pijavica

greska koju pravis: definises sebe u odnosu na sistem kojem pripadas.

pravilan nacin da definises sebe: na osnovu sposobnosti/predispozicija koje posedujes.

cinjenica: ti si niko i nista ne zbog novca, vec zbog gena.

Bez novca nema i zenske jelte

a zenska je, znamo, najbitnija stvar na svetu.

ako si krs od coveka onda je zapravo bolje da nemas zenu. zapravo je najbolje da se UBI.JES i na taj nacin das primer svim drugim bolesnicima koji zagadjuju svet.

jer danasnje devojke,skoro sve gledaju da li imas para da li si bogat

sto je normalna stvar, jelte, posto su zene slabe

Takodje bez para ne mozes nista kupiti ni zvaku a kamoli nesto drugo

to je tacno

Ja mislim da je ovaj svet pohlepan i da je samo novac bitan

svet je takav kakav je, jbg

Npr.da ste milioner mogli biste imati svaku devojku(*****) jer one vole novac i uzbudjenja(Svaka dama nadje svoju budalu tako da kazem)

i tebi je to vrhunac zivota? das mozes imati svaku devojku?

novac je kao zmija, ukrotitelj zmija u zenskim ocima izgleda bolje od obicnih ljudi, da bi se ukrotila zmija potrebna je koncetracija, vreme ,trening i veliko umece, a za novac umece trgovinskog baratanja, nije pametno uskociti u fininsijke vode bez dobre pripreme i znanja, novac ujeda i moze biti jako opasan, mnogi tajkuni, nisu dovoljno obuceni pa iako im u pocetku ide, na kraju po pravilu propadnu. retki su oni koji dodju do nesto veceg novca a da ne sklope pakt sa djavolom ili podzemjem, koji im to na kraju oduzme. ali to i nije nemoguce,
ljudi obuzeti kontrolom te zmije, odnosno novca, sigurno nisu dobri prema zenama i porodici, ne moze se sedeti na dve stolice istovremeno.

Naravno da je bitan. Ajmo od osnovnog, cime mislis da kupis hrani u platis stan? Od ljubavi?

Logicno je da gledas kako ti stoji partner sa novcem (osim kod klasicnih sponzorstava, ali ovde ne mislim na njih), jer odnos coveka prema novcu je njegov odnos prema samome sebi. I nacin trosenja tog novca je jako dobra pokazatelj neuroza.

kakva je to zena u ocima muskarca koja trazi nekog da joj obezbedi novac, kucu, decu, ili da vec ima neki unosan posao? pa ona samo da ga gotovog pokupi iz prodavnice androida uz isfolirane opaske kako je lep.
a zasto ne bi pomogla nekom bez novca liku da zajdnickim projektima dodju do bogastva krecuci od nule. za to je potrebno prepoznati talenat, odnosno videti celovitu sliku , dublje skenirati muskarca od novcanika. svakako ne totalne antitalente i klosare, vec ambiciozne, kreativne, koji zbog nepravdi, uticaja okoline ili principa da ne sluze drugom, su na nuli.
ako bi bilo tako kao sto deluje da tvrdis, to je zenski sovinizam, i uvreda. pa ja sam zapazio da se ovde ljudi banuju zbog muskog sovinizma, a sta je ovo... takvi slucajevi bi samo da dobijaju novac i kupuju cipelice, shopinguju, a dete da bude kao honey boo boo, odgajaju da ucestvuje u nekom mis realiti ili talent showu, ko na izlozbi pasa.
a posle nemoj da te cudi porast broja silovanja zena, necemo mi da zaradjuemo mukotrpno za dinar, dok vi lezite kuci ko kraljice neke upravljate robovima i forumasite.
takve povrsne veze i brakovi se raspadaju brzo, jer u sustini obe osobe su plitke, muskarac nema vremena za zenu zbog poslova koje od ranije obavlja,uzrocno vecinom nastali su kad ta zena nije bila u njegovom zivotu, cesto zena oseca zapostavjeno i nadje nekog drugog, ili muskarac na poslu nadje neku drugu. zato partneri bolje da zajdnicki osmisle kako da zarade pare,
naravno sistem i drzava su krvi za celoukupan problem novca, zbog robovlasnicke zidarske piramide i nepravilne raspodele i lopovluka, oni kojima zaista treba novac i koji ga zasluzuju po pameti i dobrocudnosti ostaju uskraceni, a oni rekataskim krimi kombinacijama ostvare neki profit. i onda imamo raspalu kulturu sa pinkom, grandom i ostanim kichem na chelu.

Radije bih da vozim Juga i da nemam devojku, zivim skromno, nego da vozim novi BMW, svako vece menjam devojku i imam rak ili neku gadnu bolest.
Vise vredi zdravlje, mir u kuci, podrska porodice.

Jeste, to ne placa kiriju, ne kupuje hranu, stoji to sve, jednostavno kapitalizam tako funkcionise, zaradjujes, placas, robujes dok ne crknes, zato su pare potrebne za opstanak, ali ne smisao opstanka.
Isto tako bih se osecao bedno, da zivim u nekoj vili, nemam ni zenu ni decu, nijednog prijatelja, ali zato lumpujem svake noci i imam 6 BMW-a.
Ne znaci da bih ziveo u kartonskoj kutiji na ulici, ali bio bi srecniji da zivim u 40 kvardrata i da imam ljude oko sebe koji me vole i cene.

Back